Golden Retriever

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Golden Retriever.


Det er ikke nogen overraskelse at Golden Retrieveren er en af de mest populære racer – alt er godt med en Golden: den er super intelligent, social, smuk og loyal. 

En Golden Retriever er også aktiv, og da det er en race som er meget langsom til at modnes, vil den bevare meget af sit hvalpede sind indtil tre-fire års alderen. 

Det kan dog både være herligt, men samtidig ret frustrerende. Mange bevarer endda de hvalpede træk langt ind i alderdommen.

Udover at give din Golden Retriever både fysisk og psykisk stimulering, skal du være indstillet på at inkludere hunden I din hverdag og familiens aktiviteter. 

En Golden Retriever er en familiehund, og har brug for at tilbringe megen tid sammen med sin familie/flok. Du skal ikke overveje at anskaffe dig en Golden Retriever, hvis du ikke er indstillet på at have hunden inde i huset, og helst liggende ved dine fødder, hver eneste dag.


Kort og godt om Golden Retrieveren

 • Golden Retrieveren er en familiehund
 • Golden Retrievers fælder meget, især forår og efterår

 • Mild og generelt tillidsfulde omkring børn - tænk dog over, at det er en stor hund, der nemt kommer til at vælte mindre børn

 • Det er aktiv hund der har brug for daglig motion og mental stimulering, såsom lydighedstræning, agility, spor eller andre aktiviteter
 • En Golden Retrievers elsker at spise, og bliver derfor nemt overvægtig

 • En Golden Retriever kan leve op til 15 år
 • Vejer mellem 25- 34 kg
 • Er fra 51-61 cm høj


Golden Retrieverens sind

En sød, rolig karakter er kendetegnet for racen. Golden Retrievere er opdrættet til at arbejde med mennesker, og er ivrig efter at behage sin ejer. En Golden Retriever skal, ligesom alle andre hunde, være godt opdraget og veltrænet for at få det mest muligt ud af sin genetiske arv.

En Golden er bestemt ingen optimal vagthund. Selvom en Golden måske vil gø når der kommer fremmede, er det ikke noget man skal regne med. Efter al sandsynlighed vil hunden logre med halen, og byde den fremmede velkommen med sit karakteristiske Golden smil


Hundens forhold til børn og andre kæledyr

En stabil og velafbalanceret Golden Retriever siger ikke meget til larm eller postyr fra familiens børn, men den store hund kan nemt vælte mindre børn ved en fejl. 

Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. Ingen hund – uanset hvor venlig den er – bør efterlades uden opsyn med børn. 

En Golden Retrievers attitude overfor andre kæledyr er des flere des bedre, og trives med selskab af andre hunde. Med den rette introduktion og træning, kan en Golden Retriever også omgås katte, kaniner og andre dyr.


Det kræver en Golden Retriever af motion og stimulering

Golden Retrievers er bygget til action og elsker udendørs aktiviteter. Hvis du kan lide at vandre eller jogge, vil din Golden Retriever være glad for at følge med dig. Hvis du har lyst til at kaste en bold i baghaven, vil en Golden Retriever være mere end glad for at lege med; som navnet antyder, elsker hunden at apportere.

Daglige aktiviteter bestående af gå eller løbeture samt mental stimulering, vil sørge for at din Golden Retriever er rolig og tilpas indendørs. Hvis der slækkes på aktiviteterne, kan det hurtigt medføre adfærdsmæssige problemer.

Som andre retriever racer, elsker en Golden Retriever at bære noget I munden, og er derfor altid gladest hvis den kan få lov at bære noget for dig – om det er et par sokker, avisen eller en bold

 En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser hurtigt, og derfor er det vigtigt at tage hensyn og passe på din hund mens den vokser, så den ikke skader led og knogler. Lad ikke din Golden Retriever løbe og lege på hårdt underlag eller op og ned ad trapper, før leddene er fuldt udviklede ved omkring 2 års alderen.


Sådan opdrager du din Golden Retriever

Ligesom enhver anden race, har Golden Retrievere brug for tidlig socialisering – tilvænning til mange forskellige mennesker, oplevelser, lyde og situationer - mens de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Golden Retriever hvalp vokser op til at være en velafbalanceret hund.

Racen er oprindeligt avlet til at apportere ænder og andet vildt for jægeren, og det er derfor vigtigt at huske at en Golden Retriever har brug for daglig motion eller aktivering, for at være et velfungerende og glad familiemedlem. 

Ligesom andre af de racer der er avlet til at arbejde, er det vigtigt for en Golden Retriever at have en funktion. Det kan være at hente eller bære dagens avis, hjælpe med at vække familiens mindste medlemmer eller forskellige former for hundetræning. En træt Golden er en glad Golden.

