Gadehund

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Gadehund.


Gadehund - hvordan adopterer jeg en gadehund

Går du med tankerne om at adoptere en gadehund?
Så klap dig selv på skulderen, for at gøre en rigtig god gerning.

Men inden da, så gør dig klar på, at læse hele denne artikel - til ende :-)

For, har du ikke den fornødne viden, vil du højst sandsynligt blive ramt af kedelige overraskelser undervejs.

Og du risikerer at tage din nye gadehund med i faldet.
Please don’t.

Der er nemlig stor forskel på at adoptere en gadehund, frem for en hund fra:

 • En hundeopdrætter
 • Et dyreinternat
 • En privat hundeejer, der af en eller anden årsag ikke kan have sin hund mere.

    
God læselyst.

 

Adoption af gadehund

Har du fundet en gadehund i udlandet, som du ønsker at tage med hjem til Danmark? Så er der nogle ting du bør sætte dig grundigt ind i, inden du tropper op i lufthavnen med gadehunden. Ellers risikerer du at hverken dig eller hunden, kommer med flyet hjem til Danmark.

 

Adoption af gadehund fra gaden

Det er en længere process at adoptere en gadehund direkte fra gaden.

Hunden skal nemlig til dyrlægen og undersøges grundigt for diverse sygdomme, før at der kan udstedes et sundhedsbevis og pas til hunden. Men det er ikke nok med det.

Inden at hunden er helt rejseklar, skal den også være vaccineret. En af de største problemer du kan støde ind i, i den forbindelse, er at gadehunden først efter 30 dage fra den er vaccineret må rejse til Danmark. Så det kræver at du kan blive i landet med hunden.


Adoption af gadehund via et bureau

Er du faldet pladask for en gadehund, som du ønsker at adoptere gennem et bureau? Så er processen noget nemmere.

Her er det nemlig som udgangspunkt bureauet, der står for dyrlæge besøg og at alle papirerne på gadehunden, er som de skal være - du skal blot godkendes af bureauet.

Processen for godkendelsen af bureauet er meget forskelligt.

Den typiske måde er: Først og fremmest en ansøgning, efterfulgt af et skypemøde eller et  personligt møde.

Bureauet stræber efter, at finde det helt rette hjem til hver enkelte gadehund, så hunden ikke ender som kastebold.

 

Problemer ved adoption af gadehunde

De personer, som typisk falder for en gadehund, er oftest fuld af medlidenhed, omsorgsfulde kærlige mennesker, med et stort hjerte.

Det lyder smukt, ikke?
Desværre er det bare ikke altid en dans på røde roser, at adoptere en hund fra gaden.

Det typiske scenarie er, at en familie under deres ferieophold bliver spontant smask forelsket i en gadehund, som de så ikke vil rejse væk fra igen.

Det er super sødt, men adoptionen ender som regel ikke godt, hvis familien ikke har den rette viden og er velinformeret om, hvad det faktisk vil sige at tage en gadehund hjem.

Derfor vil vi gerne klæde dig lidt på i artiklen her, inden du kaster dig ud i adoption af en gadehund.

 

Det skal du være opmærksom på, når du adopterer en gadehund:

Tænk sig først og fremmest godt om. Ja, den er sikkert pisse sød den gadehund, men er du sikker på at du kan og vil tage dig af den - også om 4-8 år?

Erfaringer viser, at spontane adoptioner ikke er gennemtænkt, og konsekvensen for gadehunden bliver ofte, at den ender med at blive aflivet eller afleveret til et dyreinternat.

Simpelthen fordi, at personen / familien, som har adopteret gadehunden, har handlet spontant eller ikke har studeret hvad det vil sige at eje en hund fra gaden.

Som hjælp kan du stille dig selv spørgsmålene:

 • Hvilke ændringer vil en hund medføre i min hverdag? Fx i forhold til arbejde, gåture i alt slags vejr, økonomi m.v.
   
 • Kan mine venner og / eller familie passe min hund? Det skal nævnes, at en gadehund kan være meget krævende, og det er slet ikke sikkert at du kan overlade den til andre, mens du er ude at rejse, er på kursus m.v.
   
 • Har du styr på opdragelse af en gadehund? Der er stor forskel på, hvordan en gadehund er opdraget kontra andre hunde. Du vil oftest skulle starte helt forfra, som var den en hvalp. Fx ved den ikke, hvad ordet renlighed betyder, og den kan have andre vaner som, skal afvænnes.

 

Hvis din gadehund er ældre end 4 måneder

Er gadehunden mere end 4 måneder, skal du også stille dig selv spørgsmålet:

 • Kan du magte at støtte din gadehund, når den evt. reagerer på den misrøgt eller manglede socialisering, den har oplevet som hvalp?

