Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 30-05-2015, 20:56

Bullterrier foder

Jeg har en bullterrier på 4 år. Har har allergi og får foder med laks nu. Men syntes ikke rigtig han optager det ordentligt. Er der nogen der kan anbefale en god allergi foder på fisk.

Skriv et svar til indlægget31-05-2015, 17:04

Hvad er han allergisk overfor? er det i huden eller maven?

Kan han tåle korn holdigt foder - herunder ris - eller skal det være kornfri?

Hvad hedder det foder du bruger lige nu?

31-05-2015, 20:24

Han får røde knopper hvis har får fodder på lam. Eller faktisk alt andet end fisk.

31-05-2015, 20:25

Han tåler heller ikke andet fodder i maven.

01-06-2015, 13:05

Hmm ja - det er svært når der er sådan noget. Måske du skulle oveveje at snakke med dyrlægen?

Arion er som sådan udmærket - men måske du bør overveje et foder med hvid fisk?

Her er et par forslag:

http://www.zooplus.dk/shop/hund/hund_fodertilskud/forza_10_special/335000

http://www.arden-grange.dk/produkter.php?produkt=101&adresse=ROOT%2FHundemad%2FSensitiv

http://www.zooplus.dk/shop/hund/hundefoder_toerfoder/exclusion/180946

Jeg har selv fodret med Arden grange foderet som et udelukkelses foder til den ene af mine beagler.

Forza 10 foderet kender jeg en som bruger til hendes hund - den har ekstremt sart mave - men kan tåle det foder.

02-06-2015, 21:10

Okay. Jeg vil prøve at læse lidt om dem. Mange tak for hjælpen.

09-06-2015, 16:28

Hej Benny :-)

Jeg kan se, at den Type Arion foder, du bruger, indeholder en del ris og samtidig at indholdet af fisk/laks ikke ligger højere end små 30%.
De ca. 30 % betyder egentlig bare, at producenten garanterer for denne procentdel af Laks ... men ikke at der ikke er tilsat andre former for fiskeaffald, anden fisk, benmel og lignende.
Derfor kan du desværre ikke gå ud fra, at der ikke er andre proteinkilder end lige laks i foderet.

Herudover indeholder din type Arion en "pæn" portion ris som kulhydratkilde, og da ris som helhed betragtes som et kornprodukt, som mange hunde døjer med at tåle og omsætte korrekt, kunne der måske også her ligge et problem.

Grunden til at korn og blandt andet bliver omtalt negativt er, at hunde kan udvikle allergi overfor lagermider, som kan fremkomme i korn og ris ... og i særdeleshed hvis ikke dette ikke opbevares korrekt før og under produktionen.

Det bedste forslag jeg kan give dig, er derfor at gå på jagt efter et kornfrit mono-protein foder og også gerne et mono-kulhydrat.

Selv fodrer jeg mine sensitive terrorister med Orijen Fresh Fish, hvor proteinkilden fra laks er oppe på ca 80% og de sidste 20% er så kulhydrater i form af forskellige urter og sød kartoffel. Herudover får din hund med dette foder et helt naturligt Glucosamin og MSN tilskud gennem den grønlæbede musling, som er så vældig vigtig for din hunds knogler og led på længere sigt. Det er ikke et billigt foder, men kan det hjælpe dig og din hund, er det da alle pengene værd :-)

Desværre er én af mine basser begyndt at udvikle analfistler :-( og han har desuden en meget nedsat funktion af sin skjoldbruskkirtel ... hvorfor det for ham er vigtigt, hvis jeg kan fodre med et både mono-protein og mono-kulhydrat kornfrit foder. Derfor jeg har brugt en hel del tid på at læse op omkring disse fodertyper, som desværre for de flestes vedkommende bare forhandles i USA ... men men men :-) Et foder som "Taste of the Wild" Salmon and Potatoes (som er meget lig Orijen) lever fuldt op til til mono kravene ... hvorfor dette måske også kunne være en mulighed for dig ... og så er det lidt billigere end Orijen :-)

Hvis du vil læse lidt mere om Orijen, Taste of the Wild og lignende korn og risfrie fodertyper, kan du Google Petfood Nord ... gå ind på de nævnte typer og derfra videre ind under analyser osv. ;-)

Jeg håber, min lille roman kan hjælpe dig lidt i den rigtige retning, så I kan finde det rigtige foder til Jeres hund........ Du er velkommen til at spørge, såfremt du har spørgsmål ... Held og lykke!!