Hejsa :);
Min hund Lili er jordens største vandhund. Alt vand, jo mere jo bedre, og hele året rundt. Sådan har det altid været.
Og det har nu heller aldrig været et problem - udover sidste sommer. Hver gang der er hedebølge, kører jeg ud til yndlingssøen, og så bader hun derude, bl.a. for ikke at blive overophedet, som hun ellers ville blive, med hendes energiniveau og krudt.
Lad mig lige starte med at slå fast, at det er en "god" sø. Den er klar og ren, den er "naturlig" (ikke udgravet) - og jagthundeklubben her i byen træner vandapportering derude. Så flere bruger den til deres hunde.
Nå, nu til sagen. Sidste sommer, en dag hvor temperaturen nåede de 31 grader, kørte jeg og Lili ud til den sædvanlige sø. Jeg havde taget Kong Wubba Water med, som hun kunne hente i vandet. Hun svømmede ikke mere end hun så ofte har gjort, vi holdte godt med pauser, og skulle mene vandtemperaturen var høj - det var midt i juli måned.
Umiddelbart efter, var der intet at se, alt var normalt. Indtil der var gået et par timer. Derefter blev hun rigtig ynkelig, og det var tydeligt at se, at hun havde rigtig ondt. Da jeg så hvordan hendes hale bare hang, slog det mig med det samme, at det måtte være watertail. Dyrlægen bekræftede det, gav hende en masse smertestillende, og for en sikkerhedsskyld tømte han også analkirtlerne.
Han har selv to Labber, og én af hans egne hunde har selv haft det også. Én gang.
Han ville dog absolut ikke fraråde mig, at lade min hund svømme. Tvært imod - og han sagde, at bare fordi det er kommet en gang, behøver det ikke at komme igen.
Jeg er dog alligevel blevet ekstra påpasselig - tænker endnu mere over hvor længe hun svømmer, hvor koldt vandet er, osv.
Er der andre af jer herinde, som har prøvet det, eller kender til nogen der har?
Evt. har idéer til at forebygge?
Forresten, så er det pga. Labradoren, at begrebet er blevet kendt. Labradorer er ekstra "disponible" , og min hund er kvart labrador.
Synes lige I skal have et billede med, fra dagens tur ved søen.
God påske :)