Indlæg: 18

Oprettet af | Oprettet: 23-07-2014, 07:00

Hunde slagsmål

Jeg har en King Charles han ( Charlie ) på 5år som er meget sød og kærlig. Jeg fik en veninde på besøg med sin mobs hanhund på 3 år. Ingen af dem er kastrerede og det så ud som om de bare holdt øje med hinanden.
Da de fik mad var det i hver sin ende af køkkenet, men mobsen ville alligevel hen og se hvad der var i Charlies skål og så knurrede han , men gik så over til mobsens skål og så skete der ikke mere.

Charlie har så et elsket stykke legetøj nemlig en lille tøjmus. Han sad under bordet og pludselig hørte jeg ham knurre igen og kiggede ned . Der lå musen foran ham og mobsen så ud til at han også ville ha den mus. Mobsen huggede hurtigt musen og så gik fanden løs og min Charlie for på ham og den på ham. Vi råbte og skreg og fik dem hevet fra hinanden og i hvert sit rum. Det var en chokerende oplevelse. Som jeg opfattede det overskred mobsen klart Charlies knurre signaler og så gik det galt. Havde aldrig troet at jeg skulle se ham sådan i slagsmål. (ingen af dem kom til skade);
Nu er jeg nervøs for når børnebørnene kommer for de plejer altid at lege med ham med hans legetøj. Charlie elsker virkelig de børnebørn , men vil han kunne finde på at bide dem ,hvis de tar hans legetøj ?eller skal jeg vælge at gemme det hele væk ?

Skriv et svar til indlægget



23-07-2014, 07:57

Kære Juliana Mønster.

Det du har oplevet i går mellem din og venindens hanhunde, er helt almindelige dominansproblemer, der opstår mellem to voksne hunde af samme køn.
Mobsen har overskredet Charlies territorium, allerede ved ankomsten,
Din Charlie har faktisk været meget "venlig", ved kun at knurre og ikke straks at fare på Mobsen, da han tillod sig at gå i hans madskål. Det skete så først da Mobsen tog hans legetøj.

Charlie er derfor hverken aggressiv eller børnefjendsk, men selvfølgelig skal dine børnebørn ikke drille ham, ved at tage hans legetøj ud af munden på ham, så kan han jo kun forsvare det ved at knurre eller bide dem. Er det større børnebørn du har som er vant til at "lege" med ham og legetøjet, eks. søge godbidder eller apportere, skal du ikke frygte han bider dem.

Det var heldigt i fik dem skilt ad, før det gik rigtig galt, hvor både i og hundene var blevet bidt, så i havde været nødt til at køre både til dyrlæge og skadestue.

23-07-2014, 08:21

Foruden dominansproblemer mellem egne tæver, især alvorlige slagsmål blandt de to yngste, med kun 11 mdrs. aldersforskel, har jeg oplevet da vi kun havde 1 tæve (Mille) sammen med en hanhund for mange år siden.

Vi kom hjem fra en skovtur i Beagleklubben, sammen med gode venner, der også havde en tæve. (Thilde). Vi havde lyst til at spise frokost sammen, og alle 3 hunde skulle med ind.

Mille og Thilde, begge unge voksne tæver kendte hinanden, fra mange gå-ture i klubben og var rigtig gode venner, men venskabet sluttede allerede i vores forhave, hvor Mille ville fare på Thilde. Heldigvis var de begge stadig i snor, så det skete ikke. Vi blev også meget forskrækket, ingen af dem var normalt aggressive, og dengang tænkte vi ikke på, der kunne opstå dominansproblemer, fordi Thilde skulle med hjem.

Vi spiste alligevel en hyggelig frokost sammen, med begge tæver anbragt i hvert sin transportkasse i stuen.

23-07-2014, 08:41

Kære Aase.
Tusind tak for dit svar. Det lettede lidt. Jeg tror at for en sikkerheds skyld at jeg vil gemme legetøjet væk og bare lade dem give ham godbidder.
Et andet problem er at min datter har købt en græsk gadehund på 10 mdr. Det er også en hanhund, men han er kastreret.
Hun skal hente den i lufthavnen og så skal de overnatte her, for de bor helt på Ærø. Det skaulle gerne blive sådan at de to hunde skal kunne sammen for ellers kan vi jo ikke ses. Har du også et godt råd her. Troede faktisk ikke at Charlie kunne slå en flue ihjel, men nu fik jeg lige set noget andet øv øv og vil fremover være meget forsigtig

23-07-2014, 11:30

Hvordan den græske gadehund vil blive modtaget af Charlie, kan man ikke 100% forudsige. Nu er den kun 10 mdr. og evt. stadig meget hvalpet, især hvis den er blevet kastreret før den var rigtig kønsmoden. Den har vel også gået blandt flere voksne hunde, der hvor den kommer fra, så den er opdraget af dem til at være underhund. Den vil derved være bedre tilvænnet til at "lystre" voksne hunde.
Hunde taler deres eget kropssprog, ikke kun med lyd og ved at bide. Det vil i også opleve mellem Charlie og den græske gadehund. I skal endelig ikke forhindre Charlie i at bestemme, om han gider lege, dele seng m.v. med den. Knurrer han let af den, bør den reagere ved at gå væk. Og Charlies madtrug , skal den ikke have adgang til. Gem også tyggeben og legetøj, så kan der ikke opstå uenighed om det.

