Indlæg: 18

Oprettet af | Oprettet: 20-09-2011, 04:33

Hvordan kan det være.....

at Karla tisser i sit bur på sit tæppe?

Karla (15 uger) sover i sit bur....Hun har også tilbudet om at sove i sin kurv men vælger altid at sove i buret. Hun er ikke renlig endnu (håber snart hun bliver det...:-). 2 gange er det sket at hun om natten har tisset i sit bur oven på sit tæppe.

Vi har valgt at vække Karla hver nat omkring kl 2 for hun kan komme ud og tisse. Hun tisser meget hurtigt om natten og så ind igen og sove videre.

Men man siger at hunde sjældent tisser der hvor de skal sove??? Kan hun gøre det i søvne?

Knus Mikala

Skriv et svar til indlægget



20-09-2011, 07:42

Jeg tror det skyldes at hun bare ikke kan holde sig. Hun er trods alt ikke særlig gammel og at forvente at hun kan holde sig hele natten er nok lige i overkanten.
Jeg synes det er fint at I vækker hende, men sørg for at det bliver på forskellige tidspunkter, for ellers vænner I hende til at hun skal ud på et bestemt tidspunkt hver nat.

20-09-2011, 07:58

Jeg vil også tro i bliver nødt til at tage hende ud engang mere.
I kan nok ikke forvente at en hvalp i hendes alder kan holde sig mere en 3-4 timer, selvom den sover.

Hun kan muligvis godt tisse i søvne, men det har jeg ikke hørt om før - de sover jo meget let og vil typisk vågne. Hun tisser måske i buret fordi hun er utyg ved at gå ud, eller fordi det er magligt.
Det er sjældent at man ser at de tisser der hvor de sover, men det sker. Det kan blive en dårlig vane, så i skal arbejde for at få lavet det om NU. Mine venners hund, havde fået den vane at tisse i deres sækkestol, og selvom han er renlig gjorde han det stadig (også selvom han lige havde gået tur) - Det var en sækkestol han også sov meget i. De har nu måtte smide sækkestolen ud!

Når hun har tisset i buret skal i huske at fjerne duften helt (også i bunden), ellers vil hun tisse der igen, fordi der lufter i forvejen. Der må heller ikke lugte for klinisk (fx. klorin) da hun så vil tisse for at afsætte dufte.

21-09-2011, 05:34

Takker igen for hjælpen.....Alt er vasket og rengjort!!!

Da jeg kom hjem havde min lille udbryderprinsesse nedbrudt barrieren (hegnet) mellem køkken og resten af huset og jeg kunne se hun havde været OVER ALT. På sofabordet, i sengene, på badeværelset og en enkel tissetår i på gulvtæppet i gangen....:-(

Det skal lige nævnes at vores store datter havde været hjemme og glemt at lukke for hegnet ordenligt, men hurtigt kom hegnet på plads og Karla på den "rigtige" side. Men efter har hun været helt vild og motivationen for at nedbryde det igen er meget meget stor.....håber snart hun "glemmer" episoden???

Og når nu vi er ved menneskelige fejl....så må jeg indrømme at Karla kan VIRKELIG "pisse mig af" ind i mellem....Tag den nu endelig ikke på den forkerte måde for lige så sur/vred på hende jeg kan være lige så dejlig er hun helt sikker også.
Men hun er simpelhen en bølle i øjeblikket. Jeg har har taget mig selv i 2 gange at blive så sur på hende, efter at hun har nappet for hårdt i vores søn, at jeg har råbt og hun er blevet bange. Bagefter er jeg selvfølgelig ked og fortryder mit temperament løb af mig. Men mister i nogensinde jeres temp??? Jeg er så nevøs for at "vi mister båndet" mellem hinanden dvs at hun mister tilliden til mig, men på den anden side er jeg også nervøs for at jeg ikke kan "sætte mig i respekt" overfor Karla....Hvordan gør jeg????

Jeg har læst inden på Beaglepack 3 hjemmeside omkring "problem" alderen, og hvis det er nu så passet det helt perfekt. Hun er 15 uger og bider i ALT!!! Hun har de vildeste hvalpeflip.......og jeg har så svært ved at finde grænsen for aktivering.

