Indlæg: 50

Oprettet af | Oprettet: 26-02-2011, 10:14

Er vi blevet snydt - nu indlæg uden avlers navn !

Er vi blevet snydt ?

Vi har købt en dejlig tævehvalp Coton De Tulear (bomuldshund) som vi er utrolig glade for. Nu er der dog allerede efter 4 uger gået skår i glæden, da det viser sig at den har et ekstremt overbid ( vi har ikke bemærket det ved købet og det har sælgerens dyrlæge åbenbart heller ikke). Ved ikke om det kan opstå i de 4 uger vi har haft hvalpen, men det tvivler jeg nu på.

Vores dyrlæge siger det er så slemt at den aldrig må få hvalpe heller ikke uden stamtavle. Det bedste råd han kan give os er at levere hunden tilbage ikke bare udfra det argument at den ikke kan få hvalpe men også at der kan komme følgevirkninger i form af f.ex. mundsår, tandkødsbetændelse mv der potentielt kan give os en masse omkostninger. Og ud fra den pris han hører vi har givet for hunden ,mener han at den skal retur.

En ting er jo at vi måske havde købt en hund der ikke kunne få hvalpe med stamtavle, det vil være hvad det er. Men her er ifølge dyrlægen tale om den overhovedet ikke må få hvalpe og det er vel også den glæde man betaler for når man køber en tævehund. Havde det vist sig når den var 1½ år at den ikke kunne avlskåres er noget helt andet end at få at vide en 12 ugers hvalp aldrig nogen sinde må få hvalpe.

Vi var ellers meget trygge ved kennelen, men her er intet at stille op. Hun kan slet ikke forstå den har overbid.

Vi har betalt 15.000 for hunden og den har DHL stambog

Er der nogen der har nogen råd om til hvordan vi skal forholde sig. Vi har tilbudt sælger som sælger en masse hvalpe (har 8 hunde og derfor er den professionelle part i denne sag) at vi gerne vil beholde vores hund og hvis overbiddet retter sig (hvilket dog dyrlægen siger det ikke gør) så er alt godt. Hvis det ikke retter sig, vil vi så have en ny tævehvalp mod at betale omkostninger til dyrlæge, chipning og stamtavle. Men det vil hun ikke høre tale om, fordi den er solgt som familiehund uden erstaningspligt. Men man kan jo skrive hvad som helst på en købskontrakt, men når man har mere end 2 hunde er man pr. definition erhvervssælger har jeg læst mig til og dermed er det så købeloven der gælder. Den må være hævet over denne købskontrakt.

Udover hvad der er rigtigt juridisk bør sælger vel også have et etisk ansvar når man sælger så mange hunde som hun gør på årsbasis til denne høje salgspris. Den store indtjening der er på dette, må kunne betale at når der sker sådanne ting - at man så for at værne om sit gode ry og for simpelthen bare at behandle folk ordentlig tager en sådan udgift med. Jeg er vred og skuffet over dette og vil gerne høre andres mening !

Mvh
Susanne Kristensen

Skriv et svar til indlægget



26-02-2011, 10:48

Hmm hvor er alle de indlæg henne..
Nu fulgte jeg bare med på side linien..

26-02-2011, 10:55

Ifølge loven om person data var vi nød til at slette tråden, og nu er den så startet op her igen, uden indhold der kan krænke person loven.

Gipote.dk

26-02-2011, 10:55

Hej

De blev slettet af administrator fordi han siger man ikke må oplyse avlers navn, sålænge der ikke er faldet en afgørelse. Gi' pote vil ikke risikere at få en sag på halsen. Derfor har jeg nu sat indlægget i uden avlers navn.
Jeg synes nu ellers ikke der var noget forkert i at spørge om andre havde haft problemer med en konkret sælger, når det er en professionel sælger jeg har købt af.
Desværre er de gode svar jeg fik (som jeg ville vise sælger så hun kunne se at min holdning ikke er helt skæv) også væk og administrator siger han ikke kan gendanne dem.

mvh
Susanne

26-02-2011, 10:55

Tænkte nok det var derfor.. Det synes jeg er ok..

