Chihuahua

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Chihuahua.


Chihuahua er kendt for, at være verdens mindste hund.
Men at være lille betyder jo ikke nødvendigvis, at man ikke kan eje en verdens største personligheder - vel?

 

Kort og godt om Chihuahua

 • Chihuahua er verdens mindste hunderace
 • Den findes både med kort- og langhåret pels
 • Den trives ikke med kulde, og vil nemt begynde at ryste, hvis den fryser - så husk en trøje eller jakke til din lille firbenende ven, når det er koldt eller vejret er fugtigt  :-)
   
 • En Chihuahua knytter sig oftest helt tæt til én enkelt person
 • Og vil gerne med den person overalt
 • Meget gerne i skødet, så I er så tætte på hinanden som muligt
 • Chihuahua og vilde børn er en dårlig kombi, da en Chihuahua er meget skrøbelig og let kan blive skadet
 • Den kan være reserveret overfor fremmede,  så det er især vigtigt, at denne race bliver socialiseret fra hvalp af
   
 • Hold godt øje med din Chihuahua når I er ude, da dens størrelse gør den til et nemt bytte for større firbenede dyr- og fugle.
 • Chihuahuaen kan leve længe, helt op til 18 år
 • Den vejer 0,5 - 3 kilo
 • Og er alt mellem 15 - 25 cm høj

 
En Chihuahuas sind

Du skal ikke lade sig narre af, at racen Chihuahua er verdens mindste hund.
For inde i denne lille hunds krop (godt mast ud i alle tænkelige kroge - så der er plads til det hele)  der gemmer sig en af verdens største personligheder.  

En Chihuahua er en ægte charmetrold, som har det med, at knytte sig helt tæt til én enkelt person, som den er loyal overfor - og som den gerne vil være tæt på konstant. Her er den følsom, dristig og trives med en masse kærlighed og nusseri i skødet på dens ejer.

Dens lille størrelse, gør det nemt at opfylde dens højt ønskede krav om, at komme med på farten - ligegyldigt hvor turen går hen. Men den er meget mere end en taskehund.

For på trods at dens uskyldige udseende, så kræver en Chihuahua en del lydighedstræning. Uden træning vil denne kloge charmebøf styre hele din husstand, samt dem i møder på jeres gåture, som en gøende borgmester :-)

Den har en tendens til at glemme alt om dens lille størrelse, hvis den fx står overfor en større hund - her vil den også meget gerne være den, som sætter dagsordenen.

Så pas på, at den lille selvsikre ballademager ikke roder sig ud i problemer og kommer til skade, den er oftest meget mere skrøbelig end dens modstander.

Det betyder dog ikke, at racen Chihuahua er ond eller sky, for den vil meget gerne være social med andre mennesker og dyr. Den er blot opmærksom af natur og lidt skeptisk overfor fremmede.

Så det kan forventes, at den i første omgang er lidt reserveret når den ser nye ansigter. Men ro på, det skal nok komme, når den er klar.


Er Chihuahua og børn en god kombi?

Det er ikke fordi, at racen Chihuahua, ikke kan lide børn. Det er bare ikke altid en god kombi, især ikke hvis du ikke tager dine forholdsregler.
En Chihuahua er lille og skrøbelig og kan derfor nemt komme til skade.
 
Fx kan den springe ud af et barns hænder og falde ned på gulvet, og den kan have svært ved at forsvare sig, hvis den bliver hevet og flået i. Det er større hunde bare bedre bygget til.

Det kan derfor ikke anbefales, at anskaffe sig en Chihuahua, hvis man har små børn i huset. Selvom Chihuahuaen trives bedst i rolige familier, så betyder det ikke at den ikke må komme i nærheden af små børn - det vil derimod være sundt for den, at interagere med dem.

Det er faktisk vigtigt at det sker, og endda  fra en tidlig alder, så den lærer ikke at være bange for børn, når den støder på dem senere i livet. Det samme gælder også andre dyr, den møder.

Ved socialiseringen med børn og andre dyr, bør du blot være OBS på følgende:

 • Børn må kun må holde din Chihuahua når de sidder nede på gulvet, så risikoen for at tabe den ikke er til stede.
 • Du overvåger selvfølgelig altid samværet, når børn sidder med din Chihuahua, så du forhindrer at den bliver bidt i øret eller trukket i halen m.v. (det er jo ikke altid at børnene forstår, at hunden ikke synes at det er sjovt) og en Chihuahua er alt for lille og svag til at vride sig fri, fra et par fastholdende barnehænder.

