Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 29-06-2011, 16:13

Tæger - virker denne behandlingsform?

Goddag!
jeg har set en annonce ,som beskriver, at hunden kan undgå lopper,tæger o.l., hvis den har en "magnetisk" strip i sit halsbånd.
er der nogen, der har erfaring med det?virker det?
vores cocker Vega, kan ikke FORDRAGE at blive dryppet i nakken med loppemiddel,
så hvis det andet virker, vil jeg prøve det
mvh Jette Birthe.

Skriv et svar til indlægget



29-06-2011, 16:17

Åhja - undskyld, det er jo FLÅT!
ikke tæger.
Jette Birthe

01-07-2011, 17:33

Hehe.. Det er sjovt, som ordet "tæge" har slået sig fast. Jeg retter ofte mig selv, da jeg også kommer til at sige tæge ind imellem. Det er kun et par år siden jeg lærte, at tæger intet har med flåter at gøre. At en tæge er en bille, og en flåt en parasit.
Jeg har ikke selv prøvet magneterne. Der findes mange forskellige, og i forskellige prisklasser. Der findes også nogle tags, som skulle give en bestemt lyd, som flåter og lopper ikke kan lide. Om det virker, aner jeg ikke. Jeg har ikke troet tilstrækkeligt på det, til at ofte så mange penge på det.
Min hund har hun halsbånd på, når jeg går med hende. Derfor ville hun, hvis det virker, kun være beskyttet i mellem 1-2 timer dagligt. Desuden tåler magneterne kun moderate mængder vand, har jeg læst mig frem til.

Min hund bliver lynhurtigt MEGET generet af flåter, og jeg har flere gange måttet tage opsøge dyrlæge, fordi hendes krop ikke kan tåle dem. Hun bliver hævet, får knolder, og ofte må hun behandles med antibiotika. Imens flåten sidder på hende klør hun, kradser, bider, slikker og bliver hun utryg - halen imellem benene, og hun gemmer sig. Det er også et helvede at få dem fjernet fra hende. Hun hader det, og på trods af alverdens forskellige træningsmetoder, har jeg endnu ikke kunnet gøre hende tryg ved det. Det virker til at gøre ondt på hende.

Derfor drypper jeg hende stadig med Bayvantic, da det so far er det eneste, der holder udyrene væk.

For nylig har jeg dog anskaffet mig noget nyt, jeg er ved at prøve.
Det hedder Cur1 (udtales kur én ) - og er lavet på naturprodukter. Jeg linker dig lige et sted hvor du kan købe det, og læse om det.

Min hund brød sig ikke om at blive sprøjtet på, men efter 5 min. klikkertræning står hun nu helt stille og er rolig ved situationen. Det kan du prøve :);

Tjek dette link - her kan du læse om og bestille produkterne http://www.mypets.dk/shop/luquit-giftfri-spray-4048p.html

22-07-2011, 08:00

Hm... Jeg har en golden retriver på 5 år. Når vi skal op i sommerhuset så tager vi bayvantic, Og det kan jeg anbefale.

23-07-2011, 17:21

Jeg bruger den der hedder flåt stopper som er sådan en magnet som skulle holde tæger, flåter og lopper væk, og jeg kan sige så meget at den virker, jeg har en labrador som har døjet rigtig meget med flåter inden hun fik denne magnet, og nu da er hun ikk plaget af dem så meget igen, jeg kan godt finde en enkelt eller to på hendes pels, men de sætter sig ikk på hende, det eneste tidspunkt de sætter sig er hvis hun har haft halsbåndet af, da der går nogle dage inden den virker igen, men stadigvæk har hun ikk været plaget ret af dem siden hun fik dem, og det er vidst tre måneder siden at jeg købte den til hende.
Det med at den ikk kan tåle vand ved jeg ikk om passer, men min hund har badet med hendes på, og det er der ikk sket noget ved.
Jeg syns den er rigtig god, har aldrig dryppet min hund i nakken, er kun mine katte som jeg drypper da de er udekatte og vil ikk købe sådan en til dem da de jo nogle gange mister deres halsbånd, også er pengene spildt.
Men her i familien virker den, min far bruger den også til hans hund og hun har heller ikk været plaget af flåter eller noget, og hun har haft en i ca 1½ år nu.

