Gadehund

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Gadehund.


Gadehund - hvordan adopterer jeg en gadehund

Går du med tankerne om at adoptere en gadehund?
Så klap dig selv på skulderen, for at gøre en rigtig god gerning.

Men inden da, så gør dig klar på, at læse hele denne artikel - til ende :-)

For, har du ikke den fornødne viden, vil du højst sandsynligt blive ramt af kedelige overraskelser undervejs.

Og du risikerer at tage din nye gadehund med i faldet.
Please don’t.

Der er nemlig stor forskel på at adoptere en gadehund, frem for en hund fra:

 • En hundeopdrætter
 • Et dyreinternat
 • En privat hundeejer, der af en eller anden årsag ikke kan have sin hund mere.

    
God læselyst.

 

Adoption af gadehund

Har du fundet en gadehund i udlandet, som du ønsker at tage med hjem til Danmark? Så er der nogle ting du bør sætte dig grundigt ind i, inden du tropper op i lufthavnen med gadehunden. Ellers risikerer du at hverken dig eller hunden, kommer med flyet hjem til Danmark.

 

Adoption af gadehund fra gaden

Det er en længere process at adoptere en gadehund direkte fra gaden.

Hunden skal nemlig til dyrlægen og undersøges grundigt for diverse sygdomme, før at der kan udstedes et sundhedsbevis og pas til hunden. Men det er ikke nok med det.

Inden at hunden er helt rejseklar, skal den også være vaccineret. En af de største problemer du kan støde ind i, i den forbindelse, er at gadehunden først efter 30 dage fra den er vaccineret må rejse til Danmark. Så det kræver at du kan blive i landet med hunden.


Adoption af gadehund via et bureau

Er du faldet pladask for en gadehund, som du ønsker at adoptere gennem et bureau? Så er processen noget nemmere.

Her er det nemlig som udgangspunkt bureauet, der står for dyrlæge besøg og at alle papirerne på gadehunden, er som de skal være - du skal blot godkendes af bureauet.

Processen for godkendelsen af bureauet er meget forskelligt.

Den typiske måde er: Først og fremmest en ansøgning, efterfulgt af et skypemøde eller et  personligt møde.

Bureauet stræber efter, at finde det helt rette hjem til hver enkelte gadehund, så hunden ikke ender som kastebold.

 

Problemer ved adoption af gadehunde

De personer, som typisk falder for en gadehund, er oftest fuld af medlidenhed, omsorgsfulde kærlige mennesker, med et stort hjerte.

Det lyder smukt, ikke?
Desværre er det bare ikke altid en dans på røde roser, at adoptere en hund fra gaden.

Det typiske scenarie er, at en familie under deres ferieophold bliver spontant smask forelsket i en gadehund, som de så ikke vil rejse væk fra igen.

Det er super sødt, men adoptionen ender som regel ikke godt, hvis familien ikke har den rette viden og er velinformeret om, hvad det faktisk vil sige at tage en gadehund hjem.

Derfor vil vi gerne klæde dig lidt på i artiklen her, inden du kaster dig ud i adoption af en gadehund.

 

Det skal du være opmærksom på, når du adopterer en gadehund:

Tænk sig først og fremmest godt om. Ja, den er sikkert pisse sød den gadehund, men er du sikker på at du kan og vil tage dig af den - også om 4-8 år?

Erfaringer viser, at spontane adoptioner ikke er gennemtænkt, og konsekvensen for gadehunden bliver ofte, at den ender med at blive aflivet eller afleveret til et dyreinternat.

Simpelthen fordi, at personen / familien, som har adopteret gadehunden, har handlet spontant eller ikke har studeret hvad det vil sige at eje en hund fra gaden.

Som hjælp kan du stille dig selv spørgsmålene:

 • Hvilke ændringer vil en hund medføre i min hverdag? Fx i forhold til arbejde, gåture i alt slags vejr, økonomi m.v.
   
 • Kan mine venner og / eller familie passe min hund? Det skal nævnes, at en gadehund kan være meget krævende, og det er slet ikke sikkert at du kan overlade den til andre, mens du er ude at rejse, er på kursus m.v.
   
 • Har du styr på opdragelse af en gadehund? Der er stor forskel på, hvordan en gadehund er opdraget kontra andre hunde. Du vil oftest skulle starte helt forfra, som var den en hvalp. Fx ved den ikke, hvad ordet renlighed betyder, og den kan have andre vaner som, skal afvænnes.

 

Hvis din gadehund er ældre end 4 måneder

Er gadehunden mere end 4 måneder, skal du også stille dig selv spørgsmålet:

 • Kan du magte at støtte din gadehund, når den evt. reagerer på den misrøgt eller manglede socialisering, den har oplevet som hvalp?

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 
En hundetræner kalder denne proces for socialisering.
Det har du ikke på samme måde mulighed for som hundeejer til en gadehund.