 
Det kræver en Chihuahua af motion og stimulering

På trods af dens lille størrelse har en Chihuahua - ligesom alle andre hunde - brug for motion og træning.
Kortere gåture, er normalt nok motion til at holde racen sund og i form.

Men overraskende for en del nye Chihuahua ejere er, at den er en lille krudtugle i forklædning, med en kæmpe mængde energi.

Chihuahua elsker nemlig at være udenfor og løber gerne og jager egern i baghaven, eller leger med dig - bogstavelig talt lige så længe, som du har lyst.

Den er nærmest villige til at løbe rundt for evigt, og først stoppe når den falder om af træthed.
Det er derfor vigtigt at du som ejer sørger for, at din Chihuahua ven ikke kører sig selv helt ud, især på varme dage.

Det lille pus kan simpelthen ikke selv styre det, så hvis du begynder at fornemme træthedstegn hos din Chihuahua, så er det nok tid til en lille pause - evt. med en lur eller lidt nusseri på dit skød - det vil den elske.

På grund af dens energi, opmærksomhed og intelligens gør den sig især succesfuld i hunde sportsgrene som agility og lydighed - også i film er den ofte brugt.  

En vigtigt ting at understrege er, at lige så meget som en Chihuahua elsker at lege udendørs, lige så lidt vil det fungere for den at være udehund - altså at bo udendørs.

For det første er den ikke god til kulde, og for det andet er den avlet som følgesvend, og har det derfor bedst med at være sammen med dig.

 

Sådan opdrager du din Chihuahua

En Chihuahua kræver en erfaren hundeejer.

Jovist den ser mega nuttet og sød ud, men ligesom med så meget andet ved denne lille hund, må du ikke lade dig blænde af dens bedårende udseende.

Den kan nemlig være svær at træne hvis du ikke har erfaring, tålmodighed og er fastholdende.

De regler du har sat for din Chihuahua, er vigtigte at holde fast på.
Hvis ikke, vil du efter kort tid opdage, at din højt elskede lænestol ikke længere tilhører dig - den er nemlig i mellemtiden blevet optaget, at intet mindre end din lille Chihuahua.

Lad derfor aldrig din Chihuahua løbe afsted med noget, som den i reglen ikke må.

Den er kendt for, at have lidt af et "terrier" temperament, så en fast men blid og tålmodig træning, med hjælp fra godbidder, ros og leg, skaber de bedste resultater.


Ved opdragelse af en Chihuahua, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Blid træning

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv har meget stor indflydelse på, hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

En hundetræner kalder denne proces for socialisering.

Og det er især vigtigt at en Chihuahua, bliver socialiseret fra en tidlig alder, da en Chihuahua, som  ikke er blevet socialiseret fra hvalp af,  kan blive meget krævende og virke skræmt og fjendtligt overfor fremmede i dens voksenliv. Den skal derfor udsætter for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser som hvalp - så meget som muligt.

Vedrørende renlighedstræning er Chihuahua racen rimelig nem, som de fleste andre hunderacer. Så længe du sørger for, at den kommer ud ofte efter en nogenlunde fast tidsplan - en Chihuahua hvalp skal ud, så snart den vågner om morgenen, efter hvert måltid, efter lur, efter lege og lige før sengetid.

 
Kendte sygdomme hos Chihuahua hunden

Størstedelen af alle Chihuahuaer, er sunde og raske hunde.

Men det skal nævnes, at racen har nogle genetiske problemer, som den kan blive ramt af.  

Chihuahua opdrættere har fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

Er du på udkig efter en Chihuahua, så er det en god ide, at spørge opdrætteren ind til sundheds undersøgelserne og hvad man evt. skal være opmærksom på.

De typisk forekommende sygdomme, der er kendt for at kunne påvirke en Chihuahua, omfatter hjerteproblemer som patent ductus arteriosus, mitral ventil sygdom,  øje-sygdom og patellar luxation, som de fleste mindre hunde er i risiko for at få. Derudover er Idiopatisk epilepsi også kendt for at forekomme i racen.

Mindre alvorligt er, at en Chihuahua har tendens til at ryste ofte i situationer hvor den er spændt, stresset eller fryser, man ved ikke hvorfor - men det er ganske ufarligt.

Endeligt skal det nævnes, at en Chihuahua har, modsat andre hunde (oftest), en åben fontanel også kaldt molera - altså den er født med en blød plet på toppen af dens hoved også ligesom en menneske baby. På mennesker lukker denne bløde plet sig i takt med at de vokser, men for en Chihuahuas vedkommende lukker den sig nogle gange ikke helt, hvilket gør racen ekstra følsom for slag i hovedet.
 