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 
En hundetræner kalder denne proces for socialisering.
Det har du ikke på samme måde mulighed for som hundeejer til en gadehund.

Og gadehunde har oftest været udsat for en del hårde oplevelser i deres opvækst, som selvfølgelig sætter sig som psykiske spor i hunden.

Hunde som ikke er blevet socialiseret korrekt fra hvalp, og som samtidig har været misrøgtet vil klart reagere på det fra tid til anden.

Som ejer skal du kunne forstå din gadehund og støtte den i reaktionen, på en ansvarlig måde - og det kræver altså en vis erfaring.

 

Erfaringer med gadehunde fra Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

Du vil kunne støde på gadehunde mange steder i hele verdenen.

Fx Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

I Europa er de fleste gadehunde fra Grækenland og Spanien

Især på Rohdos i Grækenland, forbarmer mange danskere sig over en gadehund, og ender derfor med at tage et nyt familiemedlem, med hjem til Danmark.

Men også Thailand er et land, hvor der bliver adopteret en del gadehunde, på trods af den meget lange afsted mellem Danmark og Thailand.

Årsagen til at der overhoved findes gadehunde, er ofte minimal lovgivning om det at holde kæledyr, eller også er myndigheden i det pågældende land simpelthen ligeglade med at føre tilsyn. It’s sad but true.  

Vælger du at adoptere en gadehund, skal du huske på, at den oftest kommer fra et helt andet miljø end Danmarks. For gadehunden kan det være lidt at et kulturchok med nye lyde, lugte, føde m.v.Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Rumænsk gadehund, hund, 8 år

Tupi er en speciel hund der kræver et specielt hjem. han er en gammel dreng der er lam i bagkroppen. Han søger derfor et specielt hjem med overskud og kærlighed til en handicappet hund som ham. han er...

Alder 8 år
8830 Tjele
Image
Rumænsk gadehund, hund, 5 år

Stevie er en lækker Schæfer blanding på 5 + år. navnet Stevie har han fået efter Stevie wonder da han har nedsat syn. selvom han ser dårligt er han en sød mild og legesyg hund der nu har boet 3 år på ...

Alder 5 år
8830 Tjele
Image
Gadehund, hund, 2 år , salgklar 23.01.19

Hope er klar til sit eget Forever Hjem

Alder 2 år
2860 Søborg
Image
Gadehund

Race: Bla. Græsk gadehund Farve: Gul med hvid Køn: Han Vægt: 27 kg Alder: 1,5 år Pris: 3000,00 Mere info følger

Alder 1,5 år
6000 Kolding
Image
Gravhund blanding, hund, 7 mdr. , salgklar 1.9.2019

Banana Den søde dreng søger sin helt egen kærlige familie. Begge hans søstre bor allerede i Danmark. Han er en lille legesyg, tillidsfuld, hengiven, glad og kærlig hvalp. Han elsker mennesker og...

Alder 7 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Bosnisk gadehund, hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 10.09.2017 STØRRELSE: Ca. 25-30 kg. BESKRIVELSE: Bess er en skøn pige. Lidt forsigtig i nogle situationer. Hun elsker at lege med andre hunde. Hun er kæle...

Alder 2 år
2730 Herlev
Image
Bosnisk gadehund, hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 10.09.2017 STØRRELSE: Ca. 25-30 kg. BESKRIVELSE: Bess er en skøn pige. Lidt forsigtig i nogle situationer. Hun elsker at lege med andre hunde. Hun er kæle...

Alder 2 år
4891 Toreby L
Image
Blandingshund , hund, 2 år

KASTRAT 1-2 ÅR 15-16 KG 40 CM Her er Noa. En skøn mellemstor dreng med en pels med den smukkeste glød. Noa er en glad, aktiv og venlig unghund, som elsker mennesker og andre hunde. Vi søger en hundeva...

Alder 2 år
6000 Kolding
Image
Rumænsk gadehund, hund, 8 år

Stevie er en rigtig lille lækkermås, desværre er ingen int i ham fordi han er en ældre hun og ser dårligt. han er den sødeste dejligste mest fantastiske skabning der med nogle få hensyn vil trives hos...

Alder 8 år
8830 Tjele
Image
Blandet , hvalpe, 3 uger , salgklar Midt okt.

Al henvendelse på 20802131 befinder sig i nordjylland Dejlige små bamser venter på deres nye hjem hvor der er tid til menneskets bedste ven 3 piger og 2 drenge dep. 1000 kr ved reservation. Begge for...

Alder 3 uger
9600 Aars
Image
Breton Mix, hund, 12 mdr. , salgklar Nu

Navn: Lucky Født: 13.09.2018 Køn: Han, Neutraliseret Vægt: Ca. 16-18 kg. Race: Breton Mix Befinder sig: Spanien Adoptionsgebyr: 3500 kr. Kontakt os på: email. Lucky formidles gennem DFA-Danish Friend...

Alder 12 mdr.
2770 Kastrup
Image
Blanding af racer Cody

Cody er 10 uger. Han er rottweiler/belgisk hyrdehund/kleiner münsterländer. Han kan med andre hunde og er van til små børn.

Alder
6400 Sønderborg
Image
Terrier mix, hund, 2 år

TÆVE 2 - 3 ÅR 11-12 KG STERILISERET Her er Merry. Det mest bedårende lille trefarvede terriermix med charmerende aftegninger. Hun er bomstærk, ja en sand overlever med en historie bag sig, som næsten ...

Alder 2 år
3060 Espergærde
Image
Blandingshund , hund, 2 år

Kastrat. 1-2 ÅR 35 CM 8 KG Her er Buster En lille fnugmus på bare 8 kg. Formentlig et ruhåret foxterrier mix. En livsglad charmetrold med glimt i øjet. Han. kan med alle andre hunde og er fuld af gå...

Alder 2 år
6000 Kolding
Image
Blandingshund , hund, 2 år

Teddy 2 ÅR 18 KG 40-45CM Her e Teddy. En smuk dreng med den dejligste pels nem at holde. Sammy kan også smile. Han er en kærlig og glad dreng stille af natur, så bestemt ikke den, der står forrest. Te...

Alder 2 år
6000 Kolding
Image
blanding lille, hund, 7 år

Opslaget er er for langt til at kunne være her, så for at læse hele opslaget gå på vores facebook side: Foreningen: Hunde, tips og hygge og læs om dejlige Fiona. Dejlige livsglade Fiona mangler sit he...

Alder 7 år
7150 Barrit
Image
Bosnisk gadehund, hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 03.02.2017 STØRRELSE: Ca. 30 kg. BESKRIVELSE: Scarlet er en sød, kærlig hund

Alder 2 år
2860 Søborg
Image
Bosnisk gadehund, hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 03.02.2017 STØRRELSE: Ca. 30 kg. BESKRIVELSE: Scarlet er en sød, kærlig hund

Alder 2 år
4891 Toreby L
Image
Græsk blanding, hund, 3 år

Leo er en dejlig hanhund, kastreret, ca 3 - 4 år gammel. Han har det dejligste sind og nyder gåture i sit rolige tempo. Vi kalder ham fedtmule. Han er i pleje på Kreta og ønsker sig sin helt egen fami...

Alder 3 år
8310 Tranbjerg J
Image
Græsk blanding, hvalpe, 7 mdr.

Peet er en glad og tillidsfuld hvalp. Han blev fundet uden sin mor på Kreta med sine søskende. De var efterladt til deres egen skæbne og blev gudskelov fundet i tide, og har siden været hos en kærlig ...

Alder 7 mdr.
8310 Tranbjerg J
Image
tysk jagtterrier, hund, 2 år , salgklar 15 sep. 2019

Snoopy til adoption Snoopy er den gladeste lille dreng på ca. 9 kg. og bare 2 år. Han er vaccineret, titartestet, neutraliseret, chippet, pas Han er en lille jagtterrier som elsker mennesker og bø...

Alder 2 år
3300 Frederiksværk
Image
Rumænsk gadehund, hund, 3 år

kønneste lille Milky ?? Milky er cirka 3 år gammel, vejer 10 kg og er 30cm høj. Han er kattevenlig og er også kastreret. Han er god med både kvinder, mænd og børn - og fungerer godt i en familie. H...

Alder 3 år
4540 Fårevejle
Image
Græsk blanding, måske lidt kooikerhondje., hund, 12 mdr.

Billys familie har desværre ikke tiden til ham mere og familien synes han fortjener bedre. Det er med stor sorg at familien vil finde et andet hjem til ham. Billy er den dejligste med et super godt si...

Alder 12 mdr.
8310 Tranbjerg J
Image
Rumænsk gadehund, hund, 2 år

Smukke lille Rosa leder efter sit forevige hjem! Hun er max 2 år gammel og fuld af energi ?? hun befinder sig lige nu i Nørresundby. Hun kan være i enhver familie - også med. børn. Hun er SÅ kontaktsø...

Alder 2 år
7800 Skive