Og gadehunde har oftest været udsat for en del hårde oplevelser i deres opvækst, som selvfølgelig sætter sig som psykiske spor i hunden.

Hunde som ikke er blevet socialiseret korrekt fra hvalp, og som samtidig har været misrøgtet vil klart reagere på det fra tid til anden.

Som ejer skal du kunne forstå din gadehund og støtte den i reaktionen, på en ansvarlig måde - og det kræver altså en vis erfaring.

 

Erfaringer med gadehunde fra Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

Du vil kunne støde på gadehunde mange steder i hele verdenen.

Fx Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

I Europa er de fleste gadehunde fra Grækenland og Spanien

Især på Rohdos i Grækenland, forbarmer mange danskere sig over en gadehund, og ender derfor med at tage et nyt familiemedlem, med hjem til Danmark.

Men også Thailand er et land, hvor der bliver adopteret en del gadehunde, på trods af den meget lange afsted mellem Danmark og Thailand.

Årsagen til at der overhoved findes gadehunde, er ofte minimal lovgivning om det at holde kæledyr, eller også er myndigheden i det pågældende land simpelthen ligeglade med at føre tilsyn. It’s sad but true.  

Vælger du at adoptere en gadehund, skal du huske på, at den oftest kommer fra et helt andet miljø end Danmarks. For gadehunden kan det være lidt at et kulturchok med nye lyde, lugte, føde m.v.Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Labrador/lille ukendt race blanding, hund, 2 år , salgklar 1.9.2019

Gabbana NHDKs dejlige lille dreng søger sin helt egen kærlige familie. Han er en utrolig sød, glad, mild, godmodig og kærlig dreng der elsker mennesker. Han er glad for børn og han kan med kat. ...

Alder 2 år
5220 Odense Sø
Image
Soft Coated Wheaten terrier blanding, hund, 8 mdr. , salgklar 1.9.2019

Pocus Den pjuskede dreng søger kærlige familier. Han er rigtig glad, kærlig, sød, lærenem, tillidsfuld og omgængelig af sind. Han elsker mennesker og vil rigtig gerne kæles med. Han har det fint...

Alder 8 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Blandingshund , hund, 2 år

KASTRAT 1-2 ÅR 15-16 KG 40 CM Her er Noa. En skøn mellemstor dreng med en pels med den smukkeste glød. Noa er en glad, aktiv og venlig unghund, som elsker mennesker og andre hunde. Vi søger en hundeva...

Alder 2 år
6000 Kolding
Image
Blanding af racer Cody

Cody er 10 uger. Han er rottweiler/belgisk hyrdehund/kleiner münsterländer. Han kan med andre hunde og er van til små børn.

Alder
6400 Sønderborg
Image
Blandingshund , hund, 2 år

Teddy 2 ÅR 18 KG 40-45CM Her e Teddy. En smuk dreng med den dejligste pels nem at holde. Sammy kan også smile. Han er en kærlig og glad dreng stille af natur, så bestemt ikke den, der står forrest. Te...

Alder 2 år
6000 Kolding
Image
Græsk blanding, måske lidt kooikerhondje., hund, 12 mdr.

Billys familie har desværre ikke tiden til ham mere og familien synes han fortjener bedre. Det er med stor sorg at familien vil finde et andet hjem til ham. Billy er den dejligste med et super godt si...

Alder 12 mdr.
8310 Tranbjerg J
Image
Bosnisk gade hund , hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 10.09.2017 STØRRELSE: Ca. 25-30 kg. BESKRIVELSE: Bess er en skøn pige. Lidt forsigtig i nogle situationer. Hun elsker at lege med andre hunde. Hun er kæle...

Alder 2 år
2730 Herlev
Image
Bosnisk gadehund, hund, 2 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: 10.09.2017 STØRRELSE: Ca. 25-30 kg. BESKRIVELSE: Bess er en skøn pige. Lidt forsigtig i nogle situationer. Hun elsker at lege med andre hunde. Hun er kæle...

Alder 2 år
4891 Toreby L
Image
Rumænsk gadehund, hund, 3 år

Det her er Wendy, hun er ca 3 år gammel. Hun er Sverige lige nu men bliver fragtet til Danmark hvis vi finder en familie??. Hun skal bo hos en familie hvor hun bliver centrum. Wendy er en meget glad ...

Alder 3 år
2640 Hedehusene
Image
Golden retriever blanding, hvalpe, 7 mdr. , salgklar 15.10.2019

Precious. Den søde pige søger en kærlig familie. Hun er tillidsfuld, kærlig, legesyg, hengiven, nysgerrig og alderssvarende i adfærd. Hun vil være i menneskehænder og blive socialiseret indtil hun er...

Alder 7 mdr.
5220 Odense Sø
Image
Border collie blanding, hund, 12 mdr. , salgklar 1.10.2019

Loke Den aktive dreng søger en kærlig familie. Han er en utrolig kærlig, aktiv, intelligent, hengiven, lærenem, tillidsfuld og blid dreng. Han er glad for mennesker. Han har det fint med børn. H...