Chihuahuaens gennemsnitsalder

En Chihuahua kan leve i helt op til 18 år.
 

Hvordan ser en Chihuahua ud?

Som du nok har gættet, er Chihuahua racen den mindste hund i verden. Endnu et kendetegn ved racen er dens afrundede hoved, som lidt ligner et æble, udstyret med to spidse flagermus-øre og en fin lille opstoppernæse. Noget helt unikt ved Chihuahuaen er, at den øverst på hoved har en blød plet, som kaldes en molera. Det er den samme bløde plet, som vi mennesker er født med.

Der findes både kort og langhåret Chihuahuaer, i mange forskellige farver og aftegn.

De typiske farver er sort, hvid, fawn, chokolade, grå i alle nuancer.


Den korthåret Chihuahua

Den korthåret Chihuahua har en glat skinnende pels, som sidder meget tæt.

Pelsen i  dens hoved og på ørerne er dog knapt så tætsiddende som på resten af dens krop.

 
Den langhåret Chihuahua

Den langhåret Chihuahua har en blød pels, der enten er flad eller let krøllet.

På kroppen er det næsten lige så glat og skinnende som en korthåret Chihuahua, men pelsen på ørerne på en langhåret Chihuahua er mere frynset, og halen meget mere fyldig. Dens ben er også dækket af en længere pels, der hvis man har en god fantasi kan ligne små bukser. Uanset kort- eller langt hår, så fungerer en Chihuahua ikke godt med kulde, da racen ikke har et tykt fedtlag, eller en voldsom tung pels, som kan holde den varm.

Det er derfor en god ide, at have en lun trøje eller jakke til din Chihuahua, når vejret er køligt eller fugtigt.


 
Pleje af en Chihuahua

Pelsplejen på en Chihuahua afhænger af om den er langhåret eller korthåret.

Den korthåret kræver ikke samme regelmæssige børstning og bad, mens den langhåret gerne skal have sin pels børstet igennem mindst en gang om ugen for at undgå knuder.

Ved regelmæssig børstning behøver en Chihuahua ikke at blive badet mere en gang hver eller hver anden måned, med en egnet hundeshampoo.

Fælles for både en lang- og korthåret Chihuahua er, at de kan have tilbøjelighed til at opbygge en del ørevoks.

En Chihuahuas øre er derfor et vigtigt område at kontrollere, når du plejer den. Kan du lugte eller ser noget inde i dens øre, skal du rense øret med en vatrondel og et rensemiddel, du har fået anbefalet af din dyrlæge.

Er din Chihuahuas øre tørre langs kanten, kan du massere det med en smule baby eller kokosolie.
 
Den er også kendt for at have hurtigt voksende negle, og de skal derfor klippes jævnligt. Du ved når de er for lange, når du kan høre dem klikke på gulvet når din Chihuahua går i hjemmet. Jo tidligere du introducerer din Chihuahua til at få klippet negle, desto mindre stressende er oplevelsen for den.
 
Tandpleje er også en nødvendighed, da en Chihuahua oftest har dårlig tandhygiejne.
At børste dens tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Chihuahua er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen. 

Sidst men ikke mindst, har nogle Chihuahuaer tendens til at udvikle tårepletter under øjnene. Du bør derfor omhyggeligt tørre dens øjnene, og hvis nødvendigt købe produkter som kan hjælpe med at fjerne pletterne.


Historien om Chihuahua

Chihuahuaens oprindelse er stadig et mysterium, men forskere har to mulige teorier.

Den ene og mest sandsynlige er, at racen stammer tilbage fra Toltec folket i  Mexico.

Der er nemlig fundet rester af en lille hund, lignende den Chihuahua vi kender i dag, som stammer helt tilbage fra det 9. århundrede.

Den som er blevet fundet er dog lidt større og tungere, men har præcis de samme struttende flagermus-øre og et rundt hjerteformet hoved.

I  Toltec-civilisationen blev den kære lille hund, kaldt Techichi.

Senere blev Toltec-folket, overmandet af Aztekerne, som tog hunden Techichi til sig.

Her boede racen i templer, og udover at bruge den som kilde til mad og skind, så blev denne race i høj grad også brugt til aztekiske religiøse ritualer.

Aztekerne troede nemlig at Techichi havde guddommelige kræfter ift at:

 • Se ud i fremtiden
 • Helbrede syge
 • Vejlede døde menneskesjæle sikkert og trygt til den åndelige verden

Den anden teori er, at små hårløse hunde, stammer fra Kina, men blev bragt til Mexico af spanske handelsmænd. Her parrede hundene sig, med andre små indfødte hunde, og på den måde kom racen Chihuahuaen til.  