26-02-2011, 12:27

Uha Susanne, jeg kan mærke din vrede igennem skærmen, og jeg har desværre ikke, set den slettede tråd.
Hvis du har købt den som familiehund, og hundens livskvalitet, ikke bliver væsentlig forringet af overbiddet, er der nok ikke så meget at du kan gøre.
Du kan så i bedste fald få en del af købs summen tilbage, jeg mener at det er takseret til 1/3 af købs summen.
Jeg er selv hobby opdrætter, og har flere gange købt hunde, som jeg havde planer om, at skulle bruges til udstilling og prøver.
Den ene gang hentede jeg en skøn hanhund, hans overmund voksede ikke ens, så han har et meget skævt bid, desværre ville opdrætteren jeg købte af, ikke sælge til udstilling ( det er der nok ikke mange der gør ;)) så nu har jeg en skøn og kernesund hund med et skævt bid, jeg ikke kan bruge til det, jeg regnede med.
En anden gang, hentede jeg en hund på 1½ år fra en meget kendt udenlandsk kennel, hun havde fint bid, fine hofter og øjne, men men hun var dybt agressiv og overfaldt mennesker, det blev hendes endeligt. Der var heller ikke kompensation fra opdrætteren, selvom hun vidste hvad jeg skulle bruge hunden til, den var jo sund og rask da den blev overleveret.
Så det kan godt være, at du har en masse følelser er bitter og vred, det forstår jeg ganske udemærket, men det er levende væsner, og ingen hund er perfekt, så hvis du kan få slået af på købsprisen og beholde din søde hund, ville det da være fint, selvom det jo er ærgeligt, at det ikke var drømmehunden i fik med hjem.
Og husk at din hunds fejl, ikke har noget at gøre, med hvor mange hvalpe opdrætteren sælger, det kan også ske ved den opdrætter, der kun har det ene kuld.
Man kan jo også være lidt grov, og sige at hvis hunden havde overbid ved købstidspunktet, burde I selv have opdaget det.
Det er nogen gange at dyrlæger er liidt hurtige på aftrækkeren, med at skulle stille en "diagnose", jeg havde på et tidspunkt, en tæve som min daværende dyrlæge mente var tvekønnet, så hun ikke kunne få hvalpe, hun var helt som hun skulle være, og jeg har én af hendes sønner, liggende oven på mine fødder lige nu.

26-02-2011, 12:48

jeg er lidt i vildrede her,folk snakker om dyr uanset om det er til avl eller andet,må det da stå for købers egen regning og erfaring,om hunden har eller får overbid,en sælger kan sgu da ikke garantere om en hund senere får overbid,eller andre defekter,han kan kun vise hvor hunden stammer fra,og hvis køber går meget op i det undersøger han vel hundens baggrund,det ville jeg da hvis vi snakker de beløb,lige i denne debat lyder det som om at når man er sælger,har man faktisk ansvar indtil hunden går bort om den får defekter,det lyder lidt fantastisk,syntes da det er øv øv at købe en hund med en form for defekt,men efter min overbevisning skal man lægge en kontrakt hvor der direkte står at hvis hunden får overbid kan den returneres.
Vi snakker om et dyr som skal i mange tilfælde skal fungere som familiehund,kan da godt føle for dem der er uheldige,men overbid har sgu da også en charme,og hunden bliver da heller ikke mindre sød af det
husk nu jeg er normal hundeejer ikke noget med stam dit og dat,men syntes bare sommetider folk bedømmer hunde hårdt

26-02-2011, 13:22

Hej Annette

Jeg kan godt se at hvis man finder en fejl ved hunden længe efter man har købt at så er der nok ikke noget at gøre. Men det her diagnostiseret lige efter købet næsten. Sælger har set så mange hunde og har haft dem med på udstillinger, hun ved hvad en korrekt hund er. Om hun har handlet i ond tro ved jeg ikke og finder nok aldrig ud af.

Et af de slettede svar jeg havde fået er at købeloven er gældende når det er en professionel der sælger til en privat, altså at så træder købskontrakten ud af kraft, da købeloven er mere juridsik gældende end købskontrakten. Det er dette jeg forholder mig til nu og går videre med.

Vi mener ihvertfald ikke man kan sælge så mange hunde i denne prisklasse uden også at tage et ansvar på sig, når der så er en "svipser " ind imellem. Over 2 tævehunde der producerer hvalpe så handler man erhversmæssigt.
Om det så bliver afslag eller andet må vi jo se hvad vi kommer igennem med.

Og til Bent så synes jeg ikke vi bedømmer hunden hårdt. Det kan godt være overbid er charmerende sålænge det ikke volder problemer, men hvad så hvis det gør?
Og at man køber en tævehund som man glæder sig til skal have hvalpe og så får at vide at den ikke en gang må få ustambogsførte hvalpe. Det er derfor en meget stor fejl hunden har.
Den skulle være solgt som hund der ikke må få hvalpe og hvor køber skal være opmærksom på eventuelle problemer der kan opstå i forbindelse med overbiddet.

mvh
Susanne

26-02-2011, 14:07

Hej Beaglepack

Jeg spurgte også, om jeg ikke kunne bankoverføre pengene,det kunne jeg ikke.

