Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 17-05-2012, 18:48

Søger info om Australian shepherd samt golden retriever! :)

Hej allesammen :)

Jeg ønsker at en hund mere, og er meget interesseret i en aussie eller golden retriever.
Men jeg ved ikke helt om jeg ville kunne opfylde deres krav især asussiens, og om de passer til hvor jeg bor og med den hund jeg har nu.

Her er lidt om mig og hvordan jeg bruger tid på den hund jeg har nu, den kommende hund vil få samme aktivering som min nuværende.

Jeg er 20 år og bor i en 64kvm lejelighed sammen med min kat på 6 år og min engelsk cocker spaniel tæve på snart 2 år. I hverdagen er min hund ude sammen langt i alt mellem 1,5- 3 timer der er meget forskelligt. Jeg bor lige ned til en slags park hvor jeg har mulighed for at have min hund løs, så der er hun nede min. en gang om dagen, hvor hun løber glad rundt. :)
- Jeg tager hende ud min. 1 gang om ugen til enten skov/strand/svømning/agility ect.
Min hund/hunden får aldrig mad i skålen hun/de skal arbejde for det enten gennem øvelser eller spor søg. Jeg forsøger at lærer min hund/hunden så mange trick, og andet mentalt øvelser.
Min hund er alene hjemme ca. 3-6 timer i hverdagen.
Og ellers hygger vi i sofaen ;o)

Så derfor vil jeg spørger jer: Mener i at jeg ville kunne opfylde/give en aussie eller golden retriever et godt liv i forhold til det jeg kan give den i hverdagen af aktivering? Hvis jeg vælger en aussie vil jeg skulle overveje noget agility eller anden "kraftigere" aktivering /mental træning.?
- Samtidig er det vigtig at mine hunde skal kunne sammen, så mener i at en cocker spaniel/aussie eller cocker spaniel/golden retriever ville kunne få glæde af hinanden?

Hvis i har noget info ligegyldig hvad om disse racer, eller bare råd/meninger om dette, er jeg meget interesseret i at høre det! :)
Forresten er jeg også begyndt at have en labrador i tankerne.

Venligst hilsen Sonja.

Skriv et svar til indlægget17-05-2012, 19:33

Der er en tråd, der er næsten skræmmende lig denne. Den betragtes som færdig, men tag lige et kig på den, om ikke den kan hjælpe: http://www.gipote.dk/hunde-forum/3-Racehunde/emne/4813-Hvilken-race-passer-til-min-cocker-spaniel-

17-05-2012, 19:33

Der er en tråd, der er næsten skræmmende lig denne. Den betragtes som færdig, men tag lige et kig på den, om ikke den kan hjælpe: http://www.gipote.dk/hunde-forum/3-Racehunde/emne/4813-Hvilken-race-passer-til-min-cocker-spaniel-

19-05-2012, 09:36

Gud ja haha! :)

Jeg søger nu mere viden om hvordan folk konkert aktivere deres aussie / golden retriever og om nogle der har golden retriever eller aussie, har oplevet at deres hundene har "svært" ved at lege med hunde der er det mindre end dem selv.

Samt om nogle har disse hunde i lejelighed, og ikke mener at det er et problem. Og så gerne vide hvor meget deres hunde er ude og bliver aktiveret.

Håber at mine spørgsmål er til at se :)

19-05-2012, 17:56

Som der også står i den tråd, så er der generel enighed om, at en Australian er en passende størrelse til en Cocker, hvis man absolut vil skifte race.

Lad dem bruge deres næser og gå til agility eller flyball, vil jeg foreslå. Du kan faktisk nok få god glæde ud af bogen "Leg med din hund" af Christina Sondermann. Den har nogle fantastiske foreslag til billige måder at køre hunden træt. ;-);

Uanset race kan en hund, hvis den får nok motion, klarer sig med en lejlighed der lige akkurat er stor nok til at man går 30 cm over gulvet og folk undrer sig over, hvordan det lykkedes dig at samle en kingsize seng når den må have dækket hele gulvet i dele.

20-05-2012, 19:28

Okay, tak for dit svar.

Jeg vil nok kontakt en aussie kennel og snakke lidt med dem.
:)