Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 08-06-2012, 19:27

andre der har en broholmer?

Hej :-);

tænkte om der var nogle herinde som selv har eller har haft en broholmer?



Jeg overvejer kraftigt at blive medlem og kontakte en hvalpeanviser, men inden jeg/vi beslutter os helt vil jeg rigtig gerne høre om erfaringer fra andre.



-fx. hvor lang ventetid er der ca. på en hvalp ( skal være en han hund)??



-hvis nu ens hund senere bliver godkendt til avl, er der så regler for hvor mange gange man skal stille sin hund til rådighed/parring? og hvem bestemmer hvilke hun hunde der evt. passer til ens han hund?

- hvor mange hvalpe bliver senere hen godkendt til avl? (fx procent);



-hvor meget foder skal en broholmer have om måneden ca. og hvilket foder har i gode erfaringer med at bruge???



-hvor gammel bliver en broholmer i gennemsnit?



-andet som jeg bør vide af både positivt såvel som negativt vedr. broholmeren???



vores valg af ifht en broholmer er opstået bla fordi:

-den er en godmodig familiehund som også er rigtig gode til børn

-det er en god vagthund/ stor hund som kan sige vov fx ved indbrud

-den IKKE kræver flere timers gå ture hverdag / meget motion



vi bor i et 1 planshus med stor have/grund og tæt på både strand og skov og har haft hund (labrador retiver) de sidste knap 13 år



håber der er nogen som vil komme med deres erfaringer, da det vil være en stor hjælp ifht den endelige beslutning.



mange hilsner Mette

Skriv et svar til indlægget



09-06-2012, 08:12

Jeg har ikke selv Broholmer, beklager, men jeg kan vidst svare noget generelt på nogle spørgsmålene.

Ventetiden kommer meget an på den individuelle opdrætter og deres ventelister. Nogle siger "Træk et nummer og stil dig bag i køen" mens andre siger "Du får den hvalp, vi synes passer dig bedst" som kan være i det næste kuld eller først nogle år fremme i tiden.

Om din hund overhovedet bliver godkendt til avl kommer jo an på, om du har taget den med på udstilling. Hvis du gerne vil det (hvorfor, egentlig?), så har Broholmerselskabet visse betingelser der er at finde her: http://www.broholmeren.dk/index.php?id=53 (i det hele taget en god side for dig at kigge på). Ifølge min mangelfulde research (der i stor stil bare er hypotese) bør en hund med en levetid som en Broholmer (mellem-kort) ikke stå til rådighed efter den er fyldt fem (lang/mellem-lang livede til de fylder otte), men det skal du tale med en avler om.

En Broholmer er jo en stor hund, så den skal have meget foder. Mere end en Labrador, tør jeg sige, måske omkring 25% mere. Jeg har selv god erfaring med Orijen, der er et BARK produkt (der er andre ligeså gode produkter på markedet). Det er dog noget dyrt, men til gengæld er det rigtig sundt for hunden, så det kan være du slipper for et par regninger fra doktor Dyr.

En Broholmers gennemsnits alder ligger på syv til tolv år, cirka. Jeg mener DKK har udgivet en bog om Broholmeren du måske kan finde på biblioteket.

09-06-2012, 15:32

Du kan roligt kontakte Broholmerselskabets hvalpeanviser uden at melde dig ind og forhåbentlig få fyldestgørende svar på dine spørgsmål, udover hvad Havana har bidraget med - der er ganske rigtigt nogle specielle krav til hvalpekøbere, når de vælger en Broholmer, fordi racen er gendannet og gerne skulle bevares i al fremtid, men jeg tror nu ikke kravene er strammere, end hvad man ønsker at være med til, det er jo ikke alle hvalpe i et kuld, der er egnet til videre avl.

Tror kun jeg har oplevet en enkelt Broholmerejer hér på Gipote, så du skal nok ikke forvente mange svar på dine relevante spørgsmål...