Men det er også sin sag at anmelde nogen til skattevæsnet, fordi man føler sig snydt....

Men ja der kommer rigtig mange penge igennem det sted - 300.000 om året mindst vil jeg skyde på, derfor mener jeg også man bør have moral nok til ved så store indtægter på hunde, at holde dem der kommer i klemme skadesløse. Jeg troede også i min naivitet at når man valgte et af de dyreste steder man kan finde, for den type hund, at man så samtidig købte sig noget sikkerhed.

mvh
Susanne

26-02-2011, 14:19

Susanne, jeg undrer mig over, at du fokuserer så meget på indtjeningen hos opdrætter hele tiden, det har vel i bund og grund, ikke noget med din handel at gøre, og det lyder som om, at du vil til at gøre livet surt for vedkommende, ved at "stikke" ham/hende til skattevæsenet.
Få nu orden på tingene, inden at du begynder at skulle "hævne" dig, som jeg skrev, kan jeg udemærket forstå dine følelser, og at du gerne, så vedkommende på hjul og stejle. Men vær lidt "cool", og gør tingene på den rigtige måde, så du har din ryg fri. Brug fornuften og ikke dine følelser.

26-02-2011, 15:10

Beaglepack-ja undskyld jeg bryder ind men er overbid en sygdom,lige nu syntes jeg folk kører for langt ud med købeloven.
selvfølgelig ved fejl og mangler skal man da efter 1 mdr have lavet det men man skal da ikke have pengene tilbage.
Og nu har je lige læst lidt mere i dit indlæg susanne du skriver jo faktisk at dyrelægen siger din hund ikke må få hvalpe,det kan da ikke hænge sammen pga overbid,kan da godt forstå hvis det er med stamtavle,men kan fandme ikke se hvorfor den ikke må få uden,det må du da gerne uddybe lidt.

26-02-2011, 17:01

Hej Susanne

I bagklogskabens klare lys, ja, så burde du måske have undersøgt markedt lidt bedre.
Der er jo ikke altid lighedtegn mellem pris og kvallitet.

Jeg vil altid sværge til en DKK hvalp, da jeg ved at opdrætterne skal opfylde visse krav for at kunne avle. Hos den rase jeg opdrætter er der sundhedskrav, som skal opfyldes.

Mit råd er, at vis du får tilbudt penge tilbage eller eventuelt en hvalp, så tag pengene og find en hvalp et andet sted.

Gå på nogle udstillinger og snak med folk, se deres hunde, om de falder i din smag. Husk på, det er de voksne hunde du skal se på, hvalpe er altid søde, men de bliver jo også voksne.

26-02-2011, 17:04

Susanne - nåede at læse Kathrines indlæg ang. købeloven, og det er den du skal holde dig til - en forbruger kan aldrig stilles ringere end købeloven, og når man køber hund, er det også en "ting" i juridisk forstand, der skal leveres tilbage hvis varen er defekt, for at få pengene igen, eller en ny vare/hund - du kan ikke få en ekstra hund, og samtidig få pengene retur.

Men som jeg læser det, har returnering af hunden ikke været på tale, så derfor må du/I tale med opdrætter om evt. tilbagebetaling af noget af købesummen - som Inger også skrev, kunne DHL kontaktes for at høre, hvad praksis er i stridstilfælde.

Jeres hund er solgt som familiehund og derfor ikke med garanti som fremtidig avlstæve - var det, det I ønskede, vil jeg også mene I burde ha' pointeret dette overfor opdrætter, samt selv tjekket om hunden var "hel og fin"

26-02-2011, 17:53

Nu inden det hele kun handler om købeloven osv. så er det iflg. DKK hvalpekøberen der har ansvar for hvalpetænder (spørg mig ikke hvorfor) og sælger har ansvar for de blivende tænder.

Vi har haft en hund med overbid i hvalpetiden og da hun skiftede tænder blev biddet helt normalt (har hørt om dette ved både over- og underbid), så evt. refusion skal vel ikke betales før en hvalpen har fået de blivende tænder.
Man skal heller ikke lege trække/ruske lege med en hvalp der skifter tænder dan gummerne bliver bløde på dette tidspunkt.

26-02-2011, 19:09

Jeg ved ikke hvor mange der nåede at se mit indlæg, før tråden blev slettet. :)
Men Gitte, du har ret. For at vide om tænderne bliver siddende i den uønskede position, så skal hvalpetænderne jo være skiftet ud.
Omvendt, så er det jo heller ikke optimalt at beholde hunden endnu længere, hvis man dybest set vil bruge sin "reklamationsret", og levere den tilbage. Dog har man jo så ikke rettens ord for at der er fejl ved hunden, før tænderne ER skiftet.

