Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 19-08-2014, 07:18

Top stresset hund

Jeg har en lang håret schæfer på 4,5 år.... Han har haft en lidt skidt start på livet, hvilket har bevirket at han fanger fluer, hvepse mv - egern og katte.. Han er slet ikke til at komme i kontakt med og når han jagter fluer mv - vælter han alt omkring sig - jeg kan ikke kalde på ham, fange hans opmærksomhed eller noget - hvis jeg tager fat i ham og forsøger den vej, kigger han ikke på mig men kigger efter fluen, hvepsen mm.
I weekenden her væltede han en lille pige fordi han skulle fange en hveps ....
Vi har i en periode fået noget beroligende , men det er jo ikke løsningen - jeg er i tvivl om - har han det godt- og kan vi klare mere.
Han er ellers en rigtig dejlig hund, men meget frusterende ...
Hvad gør jeg - overvejer om han skal aflives

Skriv et svar til indlægget



19-08-2014, 07:53

Jeg har aldrig været ejer af en schæfer. Men så vidt jeg ved er det en race, der kræver megen motion, lange gå-eller cykelture. Den lærer godt, og knytter sig meget til sin ejer, så træning og dressur er også vigtigt.
Når den jagter fluer m.m. er det nok fordi den hos forrige ejer ikke har fået den nødvendige omsorg og træning, som familiehund.

Jeg synes i skal tilmelde jer et dressurhold, hvor der går andre schæfere, også en hundeklub for racen, hvis i har mulighed for det. Og så fortsat give ham noget beroligende eks. Zylkene.
I kan også overveje at kontakte en adfærdsbehandler, dyrlægen kan sikkert henvise jer til en han/hun kender.
Aflivning bør altid være sidste valg, hvis alt andet er forsøgt uden held.
Vælger i at hjemskifte ham, så skal det være til en ny ejer med stor tålmodighed og erfaring med schæferracen.

19-08-2014, 08:37

Jeg går meget lange ture med ham, og han aktiveres med andre hunde.- skaden han fik som hvalp var en dyrlæge fejl som sendte ham i karantæne 3 mdr... Fra han var 5-8 mdr, hvor han ikke måtte være sammen med andre hunde og jeg kun måtte være der 1 time om dagen - på en græsplæne i både regn og sol....
Vi har selvfølgelig haft en træner på ham da han kom hjem, og vi fik at vide at det enten blev godt eller også det en varig skade..
Vi har gået på skole mv, og fint nok når vi er afsted, men han kan være så træt at man tænker nu slapper han af, men han er aldrig for træt til at jagte en flue/hveps.
Problemet er der ikke om vinteren ..
Så jeg syntes ikke jeg kan gøre mere- søgte faktisk en ny ejer der måske boede på en gård og hvor han kunne være med hele dagen, det har jeg desværre ikke mulighed for..
Ja jeg er ked af det og ved ikke mine levende råd .....

19-08-2014, 08:54

Ud fra dine oplysninger i dit nye indlæg, kan jeg godt forstå du er ked af det, og ikke ved dine levende råd.... et gode er det dog at det "kun" er fluer og hvepse han jagter. Han fanger forhåbentlig ingen hvepse, det kan jo være farligt.

Det er synd for hunden, så hvis han kan hjælpes med noget beroligende, i den periode, så giv ham det.

19-08-2014, 14:42

Jeg mener bestemt heller ikke man skal fylde sin hund med medicin. I hvert fald kun i samråd med dyrlægen, og når det kan være livsvigtigt grundet sygdom som alternativ til aflivning. Desuden er der vist ikke ret meget medicin man kan købe i håndkøb til hunde.

Men nu er Zylkene, Dap og eks. baldrian ikke rigtig medicin, men hjælpemidler, jeg godt synes man kan forsvare at bruge i en tilvænningsperiode, hvor man samtidig arbejder med sin hund, der har problemer. Ved hjemskift og i andre særlige situationer hunde nødvendigvis udsættes for.

