Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 22-11-2014, 18:04

Pludselig aggressiv adfærd

Hej derude :-)

ADVARSEL: Dette er et langt indlæg, da jeg pt. er en meget frustreret hundeejer :-)
Jeg står lige pt. i en meget trist situation med min lille hund, og jeg kunne rigtig godt tænke mig gode råd eller høre, om nogle har været ude for lignende situation med deres hund.
Jeg er heldig ejer af en lille blandingshund af Chihuahua og tjekkisk rottehund. Han er snart 5 år gammel, og jeg har haft ham lige siden han var få uger gammel.
De første 2 år af hans liv var han den gladeste lille hund og legede rundt med alle andre hunde og var interesseret i både børn og nye mennesker. Derefter begyndte hans adfærd pludselig at ændre sig: han blev aggressiv og gik tit og trak det ene bagben op under sig, når vi gik ture. Efter at have snakket med flere dyrlæger om det (hvor alle havde sagt, at det var "normalt" for små hunde at trække deres ben op, når de løb/gik stærkt) besluttede jeg mig for at få ham lagt i bedøvelse og få benet undersøgt, da jeg syntes, at alle de forklaringer om, at det skulle være normalt var underlige. Vi fandt hurtigt ud af, at hans ledbånd var sprunget og havde været det i lang tid (der er ikke noget at sige til, at han havde haft en underlig opførsel pludselig) - han blev hurtigt lagt i narkose og blev opereret i benet. Derefter fik jeg at vide, at det hele så godt ud til kontrol, og at det hele var helet rigtig fint!
MEN her de sidste 4 måneders tid er min hund begyndt at opføre sig rigtig mærkeligt igen :-( Han er mere aggressiv, end han nogensinde har været. Han tisser på gulvet HVER nat. Om aftenen (specielt) er han begyndt at bide ud efter mig, bare jeg nærmer mig ham eller prøver at kæle ham. Han kan finde på at krybe helt ind i sin kurv og vende ryggen til mig, og så ved man, at man skal lade ham være, for ellers bider han hårdt ud efter en. Han vil absolut ikke lege med andre hunde, og han bliver aggressiv, hvis hundende prøver på det. Han går væk, hvis der kommer større hunde hen i mod ham (han har dog ikke været udsat for nogen negativ oplevelse med store hunde?), og han er kun interesseret i at snuse og hilse på meget få hunde. Han spiser mindre end han plejer og sover mere. Han vil stadig godt lege med pivedyr (som han altid har elsket), men efter man har kastet med pivedyr i mindre end 5 minutter, så stopper han og begynder at overslikke sine forpoter. Dette slikkeri gør han også, hvis han bare har ligget og tygget på tygge-ben. Han trækker tit ørene tilbage, hvilket tyder på, at han ikke trives - dog er hans hale altid oprejst og logrer, og han virker tit glad og legesyg.
Jeg kan SIMPELTHEN ikke finde ud af, hvad der er galt med ham :-( Jeg var til dyrlægen i mandags, og der fik jeg de værste nyheder, som alle hundeejere frygter - at jeg skulle give ham fred. Dyrlægens begrundelse var, at han tror, at min hund fejler noget oppe i sin hjerne. Vi prøvede nemlig at give ham stærkt smertestillende i 10 dages tid, for at se om det blev bedre - og det hjalp lidt, men han har stadig en underlig adfærd og er slet ikke, som han plejer.
Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal stille op. Har nogle oplevet noget lignende med deres hund? Og er der nogen der ved noget om hunde, der pludselig kan fejle noget i deres hjerne? Grunden til, at jeg ikke fik ham aflivet i mandags var, at jeg simpelthen havde en dårlig mavefornæmmelse af det. Jeg troede ikke på, at han skulle fejle noget psykisk, da jeg aldrig har hørt nogle dyrlæger nævne det, alle de gange han har været til dem. For mig lød det som en "let udvej", fordi man måske ikke kan finde ud af, hvad der er galt med ham.

Jeg håber virkelig inderligt, at nogle har haft overskud til at læse mit indlæg, da jeg er desperat for at få råd til, hvad jeg skal gøre herfra :-(

Mvh Julie

Skriv et svar til indlægget25-11-2014, 09:00

Hej Jeg kommer fra Hundeskolen , som også er et Vagtfirma, vi kan give dig nogle gode råd, det med din hund skulde fejle noget, vil jeg ikke tro. Alle hunde også små hunde elsker at være på. jeg tro din hund keder sig, du skulde prøve at lave nogle små spor til ham, og gemme ting han skal finde, ikke der hjemme da det skal være et sted hvor han har fri. du skal op af sofaen og lave noget sjovt med din hund. måske skulde du huske hvorfor du købte ham. var det for at havde selskab eller var der en plan for at træne ??? smid en lille bold og når han kommer med den smide du en anden bold, hunde elsker at de kan jage og nedlægge deres bytte, og hvis de så også får ros .. kan du se den ide ??? du kan gå ind på vores hjemmeside og læse om problemer priser osv. giv nu ikke op jeg tror du selv har skylden i din hunds affær. og undskyld men jeg siger hvad jeg mener.. vi ser så mange hunde blive aflivet eller solgt det er sku da synd.

Vh Henning fra Vagt & Hundeskolen
www.vagthundforsvarshund.dk

07-03-2015, 19:07

Hej Julie.

Jeg har læst dit indlæg, og kan nikke genkendende til næsten alt!
- min kæreste og jeg er meget fortvivlet over vores chihuahua som er begyndt at være aggressiv de sidste par mdr, han bider, snapper og knurre af os. Han gnasker, tygger og slikker rigtig meget på sine forpoter, og har næsten altid ørene nede. Hans hale er altid logrende og glad.
Vi har en anden hund i huset, som han også er begyndt at opføre sig aggressivt overfor ved at hoppe helt umotiveret i hovedet på hende, og jagte hende rundt i vores hjem.
Det er ikke hver dag der er problemer, men det sker hver uge og har stået på i 2 mdrs tid efterhånden. Vi er fuldstændig magtesløse, og vil derfor høre hvad du har gjort efterfølgende du skrev dette indlæg.

Vh
Christina

09-03-2015, 12:45

Mit råd til jer, er at bestille tid hos dyrlægen til en grundig undersøgelse. Han har måske smerter.
Når en hund ændrer adfærd, og man ikke kender grunden selv, og derfor ikke kan "behandle" den, så synes jeg, man altid bør bestille en konsultation til et tjek hos sin dyrlæge.