Jeg synes det er noget der skal snakkes med sælger om, for kan man komme til en enighed, så er det jo super og så vil problemet være løst. Men kan man ikke nå til enighed og tilfredsstillelse, så bliver køber jo nødt til at ty til købeloven.

26-02-2011, 22:08

Hej

Håbet er selvfølgelig at det retter sig i voksenalderen, men dyrlægen sagde det var så ekstremt at det kunne man ikke forvente. Tror han ved hvad han snakker om, det er en dyrlæge der har eksisteret i mange år og har aldrig hørt noget negativt om den (bortset fra prisen:-) selvfølgelig.
Der er mange der har bomuldshunde heromkring så de kender en del til racen derinde.

Grunden til han siger den ikke må få hvalpe er at så nedarves det gen til racen og kan i de følgende led blive mere udtalt. På den måde er man med til at ødelægge hunderacen, hvis man lader sådan en hund få hvalpe.

mvh
Susanne

26-02-2011, 23:06

hej

fandt noget mere på nettet og kan se det nok ville være en god ide at snakke med forbrugerstyrelsen, idet der i nedenstående står at fraser lignende den fra min købsaftale (med at den er solgt som familehund gør at sælger ikke er erstatningspligtig) ikke holder. købeloven er hævet over den slags fraser og det er i helt op til 2 år efter købet at man har købeloven som rettighed.
at den var solgt som familiehund var også det første sælger sagde, da hun blev gjort opmærksom på problemet. mon ikke hun kender købeloven, når hun har solgt så mange hunde, så synes det er strengt at slynge det i hovedet på os.

har nu også læst at nogle hundes overbid er man nødt til at operere, da de ellers ikke kan tygge og der var en der havde fået at vide fra dyrlægen, at det var en meget dyr operation.



citatet fra nettet:

en del “opdrættere” har den faste overbevisning at de kan fraskrive sig købeloven i kontrakter, det kan de ikke.
fraskrivelser som denne holder ikke i forbrugerstyrelsen:
købsaftale:
hvalpe sælges til kæledyrs brug. ikke avl / udstilling.
der gives 2 års garanti på hundens helbredsmæssige tilstand: dvs. fejl på indre organer som kan henføres til avlsarbejdet.og som ikke må anses for at være en “svaghed for racen”
kommer nogen form for reklamation på tale, er der udelukkende tale om en returnering af hunden.ingen form for hjælp til dyrlægeregninger, etc.under nogen omstændigheder.

når man køber en hvalp / hund, så er man dækket af købeloven med 2 års reklamationsret.
uanset, hvad en snedig opdrætter skriver i sin købekontrakt, så er der ting, de ikke kan rende fra:
en hund er et specialkøb, ikke to hunde er ens, så hvis en hvalp dør af f.eks kræft, så skal sælger afhjælpe dette problem. da det jo er umuligt, så skal man tilbydes en hvalp n�?jagtig magen til.
og da det også er umuligt, så har man krav på at få sine penge retur.
den med en hvalp fra næste kuld, den holder bare ikke.
i kan sidestille det med en bil, køber man en fabriksny, så kan den erstattes af en anden fabriksny af samme mærke.
køber man en brugt, så kan den ikke, idet ikke to brugte biler er ens, ergo, man har krav på at få sine penge tilbage.
snedige fraskrivelser som:
tandfejl dækkes ikke….....holder heller ikke i retten, opdrætter skal afhjælpe fejlen for egen regning, kan han ikke det, så har man krav på penge retur.

en sag:
en køber en westie, hun udtrykker ønske om at udstille og får en hvalp med et gevaldigt overbid. det er opdrætters ansvar at gøre opmærksom på dette overbid, det “glemte” han, køber får erstatning og beholder sin hund.

testikelfejl er nøjagtig det samme.

opsummering:
hunde er dækket ind under købeloven, uagtet hvad der står i jeres kontrakt, medmindre to opdrættere handler indbyrdes, de er proffer, vi andre er almindelige forbrugere.

så tænk jer godt om, hvis i løber på en opdrætter, der vil undslå sig købeklovens bestemmelser, det kunne jo tyde på at de ikke har helt rent mel i posen.

har i brug for hjælp, så er de klar på hotline i forbrugerstyrelsen.
hotlinen 70 13 13 30 hverdage kl. 9-12 og torsdag desuden kl. 15-19. ***** citat slut

mvh
susanne

27-02-2011, 09:28

Det skal lige siges, at der er forskel på erstatningpligt pga fejl på varen, og en reklamationsRET, mange tror fejlagtigt at der er erstatningspligt i 2 år.