03-08-2012, 19:21

Hej Mette

Jeg har Broholmer - og sidder i avlsudvalget i Broholmerselskabet.

Der er ikke længere avlspligt i Broholmerselskabet, det betyder, at du ikke er forpligtet til at avle på din hund, selvom den bliver godkendt. Men hvis det viser sig, at du har en rigtig godt hund, både fysisk og mental, vil vi selvfølgelig meget gerne have den i avl - men som sagt, det er helt frivilligt.

Det er avlsudvalget der sammensætter hundene til parring, men som hundeejer har man selvfølgelig altid lov til at sige nej til et forslag. Måske bryder man sig ikke om hunde, måske paser kemien ikke med modpartens osv. Hunden bliver sammensat således at vi ved hver parring forbedrer racen. DKK's regler om indavl og hofteindeks overholdes selvfølglig altid, derudover sammensættes hundene efter deres eksteriør og mentalitet. Lad os sige, at tæven f.esk mangler forbryst, så parrer man med en hanhund med tilstrækkeligt forbryst.

Jeg har ingen procenttal på, hvor mange hunde, der godkendes til avl. Alle hundene skal igennem 3 obligatoriske tests for at blive avlgodkendt. Først en HD/AD røntgen, dernæst mentalbeskrivelse og til sidst eksteriørbedømmelse. Hvis alle 3 momenter er ok, bliver hunden godkendt til avl. Der er ikke udstillingskrav i forhold til avlsgodkendelse, og det er de færreste, der udstiller deres hund (vi gør dog).

Vi fodrer pt. med Henne Pet Food, fordi vores hund nu er 1 år og dermed har overstået den eksplosive vækstfase, Tidligere har vi fodret med Royl Canin Giant Breed - men det er meget forskelligt, hvad foder folk anvender, blot skal man være meget opmærksom på, ikke at overfodre, da så stor en hund ikke må vokse for hurtigt. Pt.får vores omkring 700 g foder hver dag i 2 måltider.

Mange Broholmere savler - det skal man være klar over. Det hænger sammen med, at hundene har meget løst hud og dermed lidt udkrængede læber. Det er faktisk det eneste lidt negative jeg kan sige.

Vi bor selv i helt alm. hus m. have, har 2 andre hunde, små hunde, alle 3 intakte hanhunde, og derudover har vi 2 teenagere. En Broholmer er meget rolig og godmodig. De er vagtsomme, men aldrig agressive. De skal hvile i sig selv.

Du er velkommen til at kigge på min hjemmeside: www.broholmerhumle.dk - der står en masse om Broholmeren generelt, samt vores Humle og der er mange billeder. Der findes også en FBside, hvor du kan følge lidt med: En rigtig hund er en broholmer.

Pt. en ventetiden ikke overvældende lang, jeg vil tro, at det vil være muligt at få en hvalp i løbet afv vinteren eller til foråret.

Den 18. august 2012 holders vores årlige broholmerskue på Broholm Slot på Sydfyn. Her vil der være mulighed for at hilse på 100 - 200 Broholmere i alle 3 farver og i alle aldre. Langt de fleste ejere vil hellere end gerne fortælle om deres hunde.

Den 12. august deltager selskabet i et arrangement på Gl. Estrup (Auning) - Livet på landet i 1960'erne. Her er der bla. mulighed for at snakke med både hunde og ejere, bla. kan I møde vores Humle og os.

Du kan sagtens kontakte hvalpeanvisninge inden du beslutter dig - det gjorde jeg også inden vi meldte os ind.

En Broholmer er en fantastisk hund.

03-08-2012, 19:24

PS: Det en en misforståelse at der er særlige krav man skal opfylde for at få en Broholmer. Man skal blot være en god, ansvarlig hundeejer.

Og selvfølgelig være indforstået med, at ens hund skal HD/AD fotograferes, mentalbeskrives og eksteriørbedømmes.