En Golden Retriever er bestemt ingen optimal vagthund. Selvom en Golden Retriever måske vil gø, når der kommer fremmede, er det ikke noget, man skal regne med. Efter al sandsynlighed vil hunden logre med halen, og byde den fremmede velkommen med sit karakteristiske Golden smil.


Foder til din Golden Retriever

Hold din Golden Retriever I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

Du skal kunne se en talje. 

Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser enormt hurtigt. Det er derfor vigtigt at give den et kvalitetsfoder, for at sikre den nødvendige og optimale næring og vitaminer mens hunden vokser.


Kendte sygdomme hos Golden Retrieveren

Golden Retrieveren er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer. Ikke alle Golden Retrievere får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. 

Køber du en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå hos Golden Retrieveren

 • Hofteledsdysplasi (HD)
 • Albueleds-dysplasi (AD)
 • Osteochondritis dissecans (OCD)
 • Cataracts, Progressive Retinal Atrophy (PRA)
 • Ichthyosis, Subvalvular Aortic Stenosis
 • Allergi 
 • Von Willebrand's sygdom
 • Gastric Dilatation-Volvulus (Mavedrejning) 
 • Epilepsi
 • Hypothyroidisme 
 • Hemangiosarkom 
 • Osteosarkom


Golden Retrieverens gennemsnitsalder:

Den gennemsnitlige levealder for en Golden Retriever er 10 til 12 år.


Hvordan ser Golden Retrieveren ud?

Golden Retrievers har en tæt, vandafvisende yderpels med en tyk underuld. Nogle har en bølgende pels, mens andres er lige. Pelsen har faner på bagsiden af forbenene og underbenet, med tykkere pels på brystet, bagben og hale. 

Golden Retrievers fås I alle nuancer af gylden, fra lys til mørk. 

En Golden Retriever fælder moderat I løbet af sommer og vinter, og kraftigere i forår og efterår. Hvis du vil leve med en Golden Retriever, må du indstille dig på en vis mængde hundehår I dit hjem og på dit tøj.

En Golden Retriever han er ca. 56-61cm og vejer 30-34 kg, mens en tæve er ca. 51-56 cm og vejer 25-32 kg.

Væn din Golden Retriever til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.

Pleje af Golden Retrieveren

En Golden Retriever tykke pels betyder masser af pelspleje. Daglig børstning anbefales for at forhindre sammenfiltring - en gang om ugen er det absolutte minimum. 

Din Golden Retriever vil også have brug for et bad mindst en gang om måneden eller oftere, for at holde ham ren og duftende. 

Daglig tandbørstning er den optimale made at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Golden Retrievers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op. 

Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden. 

De store, tykke hængeører skaber et varmt og godt miljø for bakterier og svampe at vokse i. Tjek derfor ugentligt ørerne for rødme eller andre tegn på infektioner.

Når du soignerer din Golden Retriever, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud samt andre tegn på infektioner.

Øjnene skal være klare uden tegn på udflåd eller rødme. 

Din ugentlige gennemgang vil sikre at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Golden Retriever i topform.


Historien om Golden Retrieveren

I mange år mente man at Golden Retrievere var efterkommere af Russiske Cirkus hunde, men faktum er at racen blev udviklet I Skotland af Sir Dudley Majoribanks, senere kendt som Lord Tweedmouth.

Tweedmouth, avlede som så mange andre på hans tid mange forskellige dyr, i forsøget på at forbedre forskellige racer. Tweedmouth's avls optegnelser fra 1835 til 1890 viser hvad han forsøgte at opnå med Golden Retrieveren: 

En talentfuld apportør — Tweedmouth selv, var en ivrig jæger af vandfugle — med en uovertruffen næse, som var mere opmærksom på sin menneskelige jagtmakker end de settere og spaniels hans ellers brugte som apportører.

Han ønskede også en loyal og afbalanceret hund I hjemmet.

Der findes således ingen optegnelser der nævner Russiske Cirkushunde, men i stedet er det klart at racens oprindelse er bygget på Nous, som var en den eneste gule hvalp i et ellers sort kuld Wavycoated Retrievere. 

I 1868 blev Belle, en Tweed Water Spaniel (nu uddød race) parret med Nous, og dette kuld resulterede i flere gule hvalpe og der udgjorde grundstammen til de golden retrievere vi kender i dag.

Efterkommere af Nous og Belle blev kombineret med Wavy- og Flat-coated retrievere, endnu en Tweed Water Spaniel, og en rød setter. Tweedmouth beholdte fortrinsvis de gule hvalpe til at fortsætte sit avlsprogram, mens de øvrige hvalpe blev foræret til venner og familie.

