Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 24-08-2012, 12:05

Skulderdysplasi (OCD)

Det var en sørgelig besked at få fra en røntgen ekspert...

Din hvalp Simba har dobbelt sidet OCD skulderdysplasi.

Efter en længere samtale med ham endte det i 3 muligheder:

1.
Operation, men den koster altså 15.000kr og jeg kan ikke få det dækket af min forsikring (Har tjekket);

2.
Denne mulighed skal ikke citeres til denne ekspert, men at man tog sin hvalp med ud og fik ham til at løbe under max belasting i 1-2 timer. Dette kunne få de løse stykker i skulder partiet til at knække/falde af. Det vil så heale af sig selv.

3.
Aflivning.... :'(

Jeg er af den mening at jeg ikke synes at en hvalp/hund skal leve med smerter, han skal have et godt liv og kunne løbe og lege lige så tosset han har lyst til uden smerter.

Jeg er dog i rådvild, fordi jeg har ikke 15.000kr overhovedet! den anden mulighed er lidt farlig fordi det kan vokse forkert sammen og give et dårligere resultalt end vi allerede er på. Aflivning gør bare ondt på mig, men hvis det betyder at min hvalp har smerter hver dag. ikke må lege eller skal holdes tilbage når han gerne vil en masse ting.... det vil hellere ikke være et godt liv for ham.

Det er dog ikke så slemt lige for tiden, lige nu halter han på højre forben og har gjort det i snart 1 måned. Det går simpelthen bare ikke.... :'(

Skriv et svar til indlægget24-08-2012, 16:15

Det var en meget trist besked at få - kender ikke så meget til OCD, men ved at nogle racer testes derfor på linie med albue og hofteledsdysplasi, altså en arvelig lidelse - og så må jeg igen sige, at det er vigtigt at købe hund, hvor sundheden er i orden i generationer.

Da det er en arvelig lidelse, er det vel grunden til, forsikringen ikke dækker operation ?

Jeg ved ikke hvor gode resultaterne er for operation, men kræver det efterfølgende meget ro, vil det også være vanskeligt med så ung en hund..

Har I ikke fået noget smertestillende indtil videre ?

24-08-2012, 17:11

Operationen er ikke 100% sådan udtrykte eksperten sig.

Vi har forsøgt smertestillende i 1 uge, det havde ingen virkning, desværre :(

Men ja, arveligt så ingen forsikring vil dække (ikke vores anyways)

24-08-2012, 18:38

Hej.

Ja det er godt nok trist.

Læste lidt om det på google, og kan se at foder og overvægt, spiller en stor rolle, samt hvilket foder der fodres med, samt at hunde skal ha små korte ture, især om den stadig er ung, og nu skriver du valp.

men du ved jo bedst selv, hvor ondt din hund har. og hvad i gør/har gjort for den.

jeg føler med dig- det er ikke nogen nem beslutning i står overfor :(

24-08-2012, 18:59

Når I har prøvet smertestillende i en uge uden effekt, må I snakke med dyrlægen om en højere dosis, så den i det mindste er smertedækket, mens I tænker jer om.

Som Eva skriver, har I en svær beslutning at træffe og ikke lige det man drømmer om ved første hund - håber I har givet avler besked om sygdommen, så parringen ikke gentages, selv om fodring + overmotion kan ha' indflydelse...