Når de mødes skal det ske på neutral grund. Lidt væk fra jeres hus. Gå en god tur med dem i snor, og lad dem snuse til hinanden. Når i så kommer hjem, og alt virker fredeligt imellem dem, kan i lade dem lege i haven under opsyn uden snore på. Hold stadig godt øje med deres kropssprog.
Forhåbentlig går samværet dem imellem godt, så både i og hundene får megen glæde af familiesammenføringen.

23-07-2014, 14:18

Kære Aase. Tusind tak for alle dine råd og vejledninger....det er jeg rigtig glad for. Vi vil gøre som du beskriver og så krydser jeg fingrer og tæer for at det lykkes.... fortsat dejlig dag til dig

23-07-2014, 18:36

Jeg håber mine erfaringer kan hjælpe jer, og husk også at bevare roen, ingen råb, ikke vise nervøsitet, som nemt overføres til jeres hunde. Det er nok sværest for din søster, hun kender jo ikke sin hunds adfærd og temperament, når hun lige har hentet den i lufthavnen. Og den kender ikke hende. Det er rigtig flot hun har påtaget sig den opgave at ovetage en gadehund fra udlandet.
Det kræver både tid og stor tålmodighed, at gøre en gadehund til en tryg og velfungerende familiehund. Ønsk hende al mulig held og lykke med det.

23-07-2014, 18:59

jo Aase ...tak for held og lykke. Hun kender hunden for hun har været i grækenland i 16 dage og været sammen med hunden, men den manglede noget vaccintion , derfor kunne hun ikke få den med hjem med sit fly. Hun siger at den er meget blid og kærlig og hun har hver dag gået lange ture med den uden problemer ...så håber det fungerer alle steder ..og endnu en gang tak ...skal nok skrive hvordan Charlies og den møde var ....

24-07-2014, 04:47

Som Aase også skriver, så lad dem mødes på neutral grund, allerbedst gå en lille tur med dem, så de lærer hinanden at kende i snor, og slip dem så løs, når i kan se de har vænnet sig til hinanden. Og så er det en god ide at gemme Charlies legetøj og evt. ben væk, når han skal have besøg. Det vil tit være et stykke legetøj mm., de kommer op at slås om, så væk med de ting.

24-07-2014, 09:21

Det lyder rigtig godt, at din datter og hunden har tilbragt nogle dage sammen, så den ikke er helt fremmed for hende, Der bliver så også stor gensynsglæde mellem dem i lufthavnen. Det bliver spændende at læse, hvordan hundene trives sammen. Du kan jo også her på Forum sætte foto på af dem.

24-07-2014, 12:42

Åh ja det vil jeg gøre Aase .... glæder mig også til at se den unge fyr , som de har døbt ouzo. Jeg har set billeder af ham . Flot lille fyr , en anelse højere end min Charlie og så har han krystal blå øjne...

26-07-2014, 18:56

jeg har nu lavet en facebook gruppe der hedder Chevalier King Charles , hvis nogen har lyst til at være med der....har sat billed på af min Charlie

26-07-2014, 20:10

Det er der sikkert. Det er jo også en populær og dejlig familiehund. Min frisør Inge har en Chevalier King Charles hanhund, som i fire år var "salonhund" i Nivå Havn. Han er en rigtig sød og glad lille fyr.

29-07-2014, 11:17

Julianna, ellers er der en større fbgruppe for CKC-elskere her https://www.facebook.com/groups/396787510395150/
Der er det nok nemmere at finde ligesindede end ved at oprette sin egen gruppe.

07-08-2014, 05:20

Desværre gik det rigtig dårligt med mødet mellem Charlie og den græske hund Ouzo. Planen var at de ikke skulle ses før der var tid og ro på, men sådan blev det ikke. Min datter kom fra lufthavnen med ham og jeg havde passet børnene plus at min anden datter kom forbi med sine to børn , så vi var mange.
Da de kom sad vi ude på fælles græsplænen og Charlie var i have bag stakit.
De tog Ouzo ud for lige at vise ham til os alle . Selvfølgelig i snor. Charlie sad pænt og kiggede på og begyndte at pibe... han ville også derud til hele familien.
Jeg blev forvirret og tænkte at det var jo også synd for Charlie at han skulle sidde der, så jeg tog ham i snor og gik ud.
Hundene logrede da de så hinanden . Helt kort snor og så nærmede vi os hinanden. Så skete det. Helt tæt på gik Charlie amok og bed ud efter Ouzo. Tror Ouzo blev forskrækket og forsvarede sig med også at bide ud efter ham. Vi stoppede det med det samme og Charlie kom ind i hus.
Jeg blev rigtig trist og ked af det for det var jo slet ikke hvad vi havde aftalt og fejlen var helt på min side.
Nu er jeg selvfølgelig ret nervøs over om det overhovedet kan lykkes.
Næste gang skal det planlægges anderledes.