Vi er jo en aktiv familie og går både ture, leget og til træning med Karla. Jeg forsøger at give hende "hveranden dag en stille dag" for ikke at det bliver for meget for hende men hvordan ved jeg at hun er aktiveret korrekt???

Knuser fra Mikala

21-09-2011, 12:20

Netop hjemkommet efter min ferie i Rumænien, læser jeg igen om lille Karla. Hun er stadig en lille hvalp på kun 15 uger, så der er ingen grund til forundring over hun ikke er rigtig renlig endnu. Især om natten og i alenehjemmetiden kan hun have svært ved at holde på "vandet".
Selv har jeg aldrig luftet hundehvalpe om natten. De har haft en avis på gulvet som "toilet" både om natten og i alenehjemmetiden. I 4-5 mdr`s alderen kunne de holde sig, og avisen fjernes.
Det er ikke almindeligt, men kan ske, for både en hvalp og en voksen hund, også mine Beagler, at de har tisset i kasserne. Jeg tror det er sket, hvis de har drukket meget vand lige før sovetid, og så rodet rundt i kassen = redt seng.
Så jeg sørger for at Bella ikke drikker mere vand efter sidste måltid kl. 20. Så kan hun nå at få tisset af ved sovetid kl. ca. 22. I hendes "soveværelse" har hun ingen vandskål. Den har hun stående hele dagen, og drikker altid vand til sine fire måltider ca. 50.gr.tørfoder, kl. 9, kl.12, kl.17 og kl.20.
At hun også har udnyttet "friheden" ved at hegnet, (børnegitret ?) ikke var rigtig lukket, det er heller ikke så mærkeligt, så husk datteren på at det skal være forsvarligt lukket altid.
Hvilket iøvrigt også gælder havelågen. En Beagle stikker af og går sine egne vegne, hvis havelågen i en ellers forsvarlig indhegnet have ikke lukkes.

Vores første Beagle en hanhund, kunne også godt gøre mig usikker, og forsøgte at tage magten, med mere eller mindre held. Og det lærer man af, så man bliver en god leder, hvilket der er helt nødvendigt og bedst for hunden. Så hund nr. 2-3-4-5-6-7 og nu Bella nr. 8, er det ikke lykkes at "pisse mig af".

P.S. Som du sikkert husker var jeg meget usikker på om min mand kunne få Bella til at sove i hunderummet, imens jeg var på ferie, da det altid er mig, der "lægger" hende i seng.
Men det klarede han fint, så de fik ikke brug for at sove sammen i gæsteværelset, hvor jeg ellers havde "redt op" til dem begge. Til Arne på briksen, og til Bella i ny hundeseng under skrivebordet.

22-09-2011, 07:43

Jeg har nu aldrig haft problemer med at få mine Beagle renlige. Den første hanhvalp tog det os 3 uger, hvor min mand, vores søn havde efterårsferie, og jeg var hjemme en uge hver, så var Bonzo både renlig og oplært til at være alene hjemme 4-5 timer dgl. Jeg havde kun deltids- job fra kl. 11, og en søn på 12 år der gik tur med ham, når han kom hjem fra skole om eftermiddagen.
Vi havde aftalt hvordan Bonzo skulle passes, og oplæres. Bla. at han hver gang han skulle tisse efter leg, søvn og fodring, skulle ud og tisse samme sted hver gang, og først ind igen, når han have tisset. Med en lille hvalp gik vi jo kun korte ture, men han snusede også rundt for sig selv, eller vi legede med ham i haven.
Aviser lagde vi kun på gulvet i alenehjemmetiden, og om natten, hvor han sov i køkkenet.
5.mdr, gammel tissede han ikke mere på aviser, rev dem bare istykker, så var den "bletid" overstået.
For os og hundene har det fungeret fint. De efterfølgende "hjemmelavde" hvalpe, var næsten renlige i 8-9 ugers alderen, ifgl. hvalpekøberne. Det skyldes nok også årstiden, de blev født og solgt på. De havde adgang til græsplænen hele dagen, og aviser i hvalperummet om natten.