Uanset hvilken teori der er korrekt, blev den korthårede Chihuahua, vi kender i dag, opdaget i 1850'erne i den mexicanske delstat Chihuahua, som racen har sit navn opkaldt efter.  

Den langhårede Chihuahua blev sandsynligvis senere skabt via avl mellem en korthåret Chihuahua og en papillon eller pomeranian.


Er du og racen Chihuahua et match?

Chihuahuaen er en nem hund, når først du har sat dig ind i dens sind og behov og kan finde ud af at håndtere dem.

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Chihuahua:

 1. Er du et erfarent hundemenneske, der kender til lydighedstræning?
 2. Er din hund din bedste ven, som du nyder at have med dig overalt?
 3. Du har ikke små vilde børn?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Chihuahua

Race: Chihuahua Farve: Brun med hvid Køn: Hun Vægt: 6,6 kg Alder: 2 år Pris: 3000,00 Må vi have lov til at præsentere lille yndige Luna. Hun er landet hos Dyreværnet fordi hun i den grad lider...

Alder 2 år
2610 Rødovre
Image
Chihuahua Olde's Spyke

Chihuahua, flere hvalpe, 7 uger , m. stamtavle, salgsklar 6/5-2019 Skønne Chihuahua hvalpe sælges Begge forældre er sundhedstestet uden anmærkninger begge er testet patella lux 0/0 De får...

Alder
5970 Ærøskøbing
Image
Chihuahua larry,henry,lilli,kelly

Perfekte små chihuahua hvalpe   Jeg har en perfekt lille chihuahua hvalpe på udkig efter et kærligt hjem. De forlader med et sundhedscertifikat, med begge vaccinationer udført, samt blevet mikro-ch...

Alder
3700 Rønne
Image
Chihuahua/Cavalier King Charles, hvalpe, 11 uger , salgklar 25/4-2019

vi er 3 piger og en dreng racen er blanding mellem Chihuahua og Cavalier King Charles vi er dyrlæge tjekket og vi er chippet og vi har fået ormekur vi søger et nyt hjem da vores mor ikke kan passe os ...

Alder 11 uger
4243 Rude
Image
Chihuahua, hund, 7 mdr. , salgklar Nu

Livlig og glad teve sælges til 6000 kroner grundet sygdom hos ejer elsker at gnave kødben er chopper, hundemad, alle vacciner. <b>Oplysninger:</b> Racer: Chihuahua Alder: 7 mdr. Type: Hund Salgsklar...

Alder 7 mdr.
2630 Taastrup
Image
Chihuahua

Race: Chihuahua-blanding Farve: brun med tegniner Køn: Han Vægt: 5,1 kg Alder: 2 år Pris: 3000,00 Rolf er vores nyeste beboer, og han har desværre været her før. Som lille hvalp fandt vi hans ultimat...

Alder 2 år
2610 Rødovre
Image
Langhåret Chihuahua , hvalpe, 4 uger

Søde små drenge søger nye og trygge hjem. Klar til at rejse hjemmefra 23. juni 2019 Født d. 28.april 2019 De vokser op i vores stue og bliver dermed vant til andre hunde (vi har også en større ...

Alder 4 uger
4800 Nykøbing F
Image
chihuahua , hund, 2 år

hej jeg er førtidspensionist og søger en chihuahua tæve gerne omkring 1 år evt 2 som skal kunne enes med min gamle chihuahua tæve på 2 år jeg bor i hus med have på 1200 kvm som er lukket hunden jeg ...

Alder 2 år
7752 Snedsted
Image
Chihuahua, hvalpe, 8 uger , salgklar 14/06 2019

1 dreng. 2. piger. 3 smukke chihuahua hvalpe. Han: er langhåret: farve sort. Pigerne: er kort håret den ene er brun og den anden er fawn. der er fra samme kult. pris for en hvalpe 6500 kr. De vil sel...

Alder 8 uger
7480 Vildbjerg
Image
Chihuahua, hund, 7 år , salgklar 02-06-19

Bella leder efter nye forældre. Jeg har haft glæde af Bella i 7 år men jeg må desværre erkende at jeg ikke har tiden til hende længere og derfor leder jeg efter en ny adoptiv mor/far til hende. Lidt o...