Min datter har bedt en hundeadfærdsterapeut om at teste ham for at hun kan føle sig sikker i forhold til børnene.....

07-08-2014, 07:52

Undskyld, men i skal nok bare dunke jer selv i hovedet, og sige at i greb sagen helt forkert an.

Ouzo kommer lige fra lufthavnen ovenpå en rejse, der for ham har været stressende og helt sikkert gjort ham bange og utryg. Nye mennesker, voksne og børn i en stor forvirring, du skriver selv at i var mange - kan du se problemet. Din Charlie opfanger hans signaler af stress, utryghed mm. og benytter sig så med det samme af chancen for at vise at det er ham, der bestemmer.

Ouzo skal falde til ro, finde trygheden sammen med din datter og hendes familie og først når det er sket, og her snakker vi om efter flere uger, så skal i forsigtig prøve at introducere dem for hinanden.

Jeg ville gøre det ved nogle fælles gåture med hundene i snor, de første gange skal de måske slet ikke slippes løs. Men ellers gå dem trætte og slut så af med at lade dem møde hinanden uden snor, men vær klar til at gribe ind. Lad det hele foregå på neutral grund, ingen legetøj eller andre forstyrrende elementer. Og så ville jeg gøre det kun i selskab med din datter, så i bare er jer to omkring hundene og der ikke kan bliver en masse uro af børn.

Og så må man også være realistisk, i visse tilfælde så kan hanhunde bare ikke lære at være sammen, men lad os håbe at i kan få det til at lykkes.

07-08-2014, 08:44

Jeg kan kun sige. At sammenføringen endte i bid, som forsvar mellem begge hunde, er ikke unormal adfærd, tværtimod. I gjorde mange fejl, som du selv skriver, så det kun kunne gå galt.

Nu skal der gå meget lang tid, før de to hunde igen skal præsenteres for hinanden, og det på en hel rigtig måde. I skal give jer og hundene den nødvendige tid, til ikke at mødes. Din datter får også nok at se til, ved at gøre Ouzo tryg som familiehund, og lære sine børn at omgåes Ouzo på en hundegod måde. Muligvis får din datter brug for en adfærdskonsulent til at vejlede sig for det.

Men at få ham testet for aggresivitet overfor børn og andre hunde, fordi han bed fra sig som forsvar under jeres fejlagtige sammenføring af hundene, kan jeg ikke se nogen grund til.

07-08-2014, 19:49

Hej Aase. Det er ikke derfor at min datter vil have ham testet. Det er fordi forleden nat begyndte han pludselig at gø helt vildt ved deres havedør og hun stod op for at se hvad der skete. Ouzo var virkelig hidsig og hun forsøgte at tale ham ned og berolige ham, med det resultat at han bed ud efter hende.Hun blev meget rystet. Hun er sikker på at noget skræmte ham evt. flagermuse som flyver forbi og piber, derfor blev Ouzo bundet til hendes seng, fordi hun blev nervøs for at børnene vågnede i løbet af natten of hvad kunne Ouzo så finde på hvis de kom ind til hende. Derfor har hun bedt adfærdsterapeuten om at komme.
og selvfølgelig har du ret iden store fejl vi lavede og det bliver taget til revision . Der kommer til at gå en del tid inden vi forsøger mødet igen.....på den rigtige måde

07-08-2014, 20:38

Forleden nat, skriver du. Kan det være natten med voldsom regn, lyn og torden, mange hunde der er bange for fyrværkeri, er også bange for uvejr.

En af mine Beagler var meget bange, de andre fire hun sov sammen med var ligeglade, men hun hamrede på døren med forpoterne, for at komme ud af hundeværelset, og faldt først til ro, når jeg lagde mig på sofaen i den tilstødende stue, med hendes hundeseng lige ved siden af mig.

Hvad der har fået Ouzo til at bide ud efter din datter, skal jeg ikke kunne sige, hun har så ikke kunnet berolige ham, måske har hun taget fat i hans halsbånd, og han må jo stadig være en utryg hund, med en ukendt fortid som gadehund.

Måske skulle din datter, flytte hans hundeseng indtil hende i soveværelset, ved gode råd, hun også følger fra en adfærdsbehandler og samtidig medicinsk behandling, i den første tid, lykkes det forhåbentlig at Ouzo bliver en tryg og god familiehund.