Alder 12 mdr.
5220 Odense SØ
Image
Jack Russel terrier blanding, hund, 2 år , salgklar 1.10.2019

Aya Den søde pige søger en kærlig familie. Hun er rigtig kontaktsøgende, sød, kærlig, hengiven og tillidsfuld. Hun er stadig underdanig, men stadigmeget kærlig i sin adfærd, hvorfor hun skal hav...

Alder 2 år
5220 Odense SØ
Image
Gravhund blanding, hund, 2 år , salgklar 1.10.2019

Igor . Den lille dreng søger en kærlig familie. Han er en utrolig sød, hengiven, kærlig, glad og tillidsfuld lille dreng der elsker mennesker og rigtig gene vil kæles med. Han er glad for og tryg ved ...

Alder 2 år
5220 Odense SØ
Image
Glathåret Foxterrier blanding, hund, 5 år , salgklar 1.10.2019

Nobel Den søde pige søger et kærligt hjem. Hun er rigtig blid, rolig, afbalanceret, sød, kærlig, hengiven og tillidsfuld. Hun er omgængelig og glad for mennesker. Hun går fint med de andre hunde...

Alder 5 år
5220 Odense SØ
Image
Sealyham Terrier blanding, hund, 2 år , salgklar 1.10.2019

Balder Den dejlige dreng søger en kærlig familie. Han er en kærlig, hengiven, mild, rolig, sød og afbalanceret lille dreng der er rigtig god med andre hunde og elsker mennesker. Han er en rigtig...

Alder 2 år
5220 Odense SØ
Image
Beauceron mix, hund, 2 år

Levante er en ung frisk spansk blandings hund . Bauceron mix. på knap to år. Er i pleje ved københavn. Han blev fundet på gaden i december 2017, kun 4 uger gammel, og indbragt til et spansk internat...

Alder 2 år
8721 Daugård
Image
Branki blanding, hund, 12 mdr. , salgklar 2 okt. 2019

BRANKA; Branka hun er virkelig gudesmuk. Lige så blid indeni som udenpå. sådan et lille pjevs er bare 1 år, 8 kg. og 34 cm. høj . Branka er lige så mild som en varm sommervind og hun elsker mennesker ...

Alder 12 mdr.
3300 Frederiksværk
Image
OLIVIA Blanding, hund, 12 mdr. , salgklar 2 okt.2019

OLIVIA; Olivia er født 25 marts 2018. Hun er en mellem hund og vaccineret, blodtestet, neutraliseret, chip, pas og rejsecertifikat Olivia er en ung hun hund og kan godt virke lidt usikker på omgivelse...

Alder 12 mdr.
3300 Frederiksværk
Image
Luna, blanding, hund, 12 mdr. , salgklar 2 oktober 2019

LUNA; Luna 1 år gammel ( 26 august 2018) Luna er den blideste lille hun hund. Hun elsker mennesker og andre hunde. Det bedste hun ved er at gå ture og få lov til at opleve verden udenfor. Hun er lidt...

Alder 12 mdr.
3300 Frederiksværk
Image
Bosnisk gadehund, hund, 4 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: Ca. 4 år (juni 2019) STØRRELSE: Ca. 10-12 kg. HØJDE: Ca. 35 cm. BESKRIVELSE: Gina er meget knyttet til mennesker. Andre hunde er da fint, men har hun menne...

Alder 4 år
4891 Toreby L
Image
Bosnisk gadehund, hund, 4 år

LÆS VENLIGST HELE TEKSTEN KØN: Pige ALDER: Ca. 4 år (juni 2019) STØRRELSE: Ca. 10-12 kg. HØJDE: Ca. 35 cm. BESKRIVELSE: Gina er meget knyttet til mennesker. Andre hunde er da fint, men har hun menne...

Alder 4 år
2730 Herlev
Image
blandede små racer, hund, 7 mdr. , salgklar slut okt

3 skønne piger søger deres eget hjem hvor man har taget stilling til det at have hvalp og hvad det indebærer af arbejde men også glæder. de bliver små som voksne ca lille cockerspaniel str . de er lig...

Alder 7 mdr.
8581 Nimtofte
Image
Rumænsk gadehund , hund, 7 år

Smukke , blide Wilma søger sit forevige hjem! Hun kommer oprindeligt fra Rumænien. Der er ingen tvivl om at wilma tidligere har været familiehund - hun er så kærlig. Hun er cirka 7 år gammel og går s...

Alder 7 år
4540 Fårevejle
Image
Gadehund, hvalpe, 3 uger , salgklar 22 nov

Vi har 3 fantastiske hundehvalpe 2 piger og 1 dreng. Moren er sund en gade hund fra Litauen. Pige 1 er meget kælen, iser på maven. Hun sir aldrig nej til at lege. Hun elsker at ligge på ryggen. Pige 2...

Alder 3 uger
4350 Ugerløse