Har hunde meget svære problemer, så ejeren som den sidste udvej har set sig nødsaget til at søge hjælp af en adfærdsbehandler, for at undgå hjemskift eller aflivning, gives ofte både medicin på recept, foruden råd og vejledning.

Jeg har selv måttet give en af mine tæver "lykkepiller" i en længere periode, da jeg havde 2 unge tæver, hvor den ældste var den svage, som den yngste ikke ville respektere. Da de begge blev kønsmodne udviklede leg sig til slagsmål. Ingen af dem overgav sig. Jeg fik gode råd af en adfærdsbehandler, og jeg blev en meget bedre leder, som de begge respekterede.

Alternativet var hjemskift af den ældste, eller aflivning. Nu blev de begge boende hos os, også som venner resten af livet. Og uden adfærdsmæssige problemer, jeg ikke kunne klare.

20-08-2014, 15:23

Når jeg læser dit indlæg tænker jeg om hunden har nogle tvangshandlinger i lighed med nogle hunde, der jagter deres hale eller egen skygge, og var det derfor træneren sagde, det enten kunne blive godt eller skidt ?

En 4,5 år gammel hund burde ikke stå til aflivning, så jeg synes I skulle kontakte en adfærdsbehandler, der har forstand på hyrdehundeadfærd - det er trods alt længe siden hunden var i karantæne.

Du skriver I HAR gået til træning - lange ture og hundeleg kan ikke opveje det (hundeleg kan netop stresse meget) - schæferen er en brugshund og har brug for hjernearbejde og tæt kontakt til sin familie.
Er hunden i en stress-situation er det umuligt at få kontakt med den, det er bedre at kunne forudse og afværge inden det sker, men ved godt det ikke altid la'r sig gøre, en god adfærdsbehandler kunne hjælpe med, hvordan I skal tackle det.
HVIS der er et alvorligt problem løser det jo ingenting at omplacere hunden, den vil jo fortsætte sin adfærd det nye sted. Det handler ikke bare om at være hjemme hele dagen.

Du skriver også at problemet er der ikke om vinteren - er han så mere rolig dér, eller hvordan ?

22-08-2014, 07:07

Han er rolig om vinteren - han elsker at ligge i sneen og kan ligge der mange timer - men der er heller ikke noget at fange i luften

22-08-2014, 15:14

Det vil så sige, at det er sommeraktiviteter fra insekter og andre dyr der trigger ham, og han altså ikke er konstant stresset året rundt - det tror jeg godt, der kan arbejdes med.

Jeg vil ikke gøre problemet til ingenting, men mon ikke du blev specielt forskrækket, fordi det gik ud over et barn ?

For mig selv var det også noget af en omvæltning at gå fra den mere selvstændige støver til hyrdehunden, der aflurer den mindste forandring og er meget opmærksom på bevægelser og lyde.

Tror nu stadig I ville ha' gavn af noget personlig vejledning om, hvordan I skal tackle hans udfald, så sommerperioden også kan blive en god tid, og jeg synes også, I skal gå til træning med ham igen og bruge det I lærer hjemme.
I takt med at hunden bli'r ældre og I bedre kan håndtere situationerne vil stressen blegne...

03-10-2014, 11:13

Kære Vibeke Gall,

Jeg er lige nu ved at tilrettelægge et radioprogram, hvor en anerkendt specialist i dyreadfærd vejleder og rådgiver hundeejere.

Efter at have læst dit indlæg tænkte jeg på, om du kunne være interesseret i at medvirke og få nogle gåde råd?

Du må meget gerne kontakte mig på tlf. 2993361

Bedste hilsner,

Emma Høj

03-10-2014, 11:13

Kære Vibeke Gall,

Jeg er lige nu ved at tilrettelægge et radioprogram, hvor en anerkendt specialist i dyreadfærd vejleder og rådgiver hundeejere.

Efter at have læst dit indlæg tænkte jeg på, om du kunne være interesseret i at medvirke og få nogle gåde råd?

Du må meget gerne kontakte mig på tlf. 2993361

Bedste hilsner,

Emma Høj