Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 08-04-2012, 08:46

Pas til chihuahua

Hej jeg vil gerne have min dejlige hund med ud og rejse men ville lige være sikker på jeg er med i det vigtige de SKAL have rabies vaccination og pas? Som obligatorisk til alle lande også er der andre lande som skal have andet nogle der ved hvad den skal have hvis nu jeg skal til Tyrkiet med ham det er jo udenfor eu har ringet til fødevarestyrelsen og de sagde jeg skulle tage kontakt til den tyrkiske ambassade men de er kun på telefonen mellem 15-17 hvilket er det tidspunkt hvor jeg arbejder.
Så mit spørgsmål er:
Hvad skal en hund have med udenfor et eu land?

Evt. Nogle der kender en dyrlæge i Århus område hvor det er en god pris?

Skriv et svar til indlægget08-04-2012, 11:47

Hej,

Som det er med os mennesker, skal man altid have et pas når man krydser landegrænser - det gælder også for dyr. Det er ikke alle lande der har krav om Rabisvaccine så det vil du skulle undersøge specifikt.

Prøv at udfylde dette spørgeskema: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Sådan-rejser-du-med-din-hund.aspx
... Tilsidst skulle de ting du skal tage højde for ved indførsel (og husk endelig udførslen igen - den kan være mindst lige så besværlig og kan kræve karantæne i DK!!) til Tyrkiet!

Hvis du vil køre derned i bil, skal du huske at tage højde for alle de lande du krydser - de kan også have særlige regler!

Jf. fødevarestyrelsens hjemmeside ser det ikke rigtig ud til der er andet at gøre end at kontakte dem (med mindre nogle ved det selvfølgelig - hehe). Jeg vil dog foreslå du prøver at kontakte den danske ambassade i Tyrkiet - de ved nok mere om importraglerne end den Tyrkiske Ambassade i DK gør, og så er de nok også mere interesseret i at hjælpe dig - det er jo deres job at rådgive danskere der vil til Tyrkiet. Du kan se den danske ambassade i Tyrkiet her: http://tyrkiet.um.dk/da/

Jeg er ikke fra Jylland, så jeg kan ikke hjælpe med dyrelæger i det område, men prisen for pas og vaccine er vidst stort set det samme alle vegne - konsultationsprisen er typisk den der varierer. Hvad med at slå det op og ringe rundt at for at høre hvad det vil komme til at koste for de nødvendige vacciner og et pas?

God jagt :-);
Vuf fra Line

08-04-2012, 15:39

Mon ikke din dyrlæge kan svare på det.

08-04-2012, 17:09

det er ikke sikkert doktor dyr- kan alle regler til alle lande, så jeg ville også ringe ambassaden i pågældende land og høre.

11-04-2012, 17:52

tak for hjælpen:) har fået den rabies vaccineret og fået en pas håber ik andet skal bruges dyrlægen sagde det ik var så svært:D

17-04-2012, 20:34

Hvis du flyver, så sørg for at kontakte flyselskabet for at høre om du evt. må have din hund i kabinen.... Nogen gange tillader de kun et vist antal dyr i kabinen, og der kan også være tilfælde at dyr ikke må medbringes. Der skal som reelt også betales et beløb for medtagelse af dyr.

Derudover, har alle de forskellige flyveselskaber forskellige krave til max. størrelsen på hundetasken. Der skal dog altid være fast bund i tasken. Denne info finder man på flyveselskabets hjemmeside.