22-09-2011, 15:53

Tror bestemt I er bedre mennesker end jeg....for mit temperament løber ind i mellem af med mig, når hun gør mig vred....:-(

Hvor mange timer i løbet at dagen er jeres hunde i aktivitet? Jeg har stadig meget svært ved at vurdere om jeg over/under stimulere hende....?

Vedr. renlighed så tror jeg at jeg venter med at evaluere situationen til hun er blevet lidt ældre.

Det med at "sætte sig i respekt" overfor hunden er et helt kapitel for sig.....Jeg har læst og læst på nettet og nogen mener at:
Hunden skal gå efter dig
Hunden skal spise efter dig
Hunden skal hilses på til sidst
Hunden må først gå ud af døren efter du er gået ud????

Jeg ved sgu ikke helt hvad jeg syntes ????? Mangler nok lidt belæg for ovenstående påstande???

Hvad siger i andre hunde ejere.....? Hvordan "sætter jeg mig i respekt"????

Knuser Mikala

22-09-2011, 19:20

De ting din hvalp gør, gør den ikke for at irretere dig, men fordi hun er en hvalp og ikke et menneske.
Hunde laver aldrig fejl, hvis de ikke gør det du har bedt den om, er det enten fordi du ikke har forstået at gøre det tydeligt nok for den, eller du simpelhen ikke har inlært det ordenligt.
Din hvalp er kun et lille barn, og du kan ikke forvendte, at den kan regne svære matematik opgaver.

23-09-2011, 17:47

Synes det er vanskeligt for os at vurdere om du/I over/understimulerer jeres hvalp, eller hun bare er ganske almindelig hvalpevild - i mine hvalpetider, når det gik "højt" blev de lagt i bur for at sove, hvilket de faktisk gjorde øjeblikkeligt - og ja, jeg har da også overreageret og fået dårlig samvittighed efterfølgende, fordi det ingen løsning var - så må man øve sig i tålmodighed og som skrevet ro - i tilfældet med jeres søn, ville jeg flytte hunden fra barnet og få ændret fokus over på noget interessant legetøj.

Jeg kunne ønske, at du ville læse nogle bøger fremfor udelukkende at bruge nettet, bøgerne gi'r bedre sammenhæng.
Lad vær med at tænke i respekt, tænk i samarbejde og vejledning - det du opremser kan være OK guidelines, for at få styr på nogle situationer, men jeg mener ikke, det er vigtigt om hunden spiser sidst el. går først ud af døren - Inger nævner hvalpen er som et lille barn, og jeg tror, du skal finde frem til den tålmodighed, du havde da dine børn var små - godt nok er hunden en anden art, men den lever med os og har brug for forståelse og tid for at blive harmonisk voksen.

Kan ikke huske om det har været "på banen" før, men de såkaldte Pet-bed eller Vet-bed tæpper er ganske fortrinlige til utætte hvalpe - urinen bli'r absorberet, så overfladen er tør - de kan købes i metermål (som man selv klipper til og får mange tæpper ud af) hos www.kennel-maj.dk - jeg bruger dem stadig, de er nemme at vaske og holder længe...