Alder 7 år
1161 København K
Image
Chihuahua, hund, 7 år , salgklar 05-06-19

Bella leder efter nye forældre. Jeg har haft glæde af Bella i 7 år men jeg må desværre erkende at jeg ikke har tiden til hende længere og derfor leder jeg efter en ny adoptiv mor/far til hende. Lidt o...

Alder 7 år
1161 København K
Image
Chihuahua, hvalpe, 8 uger

Dejlige albino hvalpe klar til at komme videre og finde et godt hjem. Kom og se disse dejlige hvalpe 8 uger gammel pris 7500. Racer: Chihuahua Alder: 8 uger Type: Hvalpe

Alder 8 uger
4100 Ringsted
Image
Chihuahua Pekingeser

Hej vi er 5 små bamser som er født den 16/05. Vi er 3 piger og 2 drenge som mangler et nyt hjem, vores mor er ren pekingeser og vores far er ren chihuahua begge langhåret. Vores mad mor har begge vore...

Alder
4450 Jyderup
Image
Chihuahua .

7900 Nykøbing mors Chihuahua tæve Slet ingen der vil købe lille mig ? Jeg er den eneste ud af tre søskendene der mangler et nyt blivendene hjem. Jeg er født den 1 maj så er snart klar til ...

Alder
7900 Nykøbing M
Image
Chihuahua

Race: Chihuahua langhåret Farve: Hvid med beige Køn: Han Vægt: 4,0 kg Alder: 3 år Pris: 3000 Lille, frække Buster er indleveret til os, fordi hans tidligere familie desværre måtte sande, at de...

Alder 3 år
6000 Kolding
Image
Chichuachua, hund, 12 uger

Flot vest passer til bla. chichuachua Aldrig brugt #tøj#hundetøj. <b>Oplysninger:</b> Racer: Chichuachua Alder: 12 uger Type: Hund

Alder 12 uger
2670 Greve
Image
Chichuachua, hund, 12 uger

Søde sko passende til str chichuachua Aldrig brugt #tøj#hundesko. <b>Oplysninger:</b> Racer: Chichuachua Alder: 12 uger Type: Hund

Alder 12 uger
2670 Greve
Image
Chihuahua, hund, 1 uge

Superflot transport taske til bla. Str chihuahua Flere funktioner hvor man kan rulle op så kæledyret kan se omkring og nyde omgivelserne. Er aldrig brugt og står i flot stand. <b>Oplysninger:</b> R...

Alder 1 uge
2670 Greve
Image
Chihuahua, hvalpe, 6 uger , salgklar 28. Juni

Skønne små hvalpe, choko farvet. Vores søde tæve har fået hvalpe de sødeste små krudtugler, der er fuld fart over dem og de er med i haven nu når vejret tillader det, de er så småt begyndt og prøvesma...

Alder 6 uger
2770 Kastrup
Image
Chihuahua, flere hvalpe, 12 uger , salgsklar nu

Søde små chihuahuahvalpe søger kærlige hjem. De er alle korthårede og bliver ikke store. Efter kærlige forældre, der kan med alle, og de er vant til det hele. Der er en han og to piger. Især den en...

Alder 12 uger
4800 Nykøbing F
Image
Chihuahua, flere hvalpe, 8 uger

Tæver 5500 kr og hanner 5000 kr. De er vokset op i stuen og er vant til at være midtpunkt, så mange kys og kram dagen lang. De er vant til børn i alle aldre og hunde og katte. De kommer ud og tisse ...

Alder 8 uger
4990 Sakskøbing
Image
Chihuahua, tæve, hvalp, 8 uger , m. stamtavle, salgsklar 15-6-2019

Oline på 8uger søger sin nye familie . hun er en glad og. tillidsfuld lille pige med ddh tavle. og efter forældre med 0/0 i pl Glad for at komme ud i haven og lege . Opvokset i stuen sammen med and...

Alder 8 uger
4440 Mørkøv
Image
Chihuahua, tæve, 8 mdr.

Sød langhåret tæve på 10 uger. Sælges pga af allergi. Kun til godt og kærligt hjem, gerne med børn alder 8-20 år. Hun er nemlig meget glad for at putte sig med børnene. Vi håber at finde nogle søde me...

Alder 8 mdr.
6200 Aabenraa
Image
Chihuahua, hvalpe, 7 uger , salgklar Uge 25

6 hvalpe bliver færdige med ormekur, chipning og 1. vaccination i uge 25. Jeg vil helst holde på dem til uge 26-27, så jeg kan se, at de er ovenpå efter dyrelægebesøget. Hvalpene er stueopdræt og komm...

Alder 7 uger
2600 Glostrup