Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 21-08-2014, 17:25

Varmeknopper måske?? :-)

Hej alle
Min hund har her sommeren over haft nogle knopper på maven/ bugen eller hvad det nu hedder som ret hurtigt blev til små sår pga. han slikkede på dem. Jeg mener også at kunne huske at han havde dem sidste sommer og ikke i den mellemliggende koldere periode.
Han har i en periode givet dem en ordentlig slikketur hver morgen og måske en enkelte gang i løbet af dagen. Det er dog aftagende nu og passede med det var den periode hvor der var noget varmere og det har ikke virket som det generede ham specielt meget - hvilket jeg jo selvsagt kun kan vurdere ud fra min egen opfattelse af hans reaktioner :-)
Nogen som har oplevet noget lignende og evt. hvad man kan gøre fx smøre det med noget og kunne det være varmeknopper??
Håber på nogle brugbare svar og på forhånd tak.
Søren

Skriv et svar til indlægget21-08-2014, 19:13

Jeg tænker Pollen allergi!

Hvis hunde er overfølsomme - f.eks. via noget de indånder kan der komme sådan noget knoppe lign. som brister efter en periode. At din hund slikker kunne tyde hen på at det måske klør.

Hunde kan så vidt jeg ved, med min erfaring ikke få varme knopper - men de kan få nælde feber - så jeg tænker grundlæggende at det er noget din hund er overfølsom for.

22-08-2014, 09:09

Jeg har heller aldrig hørt, hunde kan få varmeknopper, men det er da noget meget generende han bør behandles for.
At han hele sommeren klør, slikker og bider sig, er da synd, det kan han også få sår og infektion af. Jeg synes du skal konsultere din dyrlæge, som sikkert vil behandle ham kortvarrig med kløestillende medicin, og udfra diagnosen foreslå anden behandling.

22-08-2014, 10:56

P.S. Jeg går udfra du har udelukket din hund har lopper.

26-08-2014, 19:14

tak for jeres svar og ja det er ikke lopper og jeg er helt med på at det klør og genere og selvfølgelig skal behandles hos en dyrlæge hvis det ikke går væk af sig selv hvilket det ikke ser ud til.
Jeg forsøger at have meget føling med hvor meget det genere ham, selvom jeg selvfølgelig kun kan forsøge at vurdere og selvom det måske ser voldsomt ud så er det altså begrænset hvor meget opmærksomhed han har givet det - bare lige inden folk begynder at vurdere om det er synd eller ej.
Igen mange tak :-)

27-08-2014, 13:14

Jeg kan fortælle at min før omtalte hund faktisk aldrig rørte de knopper/udslæt han havde i lyske - og da jeg endelig opgav og gik til dyrlægen og det så viste sig at være allergi - ja så ville jeg have ønsket jeg var gået med ham noget før.

Vi skal ikke løfte pegefingre og sige du skal gå til dyrlæge - det er helt op til dig selv - tænk på hunden - hvis det viser sig at være allergi f.eks. og den rette behandling kan gøre han den får det bedre og at en evt. allergi ikke udvikler sig.

Jeg ser du overvejer at lade din han hund indgå i avl - derfor bør al sygdom herunder allergi udelukkes af hensyn til evt. hvalpe - bare min mening.

27-08-2014, 14:33

Jeg er 100% enig med Beaglepack.

Du vil sikkert heller ikke selv gå rundt i længere tid med knopper der kløede og bredte sig, uden at gå til lægen for at få stillet en diagnose, og blive behandlet.

Så uanset om du føler det generer din hund lidt eller meget, så mener jeg du bør konsultere en dyrlæge, for at få stillet en diagnose, få råd og vejledning og hunden den rette behandling.