23-09-2011, 19:27

Hej Mikala.
Du spørger "hvordan du sætter dig i respekt". Du fortæller dit temperament nogengange løber af med dig, når Karla gør dig vred. Jeg er sikker på du ikke afstraffer hende, men evt. råber lidt højt efter hende. I vrede skaber du i hvertfald ikke respekt, tværtimod forvirrer du hende og risikerer hun bliver angst, eller aggressiv som voksen hund.
"Opdragelse" = "oplæring" til at i sammen får et godt familieliv, skal ske i tryghed, roligt men bestemt, med få krav der altid overholdes, om du så skal gentage dig selv 100 gange, på hundsk, eks. ved stop, nej, eller dit kropssprog,før Karla har forstået dig. Nu ved jeg ikke helt, hvad det er, der får dig op i "det røde felt", men mange uønskede situationer kan forebygges. F.eks. hvis hun bider i sko, så sæt dem op, hvor hun ikke kan nå dem. Lad ikke mad stå fremme uden opsyn, og aldrig nær kanten af borde. Lær børnene at tøj og legetøj ikke skal ligge og flyde på gulvet. Karla behøver heller ikke adgang til alle rum i jeres hus. Så luk døre indtil rum i ikke opholder jer i. F.eks børneværelser når børnene er i skole eller institution. Til stuen hvis du/i ikke selv er der. Hvis hun går i møbler, og I ikke vil tillade det, så tager du hende let i halsbåndet fører hende ned, og siger samtidig ned.
Problemerne om aktivitet, hvordan og hvorlænge, det spørger du også om. Karla skal ikke aktiveres voldsomt, i træk-bidelege, heller ikke ret længe af gangen, ved samme opgave, det lærer i sikkert til hvalpetræning. Hun kan også aktivere sig selv, ved at du hver dag, lægger mere nyt paplegetøj i legekassen, med og uden godbidder.
En anden "aktivitet" der er vigtig at vænne Karla til er berøring. Karla skal have efterset pelsen, for flåter, og lopper. Vænnes til at blive friseret, kigges i ører, poter, og tænder. Evt. klippet negle. Det er ikke alle hunde, der selv slider deres negle. Hvis du har tid og kræfter, så tag Karla op på et bord, hver dag, ellers 2-3 gange ugl. og øv nogle af disse ting, ikke nødvendigvis alt hver gang. Det må ikke udvikle sig til en kamp, hav tålmodighed. Al indlæring og tilvænning tager tid.
Man kan læse meget om hundeopdragelse i bøger, men skkal også tro på egne ideer og hvad man selv ønsker for sit hunde-familieliv. Vores hunde har altid fået mad før os, og vi gik ikke op i hvem, der gik først ud ad gadedøren. I regnvejr var det i hvert fald os, så blev de hellere hjemme. Men jeg lærte dem, at de aldrig måtte gå ud af gadedøren uden snor på. Hvorimod der var fri adgang ud af havedøren, uden snor på til hundegården og den indhegnede baghave.
Det var vigtig for os da vores hus ligger 5 meter fra vej, og med uindhegnet forhave.
Hundene lærte det som hvalpe, ved at de omgående blev ført ind, bare de overtrådte dørtrinet ud til det fri ved gadedøren, uden snor på. En god ting, når vi tog avis eller post ind, og når der kom folk til huset.
Vi der skriver vores "råd" herinde på forummet, er ikke bedre mennesker, men hundefolk, med årelang erfaring, vi gerne giver fra os, for at hjælpe eks. dig. Vi husker nemlig også godt, hvor svært det var at være førstegangs hundeejere. Selv var jeg godt hjulpet ved at deltage i hvalpetræning i Beagleregi, og få råd af erfarne Beagleejere og opdrættere i klubben, da vi fik vores første Beaglehvalp. Og så var det skønt at høre de andre hvalpeejere også havde deres "problemer", det styrker som bekendt ens selvtillid. Så fortvivl ikke Mikala. Nyd Karla, og alle de gode oplevelser og fremskridt hun gør, ved det i lærer hende, i en tryg, rolig og regelmæssig hverdag.

27-09-2011, 21:46

Hej Mikala,

Som andre også siger, er det jo selvfølgelig rigtig svært at sige om i over/under-stimulerer Karla.
Min Nala er en Terrier - en hund der også kræver en del aktivering, ligesom jeg har indtryk af at en Beagle også har.

Hendes dagsprogram ser nogenlunde sådan her ud:

06.30/7:00: stå op, morgentis i haven og morgenmad - oftes bare i skålen

8:00-8:45: Morgen-gåtur med indlagt træning og leg (og evt. morgenmad, hvis hun ikke har ville spise fra skålen, eller hvis gåturen er lige efter vi er stået op ...) - her trænes der helt normale ting; gå pænt, sit, dæk, bliv, plads, kom osv. Vi leger også tit "hop på på sten", "gå balance", gå v-fod uden snor osv. Hvis turen ikke kan blive så lang, har vi ofte bold med, der kan hjælpe hende til at brænde meget energi af på kort tid. Næsten hver morgen mødes vi med hendes "hundevenner", hun så leger og snuser med i 5-10 minutter inden turen genoptages. Hvis hun får sin morgenmad på turen laver vi søgeøvelser og bruger maden som godbidder under træningen.

