Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 24-02-2014, 08:09

Nr 2 hund

Vi har en papillon han hvalp på 17 uger, men vi vil også gerne have en labrador hvalp. Vi bor på landet og har masser af plads. Hvor gammel skal vores hvalp være før vi får den næste og skal det være en han eller hun? Håber nogen kan give os et råd.

Skriv et svar til indlægget24-02-2014, 13:21

Jeg syntes jo så lige at jeres nye hvalp skal være voksen først før I får den næste.
Så et godt råd er at der er mindst 2 år mellem jeres hunde.

Den hund I har nu skal være voksen både fysisk som mentalt. To hvalpe er ikke nogen god ide - godt nok kan de lege med hinanden men de vil dermed også knytte sig mere til hinanden end til jer. En voksen godt afrettet hund kan give en ny hvalp en masse gode ting i form af opdragelse, leg og generel hundesprog.

Jeg har selv 3 hunde - det er alle han hunde og der er knap 3 år mellem dem. De har det kanon med hinanden og i dag hvor de alle er voksne er der ingen som helst problemer. Jeg har valgt at gøre det på den måde - dels af hensyn til mine hunde og dels af hensyn til den øvrige familie.

Mit råd til dig er derfor - vent - med at anskaffe en ny hvalp til den I har nu er blevet voksen.

24-02-2014, 21:33

Hund nr. 1 bør være velfungerende og 3 år, så I undgår dominansproblemer. Hvis I ikke vælger at neutralisere en af hundene, bør i vælge en hanhund. Men ved valg af hund nr.2 ville jeg ikke vælge en stor hund som en Labrador, jo hurtigt bliver. En af samme race, som den i har i forvejen, eller i hvert fald en på nogenlunde samme størrelse, vil være bedst for begge hunde.

26-02-2014, 10:20

Hej Jeg mener det samme som de andre vent Jeg har en tervuern og en pomeranier
Hvor der er 2 års forskæld Det er så den store hund der er den ældste Det er 2 tæver
Men jeg vil råde dig til at få en handhund mere
Jeg har desværre prøvet a have 2 tæver med kun 3 mdr. forskæld Det gik galt da de blev kønsmodne Hver gang den ene var i løbetid blev de agrasive på hinanden Så det endte med at jeg måtte sælge den ene tæve og det er bestemt ikke sjovt