Anne

23-07-2011, 18:47

Beaglepack - Bruger du ikke også stadig det der fodertilskud til dine?
Du skal også lige huske, at finde Beagler er korthåret. Det er en smal sag, at finde en flåt på en korthåret (lille) hund - hvor imod det kan være et kæmpe arbejde, på en større og langhåret hund.

Der er kæmpe stor forskel på, hvor i landet man befinder sig, mht. flåter. Og ikke nok med det, er der en Verden til forskel; Lufter man sin hund i byen, lufter man den i skoven, på heden, eller stranden - og er der meget vildt, der hvor man går?

Jeg lufter altid Lili i skoven, eller på heden, og der er meget vildt. Hvis ikke jeg bruger Bayvantic eller Pro Vet - så er hun en omvandrende skovflåt. Og hendes krop reagerer helt vildt, på flåter. Hun kan stort set ikke have en flåt, uden vi skal forbi dyrlægen.

Man skal være varsom med det kemiske - men hvis ens hund ikke reagerer negativt på det, og den ellers ville være i et flåt (og i min hunds tilfælde; smerte og dyrlæge) - helvede, så synes jeg man skal benytte sig af det.

23-07-2011, 22:21

Jeg havde ikke læst, at du ikke gav kosttilskud længere, my bad :);

Jeg synes det lyder utroligt, at dine Beagler ikke er mere plaget af flåter, end de er.
Det er helt rigtigt, at bider flåten, så bider den - men man kan lidt bedre finde dem og få dem af, før de sætter sig fast, hvis hunden er korthåret. Jeg kan lede og lede og lede på Lili, og stadig først finde flåterne, når de har sat sig fast og fået størrelse.

Uden at vide det, så tror jeg det er forskelligt fra individ til individ, hvem der er plaget af f.eks. flåter. Ligesom det er forskelligt, mht. myg. Jeg går jo se samme steder, som min hund går. Hun bliver angrebet - og jeg har aldrig haft én eneste flåt på mig. Men jeg er så heller ikke generet af myg, hvor imod jeg har veninder og familiemedlemmer, som er hårdt plaget af myg, og som også nemt bliver ofre for flåter.

25-07-2011, 10:23

Katrine og Beaglepack:
Min hund er også meget ramt af flåter, og uden Frontline ComboVet ville det være et helved. Hun er meget langpelset (og krøllet), og som Katrine siger, er det tæt på umuligt at opdage dem før de er blevet meget store. Jeg nusser og reder hende på hele kroppen hver dag, hvor jeg da også har opdaget et par stykker. Desværre er der også nogle jeg først har set når de er næsten "færdige".
Grunden til det er forskelligt hvor mange flåter hver hund har, har noget med jordbunden og antallet af vildt i området at gøre.

Jeg fandt følgende på Wiki:
Skovflåtens udbredelse er stor. Faktisk kan man møde flåten fra Irland i vest over Rusland til Filippinerne i øst, og fra Norge i nord til Spanien i syd. I Danmark findes flåten især i fugtige områder, da udtørring hurtigt kan medføre at den dør. Dog er udbredelsen ikke kun forbundet med det fugtige klima, men afhænger også af antallet af større dyr, som er vektorer for flåten. Man kan nemlig beregne muligheden for hvor mange flåter, der er i en vilkårlig skov, alene på baggrund af oplysninger om jordbunden, og hvor mange rådyr der er. I Danmark varierer jordbundstyperne meget, så herhjemme er der stor forskel på hvor mange flåter, vi vil støde på rundt omkring. På Sjælland og i Østjylland har man via ”flaggemetoden”, hvor man bruger et hvidt stykke stof, som man trækker hen over græsset, kunnet fange ca. 2–3 nymfer pr. minut. I Vestjylland var fangsten helt nede på 0,2 pr. minut, hvilket må skyldes det tørre klima. Dog topper Bornholm, hvor det forventes, at man kan fange helt op til 5–7 nymfer pr. minut, hvilket primært skyldes de mange rådyr og den gode lerede jord.
(kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Skovfl%C3%A5t);

Det kan måske være derfor at Beaglepack kan undgå at bruge noget og at Katrine og jeg må ty til hårdere midler :-);

Mvh Line