Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 30-03-2012, 18:04

Lille hund i et værelses lejlighed.

:) hej jeg er helt ny her inde og søger nogle gode råd omkring det at skulle anskaffe sig en hund/hvalp i en et værelses lejlighed på 31m2.

Jeg er en pige på 18 år, som brændende ønsker sig en hund. Hjemme hos mor og far har jeg altid været omgivet af dyr så som hunde, katte og kaniner.
Men jeg har aldrig 100% selv haft et ansvaret for nogen af dem :)

-Jeg har somsagt en et værelses lejlighed i greve på 31m2 med en meget lille have med fliser. kan jeg tillade mig at anskaffe en hund, eller ville det være syndt? (der står i lejekontrakten at jeg må have en hund eller en kat);

-Hvis dette er muligt, ville jeg have en lille hunderace så som Chihuahua, pomeranian, toy terrier, gravhund eller måske noget helt andet. (nogle gode ide'er til en starthund?) (jeg er vokset op en gravhunde)

Skriv et svar til indlægget30-03-2012, 18:39

Hej Marianne

Jeg kan godt forstå du gerne vil have hund. Der er ikke noget problem i lejlighedens størrelse, det er hunden ligeglad med. Du skal måske overveje en hunderace, der ikke gør så meget, for ikke at få bøvl med naboerne.
Det du skal tænke på er, om du reelt har tid til at have hund - gå til træning, opdrage og ikke mindst gå ture flere gange om dagen. Du skal også tænke på om en hund kan komme i vejen for nogle af de drømme om fremtiden du har.
Ingen af de hundetyper du nævner er glade for at være alene hjemme (det er ingen hunde faktisk) så det skal du også tænke på. En lille hund er nemmere at have med rundt hos venner og veninder, hvilket bestemt er en fordel.
Det var egentlig ikke det du spurgte til, men nu er jeg bare en "gammel kone", der kan huske hvor meget der skete i mit liv fra jeg flyttede hjemmefra og ca 10 år frem. Pyha der havde ikke været tid til at have hund.

30-03-2012, 19:12

:) tak for dit svar .. ja det med gøen har jeg også tænkt en del på :) men det må jo være et spørgsmål om træning og en god kennel :).

-det med tiden der, jeg er væk omkring 4-7 timer om dagen og har ikke nogen fritids iterrasser eller et arbejde da jeg er lønnet på min skolen :).. jeg bor ellers meget tæt på famile og venner og kan evt. også hente lidt hjælp der imens jeg er i skole hvis det skulle gå helt galt:);

jeg er meget glad for at du fortæller om dine personlige oplevelser :) og jeg er sikker på du vil mig det bedste :)

30-03-2012, 20:12

:) hej beagle pack 3.
jeg har længe snakket en del med min familie om at jeg godt kunne tænke mig en hund, og så vidt jeg kunne forstå på det hele, ville de hellere en gerne komme og gå en tur/lege eller se til hunden ( sikke en dejlig familie jeg har mig :) );

det med racevalget er stadigvæk lidt af et dilemma for mig. Men de racer jeg har kigget mest på er helt sikkert - gravhund, chihuahua, pomeranian, toy terrier, pappilion og den lidt større hund finsk lapphund. :) (der er jo så mange dejlige racer) men med hensyn til aktivitetsnidvuet var jeg bange for at en større hund ville føle sig utilpas i en lejlighed, men det er måske slet ikke tilfældet hvis bare den for lov til at komme ud og blive mentalt/fysisk stimuleret?

træning træning og atter træning må være vejen frem :);

PS. tak for svaret

30-03-2012, 21:23

:) ja det kan jo klart være en fordel.

-jeg har lige kigget ligt på dværgpinscher og cavalier'n de virker til at være nogle dejlige hunde og vil jeg helt sikkert undersøge mere om dem:)

tak for alle dine gode svar, det sætter jeg pris på :)