Ikke overraskende, tiltrak Tweedmouth's race opmærksomhed for sine færdigheder på jagtmarkerne. En af de mest kendte var Don of Gerwyn, en brun efterkommer til en af Tweedmouth's hunde, der vandt The International Gundog League trial i 1904.

Den Engelske Kennel Klub anerkendte officielt Golden Retrievere som en selvstændig race i 1911. På det tidspunkt blev racen klassificeret som Retriever — Gul eller Gylden.

I 1920 blev racens navn officielt ændret til Golden Retriever.


Er du og Golden Retrieveren et godt match?

En Golden Retriever anbefales til ejere, som gider at investere deres kærlighed og engagement til Golden Retrieverens behov.

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at anskaffe dig en Golden Retriever:

 1. Nyder du at få varmet dine fødder af din hund?
 2. Er du indstillet på en vis mængde hundehår?
 3. Er du klar på en del motion og mental stimulering af hunden såsom agility og lydighedstræning?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne familiehund.


Da Golden Retrieveren er en populær race, findes der en del opdrættere, som tænker mere på profit end at avle sunde, mentalt stabile familiehunde. 

Se dig derfor godt om efter en ansvarlig opdrætter, der sundhedstester forældredyrene og gør et grundlæggende godt arbejde med at socialisere hvalpene.


Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
FANTASTISKE GOLDEN HVALPE

Den 26. august har Idun født 8 skønne hvalpe. Jeg har tilbragt en uge med dem, og er nu klar til at åbne reservationslisten. Hvalpene er efter sunde og rolige forældre med DKK stamtavle. De blev ...

Alder 1 uge
6670 Holsted
Image
Super dejlig hanhund til parring

Super dejlig hanhund, der er klar til at lave hvalpe. Sund og rask, kærlig og energisk. meget familievenlig. Stamtavle haves og fremvises efter ønske. Hvis tæven bliver drægtig med mere end en hval...

Alder 6 år
2300 København S
Ikke oplyst
Image
Golden retriever blanding, hund, 12 mdr. , salgklar 15.11.2019

Milla . Den pjuskede pige søger et kærligt hjem. Hun er rigtig blid, kontaktsøgende, sød, kærlig, hengiven og tillidsfuld. Hun er omgængelig og glad for mennesker. Hun går fint med de andre hunde og f...

Alder 12 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Golden retriever/Labrador, hvalpe, 7 mdr. , salgklar 15.11.2019

Precious . Den søde pige søger kærlig familie. Hun er tillidsfuld, kærlig, legesyg, hengiven, nysgerrig og alderssvarende i adfærd. Hun vil være i menneskehænder og blive socialiseret indtil hun er ga...

Alder 7 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Golden retriver / Samojede hund, hvalpe, 6 uger , salgklar 17-11-19

De Sødest Hvide Bamser er nu klar til at modtage besøg af deres evt. kommende familie. mor Golden - far Samo født i rolige omgivelser i hus med Have og har kørt i bil flere gange og er vand til andre ...

Alder 6 uger
4623 Lille Skensved
Image
Golden Retriever

Race: Golden Retriever / spaniel-blanding Farve: Gylden Køn: Han Vægt: 33 kg Alder: 3½ år Pris: 3000,00 Pelle er et perfekt eksempel på, hvor hurtigt en hund kan blive kastebold, når man giver...

Alder 3½ år
2610 Rødovre
Image
Golden retriever, hund, 12 mdr.

Dejlig, sød og rolig Golden søger en bonusfamilie nær Odense/Fyn eller nogen til jævnligt at have hende i nogle dage. Alba er meget social, vant til børn og venlig af sind. En rigtig god hund. Jeg er ...

Alder 12 mdr.
5210 Odense NV
Ikke oplyst
Image
Golden Retriever, hvalpe, 1 uge , salgklar 08.01.2020

Vores dejlige tæve har været på herrebesøg. Og det er der kommet 6 dejlige hvalpe ud af, 3 hanner og 3 tæver. De vil være 8 uger d. 8 Januar 2020 . Og klar til at flytte hjem til deres nye familier. ...

Alder 1 uge
8620 Kjellerup
Image
Golden Retriever, hund, 4 år

Her er Bastian på 4 år som søger nyt hjem - han er med stamtavle og der kan avles på ham Vi har selv overtaget ham fra en ældre dame i starten at 2019 men grundet allergi i familien går der desværre...

Alder 4 år
4420 Regstrup
Søg blandt 711 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet