Gadehund

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Gadehund.


Gadehund - hvordan adopterer jeg en gadehund

Går du med tankerne om at adoptere en gadehund?
Så klap dig selv på skulderen, for at gøre en rigtig god gerning.

Men inden da, så gør dig klar på, at læse hele denne artikel - til ende :-)

For, har du ikke den fornødne viden, vil du højst sandsynligt blive ramt af kedelige overraskelser undervejs.

Og du risikerer at tage din nye gadehund med i faldet.
Please don’t.

Der er nemlig stor forskel på at adoptere en gadehund, frem for en hund fra:

 • En hundeopdrætter
 • Et dyreinternat
 • En privat hundeejer, der af en eller anden årsag ikke kan have sin hund mere.

    
God læselyst.

 

Adoption af gadehund

Har du fundet en gadehund i udlandet, som du ønsker at tage med hjem til Danmark? Så er der nogle ting du bør sætte dig grundigt ind i, inden du tropper op i lufthavnen med gadehunden. Ellers risikerer du at hverken dig eller hunden, kommer med flyet hjem til Danmark.

 

Adoption af gadehund fra gaden

Det er en længere process at adoptere en gadehund direkte fra gaden.

Hunden skal nemlig til dyrlægen og undersøges grundigt for diverse sygdomme, før at der kan udstedes et sundhedsbevis og pas til hunden. Men det er ikke nok med det.

Inden at hunden er helt rejseklar, skal den også være vaccineret. En af de største problemer du kan støde ind i, i den forbindelse, er at gadehunden først efter 30 dage fra den er vaccineret må rejse til Danmark. Så det kræver at du kan blive i landet med hunden.


Adoption af gadehund via et bureau

Er du faldet pladask for en gadehund, som du ønsker at adoptere gennem et bureau? Så er processen noget nemmere.

Her er det nemlig som udgangspunkt bureauet, der står for dyrlæge besøg og at alle papirerne på gadehunden, er som de skal være - du skal blot godkendes af bureauet.

Processen for godkendelsen af bureauet er meget forskelligt.

Den typiske måde er: Først og fremmest en ansøgning, efterfulgt af et skypemøde eller et  personligt møde.

Bureauet stræber efter, at finde det helt rette hjem til hver enkelte gadehund, så hunden ikke ender som kastebold.

 

Problemer ved adoption af gadehunde

De personer, som typisk falder for en gadehund, er oftest fuld af medlidenhed, omsorgsfulde kærlige mennesker, med et stort hjerte.

Det lyder smukt, ikke?
Desværre er det bare ikke altid en dans på røde roser, at adoptere en hund fra gaden.

Det typiske scenarie er, at en familie under deres ferieophold bliver spontant smask forelsket i en gadehund, som de så ikke vil rejse væk fra igen.

Det er super sødt, men adoptionen ender som regel ikke godt, hvis familien ikke har den rette viden og er velinformeret om, hvad det faktisk vil sige at tage en gadehund hjem.

Derfor vil vi gerne klæde dig lidt på i artiklen her, inden du kaster dig ud i adoption af en gadehund.

 

Det skal du være opmærksom på, når du adopterer en gadehund:

Tænk sig først og fremmest godt om. Ja, den er sikkert pisse sød den gadehund, men er du sikker på at du kan og vil tage dig af den - også om 4-8 år?

Erfaringer viser, at spontane adoptioner ikke er gennemtænkt, og konsekvensen for gadehunden bliver ofte, at den ender med at blive aflivet eller afleveret til et dyreinternat.

Simpelthen fordi, at personen / familien, som har adopteret gadehunden, har handlet spontant eller ikke har studeret hvad det vil sige at eje en hund fra gaden.

Som hjælp kan du stille dig selv spørgsmålene:

 • Hvilke ændringer vil en hund medføre i min hverdag? Fx i forhold til arbejde, gåture i alt slags vejr, økonomi m.v.
   
 • Kan mine venner og / eller familie passe min hund? Det skal nævnes, at en gadehund kan være meget krævende, og det er slet ikke sikkert at du kan overlade den til andre, mens du er ude at rejse, er på kursus m.v.
   
 • Har du styr på opdragelse af en gadehund? Der er stor forskel på, hvordan en gadehund er opdraget kontra andre hunde. Du vil oftest skulle starte helt forfra, som var den en hvalp. Fx ved den ikke, hvad ordet renlighed betyder, og den kan have andre vaner som, skal afvænnes.

