Tilbage til alle hunderacer

Hvid schæferhund

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Hvid schæferhund

Er den nabovenlig?

 • Hvid schæferhund

  hunden Hvid schæferhund, se også hvalpe der sælges.

  Den er i familie med schæferen og ligner også meget - bortset fra farven. Man mener at kunne spore de hvide gener hos schæferen tilbage til 1898.
  Disse hvide hunde var ikke velsete hos racen og blev derfor diskvalificeret. Der opstod dog et ønske hos hundeejere om en en hvid schæferhund og i år 1999 blev denne registreret som en selvstændig race.
  Den hvide schæfer og den hvide schweizisk hyrdehund er den selv samme race, men hvis hunden er stambogs-ført i DK hedder den en hvid schweizisk hyrdehund og i andre klubber hedder den hvid schæfer.


  Den hvid schweizisk hyrdehund har bevaret schæferens gode karaktertræk og er derfor både en dygtig brugshund og familiehund. Den er en glimrende vagt- og beskyttelseshund. Den passer dog bedst til en aktiv familie, hvor den kan få brugt sine evner. Den er venlig, trofast og intelligent. Den knytter sig stærkt til sin ejer.

  Ønsker du at købe eller sælge en Hvid schæferhund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Hvid schæferhund til salg

  skrev d. 08-april-2009

  Jeg har selv haft Hvid Schæfer siden 1984, hvor der kun var godt 20 af racen her i landet, og nu 25 år senere er der godt 1.600 registreret i Dansk Hunderegister. Hos Hvid Schæfer betragtes den langpelsede hund ikke som en fejl, på samme vis som hos den traditionelle Schæfer i Schæferhundeklubben og FCI. Om det er en Hvid Schæfer eller Hvid Schweizisk Hyrdehund har ingen betydning for hundens adfærd, standard eller væremåde, da de forskellige racenavne alene er efter hvor hunden er stambogført. Hvid Schæfer er iøvrigt, som mange Schæfere, en meget "talende hund" der er kærlig og vagtdom og også gerne søger opmærksomhed via sin dejlige væremåde. Du kan besøge mine hunde på min hjemmeside på www.hvidschaefer1.dk, eller på Hvid Schæferhundeklubs hjemmeside på www.dhsk.dk