Tilbage til alle hunderacer

Karelsk bjørnehund

Karelsk bjørnehund, Racen kaldes også "Hunden uden bakgear". Nogle siger kærligt at den har ADHD. En stærk og loyal hund.

Karaktertræk for Karelsk bjørnehund

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • hunden Karelske Bjørnehund Racen kaldes også "Hunden uden bakgear". Oprindelig er hunden fra Karelen, som er mellem Rusland og Findland. I mange lande bruger man stadig racen til at jage Elge og andre større dyr. Her i landet bruger vi kun racen som familiehund, og du vil opleve en stærk hund, men en hund som er rolig og klog. Men du vil også få en hund der er viljestærk og egenrådig. Den kan ikke anbefales som førstegangshund.
  Størrelse:
  Hanner: op til 60 cm og 27 kilo, Tæver: op til 55 cm og 20 kilo.
  Pelspleje:
  Tyk med tyk underuld.
  Farve:
  Sort, oftest med hvide aftegninger.
  Ønsker du at købe eller sælge en Karelsk bjørnehund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Karelsk bjørnehund til salg

  Log ind for at kommentere
  4 kommentarer
  Jan Petersen skrev d. 17-juli-2015 #1

  Det er meget godt alt I skriver jeg har haft Karelske Bjørnehunde i 20 år og den sidste måtte jeg desværre aflive i Januar 2014 . da var den 14 ,3 år . En bjørnehund kan bestemt ikke anbefales ti førstegangs købere, den høre ikke efter hvis den har færten af noget , den kan overhovet ikke gå uden snor. da de stikker ved første given fært. Det er muligt at ander mener noget andet. så har de ikke haft Kareler der graver sig ud hvis de ikke kan komme over 2 meter hegn. det er helt klart at det er alle tiders hund men en meget krævende hund for dens ejer. Jeg ved hvad jeg snakker om da jeg har haft 3 kareler Hvoraf den ene måtte lade livet på grund af sygdom det var en tæve som jeg overtog da den var ca. 1,5 år En hanhund som nok var den sødest og rareste og osse sin egen meget stærk i sind og fysik men ikke krævende, men alligevel stak af sammen med hunhunden hvis det var muligt de kom altid hjem igen men efter en tur på ca. 5 timer så der var ikke andet end at hegne hele haven ind og grave hegn ned i 60 cm dybde og skråt ind så opgav de. Den sidste jeg havde var en meget bange hund ja det kan også lade sig gøre , det vidste jeg ikke da jeg overtog hende ,hu var ca, 2 , 5 år gammel, men alligevel havde hun samme trang som de 2 andre at ville opleve verdenen, men ellers var hun bange for alt nyt, og hård tale råb og skrig samt katte når de pustede sig op. Men jeg måtte alligevel sige farvel yil hende efter 14, 3 år Så ifor sig er det gået godt ,men det er ingen begynderhund .selvom jeg aldrig har haft hund før dem. det kræver sin mand at opdrage , eller skal vi sige at blive lige med dem.

  Jes skrev d. 14-november-2014 #2

  Jeg har haf bjørnehund i 10 år og man bliver den bedst opdraget hundeføre af at havde bjørnebanditter. Hvis du vil gå spor med en bjørnehund, vil jeg kraftigt anbefale at man som fører løbetræner og kommer i form, da de ikke så meget går, som løber på et spor og gerne i fuld firespring. Mit råd til alle som overvejer at anskaffe en Karelsk Bjørnehund er - lad være!

  skrev d. 27-august-2012 #3

  Vi har netop købt en Karelsk Bjørnehund - og ja, det kræver en del arbejde. Men jeg kender racen - mine forældre købte 2, da jeg gik i Gymnasiet. Man skal være kærlig, men bestemt. Det bedste ved det hele er, at hun er meget venlig overfor andre dyr og mennesker. Som tidligere opdrætter af hundeelskerens kat - Maine Coon katten - så er Karelsk Bjørnehund katteelskerens kat. Vore 4 katte er da også igang med at opdrage hende. Især min sidste avlspige fra Texas.

  skrev d. 18-august-2012 #4

  En Karelsk Bjørnehund er bestemt ikke en hund for nybegyndere, da den er særdeles egenrådig og med et stærkt jagtinstinkt. Når først den får færten af noget, det være sig en mus/mosegris eller andet byttedyr med pels eller fjer, så er hørelsen komplet forsvundet, og hundens reaktion på færten af et byttedyr er LYNhurtig! Jeg er den lykkelige ejer af en Kareler, en tæve på 4½ år, som jeg adopterede som 9 mdrs, og i de første 9 mdr af sit liv har hun absolut ingen opdragelse fået, og det har været en rigtig, rigtig stor mundfuld på trods af at jeg havde et ret godt kendskab til racen på forhånd. I dag kan min Kareler faktisk sagtens gå løs i sit kendte lufteområde som er et meget stort moseområde med masser af stisystemer, men jeg skal dog altid sørge for at have hendes opmærksomhed med hyppige mellemrum, og hun kommer altid i snor når jeg kan se at vi nærmer os andre mennesker eller hunde. Til gengæld går min Kareler altid i en 8 m lang snor, så der er altid en vis grad af frihed. En Kareler er efter min erfaring nemlig også en meget venlig og imødekommende hund, og tror ganske enkelt at alle andre mennesker og hunde er potentielle venner og min har måttet lære at man ikke bare styrter hen til alle for at hilse. At komme ind i et hjem med to katte gik også uden problemer overhovedet, og min Kareler er helt klar over hvem at det er katten der bestemmer. :o) En Kareler sætter MEGET underuld om vinteren og fældningsperioden om foråret er noget man skal gøre sig HELT klart, for det er ikke bare overstået på 14 dage. Der er så megen underuld at det kan trækkes af i store totter ligesom når man trækker en tot vat ud af en vatpose, og støvsugeren bliver hurtigt din bedste allierede flere gange ugentligt, også uden tæpper på gulvene. Det er en hund der kræver en god portion aktivering/motion, og om sommeren er svømning den foretrukne aktivering for min hund. Om vinteren er de allerbedste perioder hvis der ligger et ordentligt lag sne som Kareleren kan boltre sig i. Det er et kæmpe hit her i huset! :o) Dog er min erfaring at en Kareler ikke kræver nær den samme aktivering og motion som f.ex. en Husky, men man skal påregne nogle timers gåtur i alt i løbet af en dag, og gerne med mulighed for at krudte af med andre hunde. Og så skal man påregne en engels tålmodighed mht opdragelse af en Karelsk Bjørnehund. Jeg plejer at sige at det er en hund med kattesind. :o)