9:00-15:30: alene hjemme (eller "kedelige "mor" arbejder hjemme og aktiverer mig derfor ikke"). Her har Nala lært at hun skal sove eller at hun skal aktiverer sig selv (ved at vi i disse timer har ladet hende passe sig selv fra hun var 8 uger, kun afbrudt af små tisseture). Når hun ikke kan sove bruger hun meget af sin tid i sin vindueskarm - vi bor i et rækkehus der hævet så den ligger på "1. sal", men udsigt ud over en p-plads med masser liv hele dagen.

16:00-17:00: Eftermiddagstur. Igen leger vi, træner og hygger med venner vi møder på turen. Jeg oplever at især legen og træningen på turen hjælper os til at have en langt bedre kontakt og med en terrier (og beaglens) veludviklet "jagtinstinkt" og selvstændighed, synes jeg at det er absolut nødvendigt hvis man vil kunne gå uden snor. Det gør jeg på hver tur og hun lystre mig fuldkommen. Det er jeg meget stolt af :-) Jeg mener det skyldes at hun mener at jeg er sjov at være i nærheden af altid, fordi vi altid laver fjollede ting sammen.

17:00-18:30: Selv-aktivering - her sidder hun igen meget i sin vindue. I løbet af perioden er der en af os der leger lidt med hende i ca. 5-10 min. Vi leger mest trækkelege (det er vigtigt for en Cairn og/eller Westie, som min hund er en blanding af, at kunne holde ordentlig fast på et bytte, derfor gør vi dette).

18:30: Aftensmad - Fås oftes i et paprør, en cube/terning, gemt i et tæppe, i en flaske med et hul i mv. for at aktiverer hende. Det gør hende mental træt. Hvis jeg har tid, træner vi maden i hende. Igen er det f.eks. sit, dæk, plads og for mit vedkommende nogle af de øvelser vi har problemer med fra Rally som vi går til.

19:00-19:30: Vi spiser, så nu sove eller opholder sig i sin kurv. Der skal hun være når der er mad på bordet.

19:30-20:30: Selv-aktivering, afbrudt af lidt leg, nus osv. Her bliver hun også redt, tjekket i øre, poter mv. 2-3 gange om ugen. Hvis vi har noget specielt vi skal træne på er det ofte her, det gør vi 1-2 gang om ugen.

20:30-21:00 Aftentur. Her trænes der ikke så meget, men der fokuseres på at gå tur og så leger vi ofte med bold for at få brændt det sidste krudt af.

21:00-22:00: afslapning, sidder i vinduet og "For sovning" (dvs. hun slapper af og varmer op til at sove 8-9 timer ...). På dage hvor vi er længere oppe får hun et ben/tyggeben når vi kommer hjem fra aftenturen.

22:00: Nattis i haven

22/23:00-07:00: Sove!

2-3 gange om ugen går vi i hundeskoven i stedet for at gå herhjemme i området. Vi har ca. 7 hundeskove i området idenfor en 10 minutters radius så vi har mulighed for at varierer det meget :-) Når vi går i hundeskove tager eftermiddagsturen ca. 1,5-2 timer. Der bruges ikke tid på at lege/træne når vi er her, fordi der er så mange hunde der både hilses på og leges med. På dage hvor vi har været i hundeskove, sker der ikke noget særligt resten af aftenen udover en smule træning hvis hun er frisk til det, da det er nok til at gøre hende træt.

Nala er 1 år gammel!
Da hun var 4 måneder som din er nu, var programmet nogenlunde det samme. Vi var lige begyndt at kunne lade hende være alene i 6-7 timer, og det var nødvendigt da vi begge arbejdede. Gåturene var lidt kortere og hun brugte en del tid på at sove i de perioder hvor der står "selv-aktivering", træningen dengang var også af flere, men kortere perioder, da hun havde svært ved at holde fokus i mere end 10-15 min af gangen. Det var i vinteren så vi var ikke så meget i hundeskove, men når vi gjorde, var det meget afkortede turen. Energien blev i stedet brugt på at møde fremmede hunde.
Nala fik altid sin frokost i en cube/terning når hun var alene hjemme for at aktiverer hende lidt.

