Vil du starte en kennel?

Hvad skal der til? Læs med her.


I princippet kan alle starte en hobby kennel. Alle der får et kuld hvalpe kan kalde sig en kennel, man har endda ret til at lave en stambog (hjemmelavet). Men hvis du vil være seriøs med det, og have stamtavle på dine hunde, så skal du vælge en stambogsførende organisation. Ud over det, så er der rigtigt meget andet at tage stilling til.

Avler du mere end to kuld hvalpe om året
betegnes kennelen som erhvervsmæssigt opdræt og
man skal have en tilladelse fra Fødevarestyrelsen.
"Ansøg her":Ansøgning om tilladelse til hundekennel/ erhvervsmæssig handel med hunde

`img:355864:300`

Måske går du med en lille kennel-ejer inde i maven. Du er måske faldet for en bestemt "hunderace":http://www.gipote.dk/racehunde og overvejer nu om du skal starte en kennel op.

Men der er rigtigt mange ting man skal være klar over, og klar til, før man kaster sig ud i livet som kennel ejer.

*Hvilken race*
Man skal ikke starte kennel op med en race man ikke kender. Man skal have stor erfaring med den race man vil arbejde med. Og så skal man være villig til hele tiden at tilegne sig ny viden. Dyrk omgang med andre der har den race, lær af andre og dygtiggør dig selv via kurser, foredrag, praktik og åbenhed.

`img:355863:300`

*Plads?*
Har du plads nok? At drive en kennel kræver plads, især når der er hvalpe. Har du den fornødne plads til at drive det under ansvarlige forhold. Både plads inde og ude?

*Tid*
Det er tidskrævende at have en kennel. Bare tænk på hvad det tager af tid, at have én hund. Tænk dig godt om, og når du har regnet på hvor meget tid du skal bruge på det, så gang det op med to :);

*Økonomi*
Har du penge til det? Det er dyrt at have en kennel. Dyrelæge regninger, foder, vacciner, og meget meget mere. Det koster mange mange tusinde kroner om året at drive en kennel.

`img:355871:300`

*Lovgivning*
Kender du alle lovende? Du skal blandt andet have en tilladelse fra politiet, og en godkendelse fra en dyrlæge. Men så er der også alle de ting man ikke *skal* have, men som er en rigtig god ide at gøre. Blandt andet at kende "hundeloven":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/523-Hundeloven. Du skal også kende købsloven, og reglerne omkring handel med dyr og levende ting.

Du skal også overholde "Bekendtgørelsen af lov om hunde":https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=145381

Det ville også være en fantastik god ide at tage et opdrætter kursus.

Det er vigtigt at du fra starten tager stilling til, hvordan du vil reagere hvis en hvalpekøber fortryder sit køb. Eller kommer tilbage med en syg hund, eller... Få formaliterne på plads, det er vigtigt. Købskontakt, hvordan skal den se ud? Parrings kontrakt osv.

`img:355872:300`

*Hvilken organitation?*
Hvor vil du have dit kennelmærke? DKK, DRU eller et helt andet sted? Du skal sætte dig ind i, hvad de forskellige kræver, for at du kan blive medlem. Er der krav til udstilling osv.
Google de forskelige "kennelklubber":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/252-Forklaring-til-forkortelser, og se hvad andre skriver om dem.

Et godt råd er, at høste erfaringer fra andre der har drevet kennel. Du skal ikke være bange for at spørge "dumt" - andre kennel ejere vil gerne fortælle om deres erfaringer. Både gode og dårlige.

Livet som kennelejer kan være fantastisk, du får lov til at arbejde med det du holder allermest af, hunde. Men som sagt, så skal man være klædt ordenligt på. Har du gjort dit hjemmearbejde ordentligt og grundigt, så er du godt på vej. Husk altid at sætte hundene forrest, og sæt fokus på sundhed, glade og socialiserede hunde.

Held og lykke med din nye kennel :);

Skriv en kommentar herunder

_Gipote.dk - Januar 2014_

5 stjerner fordelt på 1 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner