Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 16-11-2014, 00:38

Hund nr. 2 - han eller tæve ?

Vi overvejer at få en ekstra hund, men er lidt usikker på om vi skal vælge en han eller en tæve, da vi har hørt at både 2 hunde af samme køn er det nemmeste, andre steder har vi læst at en han og en tæve sammen er det nemmeste.

Vi har ingen planer om at bruge hundene til at få hvalpe. Hvis vi vælger en tæve, skal den nok steriliseres.

Vores nuværende hund er en skøn labrador F1, han hund på 18 mdr.

Er der nogen med erfaring med flere hunde, er det bedst med 2x han hunde eller en han og en tæve ?

Mvh
Peter

Skriv et svar til indlægget16-11-2014, 10:34

Hvis den første hund er voksen på alle måder vil det bedste være at anskaffe en hvalp. Der skal være 2-2½ år mellem hundene. Den voksne hund vil deltage i opdragelsen af den nye hund og det kan knytte de to tæt til hinanden.

Gør man det sådan vil der typisk ikke blive noget selvom det er samme køn.

Vælger I han/tæve bør I få jeres tæve neutraliseret - så I undgår løbetids problemer mellem hundene. Han hunden skal ofte sendes ud af huset i den periode tæven er i løbetid og det vil sige cirka 3 ugers tid - hvilket jeg personlig syntes er rigtig synd på han hunden.

Jeg har selv 3 han hunde og ville aldrig vælge anderledes. Alle mine hanner er intakte og der er cirka 2½ år mellem dem. Vi har aldrig haft nogen problemer og de stor trives i hinandens selskab.

16-11-2014, 11:40

Det nemmeste er at ha' to af samme køn - det med at ha' han og tæve bli'r for bøvlet, når man er alm. hundeejer, for hvornår skal tæven sterilliseres ? Så vidt jeg ved, er det stadig sådan, at man sterilliserer i mellem to løbetider, og får I en tævehvalp, kan I ikke præcis vide, hvornår hun går i løb, og reagerer hannen kraftigt på hende, skal den ene af dem passes andet sted indtil løbetiden er ovre, som Beaglepack også nævner.
Samtidig er det jo også dyrt at lade tæven sterillisere.

Har haft han/tæve(r), tæver sammen og hanner alene sammen og foretrækker det sidste...