Jeg ved selvfølgelig heller ikke om jeg aktiverer min Nala for meget. Der er ingen tvivl om at jeg bruger meget tid på hende. Jeg oplever at hun stresser meget hvis hun ikke bliver trænet meget / brugt mentalt, og uden ca. 2 timers gåture om dagen, er hun slet ikke træt nok til at slappe af herhjemme - derfor gør det det! Jeg regner med at meget af energien også forsvinder med alderen og lige nu har jeg heldigvis tid :-);

Pyha, det er sørme tidskrævende at have en hvalp :-P

Håber det gav dig et prej om hvorvidt du aktiverer din hvalp nok/for lidt.
Mvh Line

28-09-2011, 06:50

Hej

Line-dit aktiverings program, svare meget godt til det jeg gør med min Jack russel, også da han var valp, mange små pas-ellers kunne han ikke finde ro heller-tror at så længe de kan slappe af, efter en trænnig så har de fået tilpas mængde.

tror ,med de her små-lidt selvstændige raser -skal nok sige til om de for får meget, jeg træner rally søndag eftermiddag med min, og en gang havde vi i weekenden været ude og sove i telt, og derfor var han selvfølgelig træt, og det mærkede jeg direkt, han gad ligesom bare ikke. så der var ingen tvivl om at han havde fået nok, den weekend.

05-07-2012, 07:43

Hej,

Jeg har lige fået en tæve westie på næsten 4 år.
Hun er åbenbart blevet lidt for tyk her de første par uger vi havde hende. Hun vejer 7,3 kg og skulle gerne ned på 6 kg.
Hun er ude og gå 4 gange dagligt, men resten af dagen ligger hun og sover og gider ikke rigtig noget.

-Jeg skal høre hvor mange g man skal give hende om dagen og om man skal dele det op. Hun skal helst tabe sig.

- Hun har fået sådan en sjov gylden stribe ned af ryggen, som om hun er lidt beskidt, men det er hun ikke, nogen der kender til det? resten af pelsen er fin hvid.

Glæder mgi til at se nogle svar :)

Mulle

05-07-2012, 09:16

Hej Mulle.

Allerførst til lykke med den lille dame. Westie er en skøn race, altid frisk og glad. Vi passer selv nogengange sådan en lille fyr. Og det er mit indtryk, at de gerne går lange ture.
Jeg synes 4 x dgl. er fint, men det kommer så også an på i hvor lang tid i går.
Samt om i har have, hvor hun kan gå ud og ind og aktiveres i.

Hunde sover eller slapper gerne af i deres hundesenge, når de ikke aktiveres også om dagen, og heldigvis for det. Det viser også hun allerede føler sig tryg hos jer.

Hvis hun fortsat ikke er så aktiv, og i synes hun er for tyk, så sæt den dgl. ration mad lidt ned.
Hvis hun fodres med tørkost, så kig på posen, hvad der svarer til hendes race, og giv lidt mindre end vejledningen siger. Vej og fordel maden på 2 måltider dgl. Husk at godbidder fratrækkes madrationen.

Et større vægttab, synes jeg skal ske i samråd med dyrlægen, hvor i også kan købe slankekost. V.h Bellas mor

05-07-2012, 09:27

Hej Mulle,

Nu nåede Aase lige at svare - Jeg ville ellers have anbefalet du oprettede din egen tråd, så denne om renlighed ikke bliver fyldt med foderråd ;-);
Du kan oprette en ny tråd til emnet ved at trykke "Skriv et indlæg i forummet" i f.eks. dette forum http://www.gipote.dk/hunde-forum/3-Racehunde (der er ikke et desideret forum til foder).

Jeg vil meget gerne hjælp med at udrege hvor mange gram foder om dagen din hund bør have, men for at kunne det skal jeg vide hvad den foderes med, hvad den får udover almindelig foder osv :-);

Mvh
Line