Kastration af hund

Skal, skal ikke kastrere min hund. Fordele og ulemper.


Før i tiden kunne man ofte høre en dyrlæge, eller en adfærds ekspert sige "Hvis din hund har dårlig adfærd, stejfer meget, eller er svær at holde styr på. Så vil en kastration kunne løse mange af de problemer"

I dag mener flere adfærdseksperter at kastration ikke nødvendigvis er den bedste løsning. En ting er helt klart, når først hunden er kastreret, så kan det ikke gøres om. Ved adfærdsproblemer kan det derfor være en rigtig god idé at søge en adfærdsbehandler.

`img:356703:300`

*Bivirkninger ved kastrering*

Følgende bivirkninger kan opleves efter en kastration.

* Hunden kan virke meget tisse-trængene, og kan komme til at gøre både stort og småt indenfor.

* Tendens til at spise for meget, hvilket kan føre til overvægt.

* Pelsen kan "falme" lidt

* Andre hunde synes ikke din hund lugter af hanhund mere - heller ikke af hunhund. Det kan medføre nogle konflikter.

*Hvad sker der ved en Kastration?*

Der er 2 former for kastration. Den ene er ved operation, og den anden er kemisk. Det vender vi tilbage til.

Uanset måden man gør det på, så sker det at hunden ikke længere vil producere testosteronen. Man skal dog være opmærksom på, at der kan gå helt op til 2 måneder før det slutter helt.
Det er klart at når testosteronen forsvinder, så forsvinder der også nogle af de mandelige "ting" som eksempelvis lysten til at jagte hunhunde i løbetid, elle at skulle slås. Det er klart en fordel hvis man har en hund der gør de ting meget. Men måske er det slet ikke nødvendigt at kastere den ved operation. I dag kan man få lavet en kemisk kastrering.

En kemisk kastrering, er et meget lille indgreb. Hunden får et prik i nakken, og stoffet Suprelorin sprøjtes ind. Det har samme virkning som en kasterering, nemlig det at stoppe produktionen af testosteron. Suprelorin kan stoppe den proces i helt op til 6 måneder.
På den måde har du en mulighed for at se hvilken type hund du får, om det overhovedet hjælper på dine problemer at kastrere den.

*Ingen hvalpe*

Hvis du vil kastrere for ikke at få hvalpe, så kan det gøres på en anden måde. Din dyrelæge kan skære sædlederne over, så kan den ikke længere få hvalpe.

Hvis du går og overvejer kastration af din hund, så få en god lang samtale med din dyrlæge. Find ud af hvad grunden i virkeligheden er til det, og hvad du ønsker at opnå med det. Måske er der en anden løsning.

_Gipote.dk - Januar 2014._


0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner