Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 29-05-2012, 10:06

bange for parasol

hej alle.

I disse skønne dage med lækkert vejr solskin og dejlige temps, har vi bemærket at tøsen ganske enkelt er bange for parasollen.... :(
Når hun går ud af terrasse døren kryber hun enten langs muren og hegnet, eller løbet så hurtigt hun kan ud i haven, eller som igår da det var lidt blæsende, ganske enkelt holder sig inde :(

Hvis vi sidder udenfor på terrassen med parasollen (ligegyldigt om den er åbent op eller lukket), ligger hun laaangt væk fra den eller næsten i skødet på en af os....

HJÆLP!! Vi har igennem tiden været i stand til at hjælpe hende med at overkomme forskellige frygter for ting, men parasollen bliver hun altså helt panisk over.

Nogen gode råd, fikse ideer er velkommen (prøvede med godbidder igår at lokke hende lige så stille hen mod den, men kan ikke rigtig få hende til at holde fokus på snacksene og så er hun i galop igen);

Tusin tak på forhånd

Knus Signe & Blackie ;)

Skriv et svar til indlægget29-05-2012, 10:55

Hvad med at lege, den bedste leg i kender, (her hjemme ville det være, bold, ) også komme tættere og tættere på parasollen, eller sætte parasollen uden på græset, så i har plads.

også husk selv at ignorer den, den er jo ikke farlig, tværtimod, for hunde læser os jo, helt vildt.

Min har haft reageret hvis jeg tog min jakke af, i en svingende bevægelse, når vi gik tur, hvor han er i snor, også begyndte jeg at ta jakken af og jakken på, svingene den over hoved, , Jensen gav jeg ingen opmærksomhed, overhoved, han måtte jo bare blive, for at han var i snor, og efter nogen gange reagede han ikke længre, han lærte jo at der ikke skete ham noget.:)

29-05-2012, 11:00

Jamen dog "stakkels bange" hund. I denne uge kan hun så være tryg, der bliver vist ikke brug for nogen parasol.

Men selvfølgelig vil det være bedst, at du løser det problem, at parasollen er farlig, til at det er den ikke. Men jeg har ikke noget sikker bud på det.

Jeg tænker bare, at måske det kan klares, hvis du gør ligesom når man møder en "farlig" ting på sine gåture, eks. sorte haveaffaldssække folk tidligere stillede ud ved vejen til afhentning.
Dem husker jeg vores Beagler var bange for, da vi boede i sommerhus med dem.

Jeg gik helt hen til sækken, rørte ved den, og kaldte på dem, med en stemme der sagde dem:
"Den er ikke farlig, mor er ikke bange, kom bare og snus til den".
Så turde de godt nærme sig, og opdagede den gjorde jo ikke noget, heller ikke selvom vinden nogengange fik den til at se lidt levende ud.

Jeg håber din Blackie vænner sig til parasollen, den bliver der forhåbentlig brug for på mange flere kommende solrige sommerdage

30-05-2012, 07:53

Hvad med at lægge parasollen ned, så den ikke er så kæmpe stor? Når den ligger ned, skal du gøre lige som Aase Hansen skriver, snakke med den i et lyst og glad stemmeleje. Det er den fremgangsmåde som man bruger ved mentalbeskrivelse, hvis hunden bliver bange for spøgelserne eller kedeldragten som bliver hevet op lige foran hunden.
Min Ticko er ikke verdens modigste hund, så jeg har ofte brugt denne metode ved møde med farlige ting, og det har virket hver gang. Nogle gange skulle jeg snakke længe med de farlige ting og andre gange var han mere rolig og modig.
Pøj pøj med det :)

01-06-2012, 10:12

Hej alle sammen.

Tusin tak for de gode ideer, i hvert fald noget jeg vil prøve med hende.

Det sjove er at når parasollen står inde i garagen og vi alle tusser rundt derinde. så har hun ingen problemer med den.... underligt....

Men første trick er at ligge den ned, tale med den (ruske i den osv) og langsomt rejse den op, mens jeg stadig taler og roser hende med godbidder, kan godt være manden skal hjælpe lidt, parasollen er lidt stor for mine korte 168cm hehe.

Have en super dejlig weekend!

Knus signe og Blackie