Dilemma, "pest eller kolera".

Skriv til Hundefrisør v/Sarah Jensen


Beskrivelse

Hej Sarah
Jeg / vi har købt en dejlig Bolonka (RTB), Baloo, anbefalet af min hundetræner (også hundeadfærdspsykolog), da vores 1. lille hvalp døde, 16 uger gl. gr. medfødte, indre defekter.
Baloo var 5 mdr. gl. da vi fik ham, nu knap 8 mdr. Han kommer fra landet, er blevet kælet nusset og har leget med 3 andre hunde, men anden form for socialisering, lydighedstræning og soignering har der ikke været synderligt fokus på. Herudover har han udviklet seperationsangst i forbindelse med flytningen, så vi har måttet gå meget gelinde til værks mht. alt.
Han klarer mange ting rigtig flot nu, men pelsplejen er stadig svær, selv om vi har fulgt dine råd fra din bog, og hundetrænerens vejledning (klikkertræning), samt fundet en frisør, der stod for positivet og hundens præmisser - troede vi.
Dilemmaet er, at hun presser på for at klippe ham kort, hvilket jeg er enig med hende i, at han skal, for det er svært at holde pels på en hund, der stadig ikke er tryg ved udredning, især forben og poter er et problem. Vi har været hos hende 4 gange og fået ordnet negle og pandehår + lidt studsning, sidst for et par dage siden. Da rystede han over hele kroppen. Klipningen foregår uden snak med Baloo, det er bare op på bordet og i gang. Og snakken om seperationsangst preller af. Indirekte, at jeg er hysterisk. Spurgte om jeg måtte bade ham forinden klipningen. Det ønskede hun ikke, da det ville ødelægge hendes sakse, hvis hun ikke badede ham selv.
Jeg forsøger det bedste jeg kan, med daglig udredning, men kan også mærke filt, de steder, hvor jeg ikke kan få lov at komme ordentlig til bunds. Så hvad gør jeg nu?
Fortsætter jeg forsigtighedsvejen til han er mere tryg, reder til bunds "koste, hvad det vil", eller skal jeg aflevere ham til hundefrisøren og gå imens hun klipper ham (hvilket hun anbefalede mig)?

Det skal lige siges, at han ikke er totalt filteret, og at jeg "sprætter" filtknuder op med fingre, kam, filtknuser og potesaks, dagligt, for at holde det rimeligt nede. Men der kommer hurtigt filtre; kan godt mærke at han ændrer pels.
Håber du kan give mig et råd.
Mvh. en rådvild hundeejer.

Jette01-05-2016

Svar

Hej Jette.

Jeg kan godt forstå dit dilemma.

Det lyder til at Baloo er tryg ved dig og at pelsplejen egentlig fungerer fint, men at det er den hurtigt opstående filt der er hele problemet, fordi den opstår de "sarte steder".

Seperations angsten kan forværres ved at han efterlades et fremmed sted, som han ikke er tryg ved. Selvom han har været der nogle gange, er det stadig utrygt for ham siden han ryster, så hvis du går fra ham kan han blive helt panisk. Jeg synes bestemt ikke du er hysterisk, tværtimod. Du forstår din hund og vil ham det bedste, og du ved bedst hvordan han skal støttes, så han ikke bliver bange. Det lyder ikke til at hundefrisøren vil give ham den støtte og opmærksomhed han har brug for, så jeg synes ikke du skal efterlade ham på salonen.

Vil det være en mulighed at du selv klipper ham for bedre at kunne holde filten nede?


Du kan klippe benene med saks, da han måske er ret kilden/følsom så det vil være for svært med maskine. Der er mange hunde der ikke kan tåle at der bruges maskine på benene. Når du er i bund med at klippe ben og poter, kan kroppen klippes, så det passer sammen. Man kan sagtens slippe afsted med at med efterlade lidt mere længde på kroppen, uden at forskellen ser fjollet ud, så lidt af det bamsede look bevares. Du kan tage det lidt af gangen så det ikke bliver for meget for ham. Så må han bare se lidt fjollet ud indtil i er færdige ;-)

En anden mulighed er at lede efter en frisør der vil lade dig blive på salonen - og der findes og nogle der kører ud og klipper i hjemmet.

Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål, eller spørgsmål til selv at gå igang med klipning, valg af udstyr osv.

Med venlig hilsen
Sarah Jensen
Www.k9-company.
com