Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 20-03-2012, 17:29

Vil en Stabyhoun være god til os?

Hej :);

Min kæreste og jeg vil gerne have hund, og vi er igang med at undersøge hvilken race det skal være.
Vi har begge lidt erfaring med hund hjemmefra med vores forældres ansvar.

Vi flytter ind i en lejlighed i stuen på 76 kvm. Der er grønne områder lige udenfor, og en hundeskov under 1 km derfra.
Vi vil rigtig gerne have en hund der gider lege og nusse.
Vi er selvfølgelig klar på at give den en masse gåture, og tage den med i hundeskov, men vi er ikke nogle der kan give en hund sindssygt meget motion.

Jeg har kigget lidt på en stabyhoun, og synes den virker/ser rigtig sød ud.
Så jeg vil lige høre eksperterne om det kunne være en hund der lever op til vores ønsker?
Og hvor længe lever sådan en egentlig?

:)

Skriv et svar til indlægget20-03-2012, 18:10

Hej.

Hvis man går op her på siden og læser om stabyhoun, så kræver den ret meget motion.
Den har 3 prikker i motion, lige som min jack rusell- og han ikke sådan lige at køre træt.

men i ved jo selv hvor meget i mener med, massere af gå ture, uden sindsygt meget motion.

21-03-2012, 18:56

En bruger i dette forum (Stine G.) har selv stabyhoun, og ser hun jeres indlæg, kan hun fortælle mere om racen.

Da det er en jagthund, har den sikkert brug for meget aktivering, selv om den ikke behøver at gå på jagt, så hvis I er mere "mageligt anlagt", skal I måske se jer om efter en anden race, der bedre passer til jeres behov - det er der ikke noget forkert i - jeg synes også en Alaskan Malamute er alle tiders, men ville ikke kunne opfylde dens "krav" for at få et godt hundeliv...

21-03-2012, 20:10

Min mand og jeg har en stabyhoun og det er uden tvivl den bedste hund vi kan tænke os.
Vores Ticko er en rigtig puttegøj, som gerne vil ligge i sofaen og sidde på skødet (+ ligge i ske i sengen hvis han kunne få lov).
Han skal minimum have 1 times gåtur om dagen hvor han kan få lov til at snuse alt det han ønsker. Og et par gange om ugen (om sommeren oftere) går turen på heden, stranden eller hundeskoven hvor han kan få krudtet af og få brugt alle sine muskler. Det er vigtigt at gå forskellige ture, så han får forskellige indtryk og ikke de samme dufte hver dag.
Jeg går schweiss/spor med Ticko, så han kan få brugt sin næse, hvilket stabyen er rigtig god til. Hvis Ticko ikke er blevet aktiveret optimalt, har vi en hund som går restløs rundt og ikke kan falde til ro. Han er ikke særlig god til lydighedstræning, da han ikke gider alle de gentagelser (som fx en border collie gerne vil).
Det er kendetegnede for racen at den er meget kærlig og knytter sig til sin ejer, så den egner sig ikke til at være alt for meget alene hjemme.
Hvis I har mod på mindst 2 x ½ time gåtur om dagen, minimum hvalpetræning og sportræning i ny og næ, så synes jeg I skal gå ind på www.stabyhoun.dk og spørge efter staby-ejere i jeres område, som I kan besøge. Det er også ved staby-klubben man skrives op til en hvalp - så er man sikker på at få en hvalp af sunde forældre. I kan også tage på en udstilling og møde racen dér. Der er altid folk som gerne vil fortælle om denne dejlige race :)
Vi bor i Sønderjylland og viser gerne Ticko frem hvis I bor i nærheden:)

23-03-2012, 10:24

Mange tak for svarene :)

Til Stine g:
Det lyder ikke som noget vi ikke vil kunne opfylde. Vi er begge studerende med fritidsjob, så der er næsten altid en af os hjemme med mindre vi begge har en hel dags arbejde samtidig en sjælden gang.
Vi vil begge gladeligt gå det der self. kræves med den, og desuden kommer vi til at have en hundeskov lige i nærheden.
Vi bor i Roskilde, så vi kommer ikke sådan lige til sønderjylland, men ellers mange tak for tilbuddet :) Vi må lige finde ud af at finde et sted vi kan møde en stabyhoun.

23-03-2012, 16:21

Roskilde er jo et helt perfekt sted at bo, for d. 5.-6. maj er der udstilling i Roskilde. Stabyhoun bliver udstillet begge dage, og omkring én uge inden kan I på DKKs hjemmeside se hvor mange hunde der bliver udstillet de 2 dage og hvilken ring det foregår i :);
Staby-ejere er heldigvis ret så afslappet, så I må garanteret gerne snakke med hundene inden de skal i ringen. De skal ikke klippes, trimmes og pudres, men bare lige børstes lidt inden de skal ind i ringen så man ødelægger ikke deres frisure :);
Rigtig god fornøjelse!