 

Hvis din gadehund er ældre end 4 måneder

Er gadehunden mere end 4 måneder, skal du også stille dig selv spørgsmålet:

 • Kan du magte at støtte din gadehund, når den evt. reagerer på den misrøgt eller manglede socialisering, den har oplevet som hvalp?

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 
En hundetræner kalder denne proces for socialisering.
Det har du ikke på samme måde mulighed for som hundeejer til en gadehund.

Og gadehunde har oftest været udsat for en del hårde oplevelser i deres opvækst, som selvfølgelig sætter sig som psykiske spor i hunden.

Hunde som ikke er blevet socialiseret korrekt fra hvalp, og som samtidig har været misrøgtet vil klart reagere på det fra tid til anden.

Som ejer skal du kunne forstå din gadehund og støtte den i reaktionen, på en ansvarlig måde - og det kræver altså en vis erfaring.

 

Erfaringer med gadehunde fra Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

Du vil kunne støde på gadehunde mange steder i hele verdenen.

Fx Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

I Europa er de fleste gadehunde fra Grækenland og Spanien

Især på Rohdos i Grækenland, forbarmer mange danskere sig over en gadehund, og ender derfor med at tage et nyt familiemedlem, med hjem til Danmark.

Men også Thailand er et land, hvor der bliver adopteret en del gadehunde, på trods af den meget lange afsted mellem Danmark og Thailand.

Årsagen til at der overhoved findes gadehunde, er ofte minimal lovgivning om det at holde kæledyr, eller også er myndigheden i det pågældende land simpelthen ligeglade med at føre tilsyn. It’s sad but true.  

Vælger du at adoptere en gadehund, skal du huske på, at den oftest kommer fra et helt andet miljø end Danmarks. For gadehunden kan det være lidt at et kulturchok med nye lyde, lugte, føde m.v.Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Bosnisk gade hund, hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 03.02.2017 STØRRELSE: Ca. 30 kg. BESKRIVELSE: Scarlet er en sød, kærlig hund

Alder 2 år
2730 Herlev
Image
Bosnisk gadehund, hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 03.02.2017 STØRRELSE: Ca. 30 kg. BESKRIVELSE: Scarlet er en sød, kærlig hund

Alder 2 år
4891 Toreby L
Image
Rumænsk gadehund, hund, 3 år

Bella er en bullterrier Daniel fik ind efter hun blev konfiskeret i et drug bust. han ville allerhelst beholde hende, men som vi blev enige om hvis han skal beholde alle hans favoritter bliver der ikk...

Alder 3 år
8830 Tjele
Image
Rumænsk gadehund, hund, 3 år

Bølle og hr Jensen Disse to skønne hunde kommer oprindeligt fra Rumænien, men er lige nu i pleje på Sjælland. hr, Jensenblev skudt til at være 1 år (ham der er barberet) og Bølle blev skudt til at væ...

Alder 3 år
7800 Skive
Image
Rumænsk gadehund, hund, 8 år

Tupi er en speciel hund der kræver et specielt hjem. han er en gammel dreng der er lam i bagkroppen. Han søger derfor et specielt hjem med overskud og kærlighed til en handicappet hund som ham. han er...

Alder 8 år
8830 Tjele
Image
Rumænsk gadehund , hund, 12 mdr.

Ung lille hanhund ca 10-12 kg (ikk kastreret pt) på ca 9 mdr. Søger sit helt eget hjem med en fam, han er en super dejlig unghund,der som lille hvalp blev reddet med sin mor, bror og søster. De boede ...

Alder 12 mdr.
8830 Tjele
Image
Gadehund, hund, 2 år , salgklar 23.01.19

Hope er klar til sit eget Forever Hjem

Alder 2 år
2860 Søborg
Image
Gadehund

Race: Bla. Græsk gadehund Farve: Gul med hvid Køn: Han Vægt: 27 kg Alder: 1,5 år Pris: 3000,00 Mere info følger

Alder 1,5 år
6000 Kolding
Image
Græsk blanding, hund, 3 år

Leo er en dejlig hanhund, kastreret, ca 3 år gammel. Han er i pleje på Kreta og ønsker sig sin helt egen familie. Han blev som ung forladt og har levet ved et hospital sammen med andre hunde. Han er ...

Alder 3 år
8310 Tranbjerg J
Image
Lille puddel blanding, hund, 5 år , salgklar 14.8.2019

Frido Den lille dreng søger en forevig familie. Han er en utrolig hengiven, kærlig, sød, tillidsfuld og sød dreng der har det fint sammen med de andre hunde. Han vil rigtig gerne mennesker og el...

Alder 5 år
5220 Odense Sø
Image
Portugisisk vandhund blanding, hund, 7 mdr. , salgklar 14.8.2019

Aloa Den søde pige søger kærlig familie. Hun er kærlig, mild, kontaktsøgende, legesyg og vil rigtig gerne mennesker og har det fint med de andre hunde hos vores samarbejdspartner i Portugal ??Hun ...

Alder 7 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Serra da Estrella, hund, 3 år , salgklar 1.9.2018

Gloria . Den kærlig pige søger en forevig familie. Hun er en afbalanceret, sød, hengiven, tillidsfuld, mild og godmodig pige der elsker mennesker og har det fint med andre hunde. Hun er rigtig hengive...

Alder 3 år
5220 Odense Sø
Image
Gravhund blanding, hund, 7 mdr. , salgklar 1.9.2019

Banana Den søde dreng søger sin helt egen kærlige familie. Begge hans søstre bor allerede i Danmark. Han er en lille legesyg, tillidsfuld, hengiven, glad og kærlig hvalp. Han elsker mennesker og...

Alder 7 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Nova Scotia Duck Tolling Retriever blanding, hund, 7 mdr. , salgklar 1.9.2019

Augustine Den søde lille søde pige søger en kærlig familie. Hun er rigtig kærlig, legesyg, lidt stille men tillidsfuld og glad for mennesker. Hun har det godt med andre hunde. Kat har hun det fi...

Alder 7 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Græsk blanding, hund, 12 mdr.

Themis er en dejlig, tillidsfuld og kærlig ung hanhund. Han er i pleje på Kreta i Grækenland efter at han blev fundet på gaden, hvor han var blevet mobbet af andre hunde på gaden. Han er højst sandsy...

Alder 12 mdr.
8310 Tranbjerg J
Image
Puddelblanding, hvalpe, 7 mdr.

Bono er den skønneste lille hvalp. Han kom til Bianca internatet sammen med hans mor og hans 4 søskende. De boede hos en alkoholiker, som ikke var i stand til at tage vare på dem. Heldigvis har vi fåe...

Alder 7 mdr.
2980 Kokkedal
Image
Puddelblanding, hvalpe, 7 mdr.

Lille Beka kom til Bianca internatet sammen med hendes mor og 4 søskende. De boede hos en alkoholiker, som ikke var i stand til at tage vare på dem. Heldigvis har vi fået lov til at finde gode hjem ti...

Alder 7 mdr.
2980 Kokkedal
Image
Blandingshund , hund, 2 år

TÆVE 1-2 ÅR 35 CM 8-9 KG STERILISERET Her er Fiona. En lille fnugmus på bare 8-9 kg. En sjældent smuk pige med charmerende aftegninger. Fiona er blid og kærlig og kan med alle andre hunde. Vi søger e...

Alder 2 år
6000 Kolding
Image
Blandingshund , hund, 3 år

KASTRAT 2-3 ÅR 30-35 CM 8-10 KG Her er Flintstone. En smuk lille dreng på bare 8-10 kg. Med den største imødekommenhed,. livsglæde og udstråling. Flintstone kan med alle andre hunde og er fuld af gåp...

Alder 3 år
6000 Kolding
Image
Blandingshund , hund, 2 år

TÆVE 1-2 ÅR 30 CM 8 KG STERILISERET Her er Pippi. En lille fnugmus på bare 8 kg. Formentlig et ruhåret foxterrier mix. En livsglad charmetrold med glimt i øjet. Hun kan med alle andre hunde og er ful...

Alder 2 år
6000 Kolding
Image
Ruhåret hvalp, hund, 7 mdr. , salgklar 1.9.2019

Ester Den søde pige søger sin helt egen kærlige familie. Hun er en lille glad, tillidsfuld, kærlig, omgængelig og afbalanceret hvalp. Hun ELSKER mennesker og andre hunde. Hun er alderssvarende i...

Alder 7 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Labrador/lille ukendt race blanding, hund, 2 år , salgklar 1.9.2019

Gabbana NHDKs dejlige lille dreng søger sin helt egen kærlige familie. Han er en utrolig sød, glad, mild, godmodig og kærlig dreng der elsker mennesker. Han er glad for børn og han kan med kat. ...

Alder 2 år
5220 Odense Sø
Image
Nova Scotia Duck retriever blanding, hund, 2 år , salgklar 1.9.2019

Baloo. Den fantastiske dreng søger en forevig familie. Han er virkelig en fantastisk kærlig, hengiven, glad, godmodig, tillidsfuld og blid dreng der bare vil alle mennesker. Han ELSKER alt og al...

Alder 2 år
5220 Odense Sø