27-02-2011, 22:13

Det er rigtigt, at man har reklamationsret i to år.
Men køber man en hund med en skjult fejl, og forårsager det en lang retssag, hvor køber har masser af udgifter - f.eks. til medicin pga. fejlen, så vil sælger (hvis denne taber sagen) - skulle stå for alle omkostninger. Dermed også alle de omkostninger der har været på hunden. :)

01-03-2011, 11:50

Køber kan jo desværre også tabe :(
Og lige i det her tilfælde som er sat op, kan man jo ikke se fejlen, før at hunden er vokset, da biddet kan ændre sig hen af vejen ( har selv en hund hvor biddet/over og undermund voksede skævt, først da han var 7-8 mdr. kunne vi se, at det begyndte at vokse skævt, det var fint da jeg hentede ham.)

01-03-2011, 18:16

Hej

Et par kommentarer omkring købeloven:
Købeloven gælder "altid", men er opdelt i 2 store afsnit. Det er vedrørende "forbrugerkøb" hvor en privat køber af en professionel - og så "privat køb" hvor man køber af en privat person. Ved privat køb gælder ikke garanti (formodningsreglen de første 6 mdr) - køber skal bevise at fejlen er medfødt.
I dit tlfælde vil opdrætter formentlig blie betragtet som professionel.
Så er der fraskrivninger fra købeloen. Det er tilladt at fraskrive specifikke ting i kontrakten. Eks. vil nogle opdrættere fraskrive ansvar for patella lux, da dette kan forekomme i racen. Dette er tilladt, da køber jo nu er bekendt med (og skriver under på) dette.

De fleste hunde bliver solgt som familiehunde, og mindre fejl som evt. betyder at hunden ikke kan bruges i avl, vil ikke kunne erstattes. Tandfejl erstattes normalt ikke, men hvis der udvikler sig et problem som skal opereres, kan der være tale om eks. en reduktion i prisen på 1/3.
Du skal ikke regne med at kunne returnere hunden.

Og så er det en misforståelse, at sælger skal betale prisen retur samt alle dyrlægeregninger. Kun hvis sælger har optrådt bevidst uredeligt - eks. sælger med en fejl, som vedkommende har vidst eksisterer, men undladt at oplyse om. Her kan blive tale om at betale dyrlægeregninger.

Hvis jeg var opdrætter, ville jeg bede om at min dyrlæge ser hunden og bedømmer tilstanden. Herefter kan vi finde ud af hvad der skal ske.

01-03-2011, 18:29

hej...har et lille "køkkenopdræt" af pomeranians og må følge købeloven ligesom den guldsmed jeg var ansat hos må......jeg har insat i min kontrakt ved arvelige fejl og mangler ny hund fra førstkommende kuld.....men du må være indsillet på hun kan forlange hunden retur ved "ombytningen" og at den så bliver aflivet......for ikke at give fejlen videre ved upskuld eller anden "fejlavl"....håber du kan følge mig......forøvrigt synes jeg den hvalp var altfor dyr dkk sætter jo ikke prisen for andre foreninger.....mine koster 6000-8000kr......med garanti......spørg avleren igen og tal om henvendelse til D.H.Ls formand......Ane

01-03-2011, 20:03

Hej Ane

Ikke for at blive alt for juridisk, men en kontrakt med at bytte til en ny hund fra næste kuld vil ikke være gyldig.
Det er op til køber, om vedkommende ønsker at ophæve købet og få pengene retur.

04-03-2011, 16:24

Hej

Tak for svarene. Vi har nu opsøgt endnu en dyrlæge og får samme svare at biddet aldrig kommer til at rette sig. Det er meget voldsom i størrelse har vi nu fået at vide 2 gange.
Så vi må overveje om det bliver forbrugerstyrelsen eller advokat, da vi ingen vegne kommer med sælger. Hun snakker bare om det skal have hevet nogle hjørnetænder ud, men det ændrer jo ikke biddet. Og ændrer ihvertfald slet ikke det faktum at hunden ikke må få hvalpe.
Det er også konstateret at den allerede har tyggeproblemer, så er ret bekymret for hvordan den kan få det når den bliver ældre og det måske forværres. Så det er også en overvejelse om det er afslag eller tilbagelevering der vil være det bedste at søge. En tilbagelevering ville være frygteligt, men omvendt bliver vi også nødt til at tænke på, hvad vi kan komme til at kæmpe med de næste 14 år.

04-03-2011, 16:39

Hej igen

Til Yvonne
Man kan ikke skrive i en købsaftale at den sælges som familiehund.eller rettere det kan man godt men det gælder bare ikke til at fravige sig købeloven, hvis man er professionel. Se det indlæg hvor jeg citerede fra nettet for 6 dage siden.
Til Ane:
Der er ingen hjælp ved DHL - er prøvet - absolut ingen !

05-03-2011, 09:48

Fandt dette på nettet.. Hvis i ikke har skrevet kontrakt og hun ikke er moms reg. som kennel er det nok dette i skal rette jer efter. dvs. hvis i er sikre på at i har en reel sag skal i hyre en advokat til at føre sagen.
Har i lavet en kontrakt og lavet en aftale om købet vil det være den, som en dommer vil kigge til. Hvis der ikke er nogen kontrakt vil han nok skele til købeloven, men det betyder ikke at i vil få ret. Desværre.

Link:
http://www.forbrugerraadet.dk/raad-alle/alle/raad015/

05-03-2011, 15:56

Hej Helle

Det er manden heldigvis (som står på kontrakten) - momsregistreret med landbrug ihvertfald, og når de sælger så mange hunde, så vil en dommer højest sansynligt betragte ham som værende sidestillet med en momsregistreret iforhold til hundene, såfremt han ikke er det.

05-03-2011, 16:07

Ved ikke om man kan få oplyst ved skattevæsnet hvad momsregistreringen dækker - om den også dækker for hundehold ?

05-03-2011, 19:34

Momsregistreringen kan godt dække hundehold, med separate regnskaber for landbrug og hundehold - momsregistrering handler om årlig omsætning, og der skelnes mellem erhvervs og hobbyvirksomhed, men det behøver du ikke at tænke på at undersøge - det, der er vigtigt er, at I har købt hund hos en kennel, der stambogsfører - altså et forbrugerkøb (og ikke et privat, hvor I eks. har købt fra naboens tilfældige hvalpekuld);

Langt de fleste opdrættere skriver "familiehund" i deres kontrakt, det må opdrætter, da stort set ingen kan vide, hvordan en hvalp udvikler sig, selv om opdrætter bestræber sig på at "lave" fejlfri hunde - , men opdrætter kan ikke gøre kontrakten dårligere end købelovens bestemmelser.

I kunne evt. henvende jer til den lokale retshjælp, og få en forhåndsvurdering, om hvordan I er stillet, og om I kan/skal gå videre med sagen...

05-03-2011, 20:52

Men uanset hvilke love og bestemmelser der gælder,vil hverken min samvittighed eller moral kunne være med til, at der ikke blev fundet en ordenlig løsning på det. Selvom nogen vil mene at det ikke er fair over for avler, så er det jo en af de risici man har ved at avle. man kan ikke gardere sig imod at der ikke kommer "fejl" eller nogen "mangler", uanset hvor fine avlsdyr man har, det vil jo ske. Og derfor må man jo være forberedt på at detkan forekomme.

Jeg håber at i finder en god løsning på det, for jer, og for hunden, ikke midst.

Helle

06-03-2011, 16:03

Har man virksomhedsnavn eller cvr nummer kan man på cvr registret se hvad der er registreret. Altså om det er landbrug eller hundekennel eller begge dele.
www.cvr.dk

06-03-2011, 21:44

Jeg vil ikke lave en større juridisk diskussion ud af dette, men et par ting alligevel:
Hvis en hund er solgt som familiehund, er der ingen erstatningspligt hvis hunden ikke kan avlsgodkendes. Ved bidfejl som under/overbid, kan købeloven ikke hjælpe hvis hunden ellers kan spise sin mad.

Vi sælger vores hvalpe som familiehunde. Hvis en køber ønsker en hund til udstilling og avl, så skal man vente til hunden er ca. 9 måneder og har skiftet tænder m.m., så man ved hvordan den udvikler sig. Og så bliver prisen selvfølgelig også derefter.

Man kan også godt fraskrive sig bestemte ting i forhold til købeloven. Eks. hvis man køber et brugt fjernsyn og får en spc.pris fordi lyden skratter lidt. Så kan man ikke komme med købeloven bagefter og få skiftet højttalerne. Man er blevet gjort bekendt med fejlen ved købet.

Jeg håber I finder en løsning, og hvis hunden har problemer med at spise, er det et sundhedsproblem, som jeg anser for at være ansvarspådragende under købeloven, og ikke et avlsproblem (i forhold til aftalen).


Og så mener jeg at opdrættere skal være sig deres ansvar bevidst til enhver tid.

08-03-2011, 23:04

Hej.
Vi er et par som også avler med coton.
Det er en rigtig dejlig hund.
vi har Fci bøger på vores hunde, men vi er medlem ved dru og udstiller der.
Jeg er godt nok meget ked at at høre din historie om den kennel.
Fejl kan altid ske når man avler på hunde også selvom forældrene ikke har nogen problemer.
Det er bare utroligt at kennelen ikke vil gøre noget.
Det er rarst for opdrætter at have et pænt navn og god omtale.
Men der er desværre en masse brådne kar
Hvis det havde ved os havde vi enten taget hunden tilbage eller du havde fået et pænt afslag i prisen. Så vi alle havde været tilfreds.
Men hvis den er sundheds tjekket så burde dyrlægen allerede der have opdaget det.

Du må prøve at tage kontakt til dhl om dit problem, De burde hjælpe dig med dit problem

10-03-2011, 15:10

Jeg har selv en schæfer som fik overbid (1 cm) efter tandskifte. Da i allerede nu har gjort opdrætter opmærksomme på at hunden har overbid, som det er sikkert at den har haft som 8 uger, da det ikke udvikles så kraftigt, på så kort tid, skal i vente til hunden er fyldt 11½ mdr. Tandstillingen kan, i nogle tilfælde nå at rette sig, da kæberne udvikler sig forskelligt indtil hovedet er færdigt udviklet i alderen 1 - 1½ år gammel.
Da min schæfer var 11 mdr. gammel og biddet var det samme, nemlig overbid, blev han tilset af Silkeborg Dyrehospital, som har en specialist i tænder. Han anbefalede en forkortning af hjørnetænderne, da han bed sig op i ganen og lavede huller. Jeg kontaktede opdrætter, som anbefalede mig at kontakte DKK, og han ville da rette sig efter deres anvisning. DKK sagde jeg var berettiget til en refusion på halvdelen af købsprisen, hvilke jeg fik fra opdrætter.
Tandfejl høre ind under det der hedder skjult fejl, hvor man som køber er berettiget til refusion iflg. købeloven, fortalte de mig i juridisk afdeling i DKK.
Jeg syntes din opdrætter lyder grådig og uansvarlig.........og dem er der desværre en masse af i Danmark. De tænker kun i at tjene nogle hurtige penge, og er ligeglad med hvilke sorger og bekymringer de byder deres hvalpekøbere. De prøver at skrive alt muligt på købskontrakterne for at slippe for at betale refusion. Jeg er selv blevet stiftet bekendskab med dyrlæger, der selv erkender at de snyder med sundhedsbøgerne, fordi de er dus med deres opdrættere. Der er desværre en elendig moral omkring avl hos mange opdrættere i DK. Og den omtalte opdrætter skal være momsreg. med det antal avlshunde og hvalpekuld. Du skulle gerne på købskontrakten se et momsnr. Har selv været små opdrætter i 7 år.

19-03-2011, 08:52

Hej Tina

Tak for svar.

Har kontaktet en advokat, så han er ved at udfærdige en skrivelse til sælger.

mvh
Susanne

19-03-2011, 13:01

Håber så at du holder os underettet, når du ved noget nyt.

22-03-2011, 17:01

Prøv at se dette link, om det kan hjælpe dig.

http://www.bt.dk/advokat/erstatning-ved-arvelig-sygdom

13-12-2011, 09:09

Min 15mån unge tysk korthåret har lige fået konstateret knoglekræft.De har sagt hos forbrugerstyresen,at en dyrlæge skal mene at den havde kræften inden jeg købte den,ellers har jeg ingen klageret.Så er da ikke helt enig i dit indlæg,da kræften først kommer tidligst omkring 1års alderen.Mvh Allan

14-06-2013, 07:55

Jeg kan godt forstå opdrætter siger nej
til jeres forslag om at få en ny hvalp gratis
og samtidig beholde den defekte vare( undskyld
Ord valget);
Det svarer jo til man kører i BILKA og klager
over sit tv ,, tror man kan få et nyt og
alligevel beholde det 1. Købte den
holder jo ikke

06-08-2013, 13:11

Jeg bliver nødt til at spørge, hvordan det ødelægger hunderacen? hvis den er købt som familiehund, så ligger det jo i kortene, at den sælges uden stambog og ikke skal bruges til avl eller er jeg helt afsporet? Er dt ikke først et problem, hvis det giver spiseprobl? Her kan man gå af kirurgiens veje. Synes man skal passe på med at alt skal være så perfekt. Dyrlæger kan også være med til at piske stemningen op i og med, at de jo er dyrlæger og vægter andre ting end os "almindelige". Vores perser havde et tydeligt skævt bud, men hun var frisk og kæk og havde ingen men af dette.

09-08-2013, 10:16

Det ødelægger racen fordi mange kenneler avler på ravl og krat og ikke bliver stillet til ansvar for deres dårlige avl.

Mange kenneler er jo selvudnævnte eksperter uden nogen forstand på genetik og biologi, og det er præcist sådan at mange racer idag er ødelagte -- se blot det gammelkendte eksempel med den ene schæfer linie hvor dens bagben og ryg som snart slæber hen af jorden .

Det er jo rigtigt at hvis den syge hund ikke går ind i avlen så sker der jo ikke mere der- MEN de andre hvalpe bærer de samme gener, og kennelen avler stadig videre på avlsdyr som skaber dårligt afkom udfra devisen at hvis hvalpene ikke fejler noget så er alt jo godt! .......................så går der måske tre generationer og så springer sygdomme/defekter ud i lys lue i mange hvalpe og skaden er uoprettelig fordi de dårlige gener er flettet ind i racen-

DERFOR skal man aldrig købe hvalp fra kenneler som ikke kan/ikke vil dokumentere deres arbejde. Det vil betyde langt færre hvalpe og det ser jeg som noget positivt.

09-08-2013, 10:16

Det ødelægger racen fordi mange kenneler avler på ravl og krat og ikke bliver stillet til ansvar for deres dårlige avl.

Mange kenneler er jo selvudnævnte eksperter uden nogen forstand på genetik og biologi, og det er præcist sådan at mange racer idag er ødelagte -- se blot det gammelkendte eksempel med den ene schæfer linie hvor dens bagben og ryg som snart slæber hen af jorden .

Det er jo rigtigt at hvis den syge hund ikke går ind i avlen så sker der jo ikke mere der- MEN de andre hvalpe bærer de samme gener, og kennelen avler stadig videre på avlsdyr som skaber dårligt afkom udfra devisen at hvis hvalpene ikke fejler noget så er alt jo godt! .......................så går der måske tre generationer og så springer sygdomme/defekter ud i lys lue i mange hvalpe og skaden er uoprettelig fordi de dårlige gener er flettet ind i racen-

DERFOR skal man aldrig købe hvalp fra kenneler som ikke kan/ikke vil dokumentere deres arbejde. Det vil betyde langt færre hvalpe og det ser jeg som noget positivt.

09-08-2013, 11:12

Så vidt jeg ved, skal en kennel, der har 2 gange hvalpe om året både har Kennelcertifikat og hundeholderuddannelse, samt første hjælp til hunde.
Det har de kenneler i hvert tilfælde, der er organiseret i Den Danske Hundeforening.

09-08-2013, 11:37

Et kennelcertifikat og en hundeholdeuddannelse er jo hverken garant for viden eller etik og kurserne er af få dages varighed. Efter min mening bør avl foregå efter helt andre - centralt styrede- retningsliner OG der skal være andre og skrappere helbredskrav (besluttet af dyrlæger fx)til de hunde der udstilles- så man ikke kan vinde på en exteriør som virker invaliderende for racen.

Det er min opfattelse at de organisationer som samler kennelerne under sig udstikker avlsanbefalinger i stedet for krav- det er også min opfattelse at mange kenneler bruge disse anbefalinger vejledende og så må man jo bare konstatere at mange racer i dag døjer med alvorlige temperaments og helbreds problematikker.

Det er der kun en grund til.

09-08-2013, 12:28

Den Danske Hundeforening arbejder ikke med anbefalinger, men med krav.

10-08-2013, 06:11

Nu taler jeg generelt om hundeavl, og er ikke interesseret i at hænge nogen ud på nogen måde, men i og med du svarer ret konkret er det vel på sin plads at smide en tekst ind fra forsiden på DDHs hjemmeside, læg venligst mærke til 8 ord samt 17 ord.

citat start " DDH har nu lavet en række sundhedsmæssige anbefalinger inden man sætter en hund i avl. DDH anbefaler at man sætter sig ind hvilke arvelige sygdomme ens race kan lide af, og få sin hund undersøgt/tjekket for disse ting inden man vælger at avle på sin hund. For eksempel Labrador Retriever lider af HD (Hofte Dysplasi), og en del små hunde racer lider af patellaluxtation (løse knæled)."

Citat slut.

Som sagt handler det for mig ikke om DDH, men om den måde vi i HELE hundeverdenen forholder os til avl på dyr og at mennesker som ikke er kvalificeret til at bedømme hvad der er godt eller dårligt for en race- sidder og bestemmer hvad der proppes ind i racen og hvad der ikke gør. Det går ud over os alle sammen både hundeejere og især hundene.

10-08-2013, 10:00

OK Pia, det var ikke noget jeg vidste 100%, men havde kun hørt om. Sorry.
Jeg har også et par mopper, der lider af det ene og det andet.