Græske gadehunde

Af amanda flindt · 27. marts 2008, 13.52 · 9 svar
Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg sad og kiggede salgsannoncer, og fandt de fleste var græske gadehunde.

Min holdning er at de selvfølgelig har krav på et godt hjem, men det er der også mange danske hunde der har, som sidder i internater og venter på en ny familie.

Jeg syntes da det er godt at nogle tager disse initiativer, men måske ville det være bedre at gøre det for de hunde, som faktisk befinder sig i DK og ingen hjem har.
Blot en tanke..
amanda.


Af Carsten Gehling · 27. marts 2008, 14.01
Hej Amanda,

Vi har lavet en aftale med folkene bag Græske Gadehunde, at de kan annoncere hos os. Samme aftale har vi haft med diverse danske dyreinternater, for vi mener også, at de har ret til et godt hjem. Men de danske internater har trukket sig igen, fordi de åbenbart fik for mange henvendelser, og ikke havde tid til at administrere deres annoncer her på siden.

Med venlig hilsen
Carsten Gehling, Gipote.dk

Blog: http://gehling.dk


Af Tanja Andersen · 27. marts 2008, 14.47
Jeg giver 4 poter til arbejdet med græske gadehunde.
Vi har rejst meget i Grækenland, og skal også derned igen til sommer.
Det er et helt horibelt liv hundene har dernede. Hunde der findes på gaden forgiftes, forsøges slået ihjel på de mest forfærdelige måder, og er i det hele taget jaget vildt. Det paradoksale er, at de gadehunde der findes dernede ofte er tidligere familiehunde, som bare er sadt på gaden, eller direkte afkom af familiehundene. Uønskede hvalpe bliver bare smidt i containere osv.

Vi kender nogle, der har hund fra græske gadehunde, og det er et helt igennem sobert foretagende, Det er ærligt og kompetent. Især kan jeg godt lide, at pengene fra adopterede hunde går til mad, neutralisering, og aflivning af de dårligste hunde dernede.
Jeg ville godt turde få hund derfra. Men man kan jo også støtte dem uden at købe hund. De modtager donationer og lign. ligesom de danske internater.

Min svigermor har haft to hunde fra et nærliggende internat. Vi kommer der stadig, da min svigermor køber foder osv. til sin nuværende hund
derude. Jeg er nogle gange med, når jeg føler mig stærk nok til ikke at slæbe samtlige hunde med hjem :0)
Også de gør et kæmpe arbejde, og der er mange dejlige hunde derude.
Ligeledes kan man støtte dem uden få en hund med hjem, det gør jeg.

Græsk eller ej. Alle disse hunde fortjener et ordentligt hjem. Vil man ikke have hund derfra, så kan man støtte økonomisk og hjælpe disse stakkels hunde på den måde. Så kunne der komme lidt mere administration på internaternes kontorer, så de kunne administrere, at få hundene i nye hjem hurtigere, bla. herigennem. Det er da smadder ærgreligt, at de ikke kan klare efterspørgslen på de annoncer de sætter i her. Tænk på alle de hunde, der kunne have fået nye hjem, hvis internatet havde råd til mere administration. Hvis de føler sig kimet ned, så er der jo interesse for disse hunde. Så mangler vi bare resurser til en der tager telefonen og formidler.

Det vil jeg godt slå et slag for her. Så støt internaterne i Danmark og Græske gadehunde. Du hjælper en hund til et godt hjem.

Og så lige en sidste ting. Det er ikke nødvendigt at lave flere blandingshunde, de er der allerede i hundrede vis. Tag en af dem istedet.


Af amanda flindt · 27. marts 2008, 17.09
Som jeg skrev så har de også krav på et godt hjem, jeg forstod bare ikke helt hvor de danske hunde gemte sig.

Men kan internaterne her hjemme ikke klare annoncer, gad vide hvorfor de så har sådanne steder.
Meningen er jo de hunde skal videre.

At støtte græske hund eller for den sags skyld mange andre hunde i andre lande, der har det kummerligt, finder jeg helt iorden, men det er jo ikke kun i grækenland de har det skidt, det har de også i DK.
Derfor min undren.

Jeg har intet imod blandinger Tanja, men de hives jo herop i hobetal, så hvis man ikke går ind for dem, så hænger det da ikke rigtig sammen.

Jeg syntes generelt det er synd for alle dyr der ikke har det godt, jeg så og ser bare stadig ikke pointen i at løse deres problem og lade vore sejle.
Carsten, det var ikke et angreb mod Giv pote :) Bare en undre over de enormt mange annoncer fra præcis dem.
amanda.


Af Tanja Andersen · 27. marts 2008, 17.21
Hej Amanda

Som du ved, er jeg imod bevidst opdræt / avl af blandinger. Jeg synes ikke der er nogen grund til det, der er så mange i forvejen der mangler et godt hjem. Hvilket vi jo hurtigt kan konstatere, bare ved at skimme annoncerne herinde.

Synes først og fremmest vi har et ansvar for de hunde der allerede er.
Derfor synes jeg, at man bør støtte de steder der ligger et godt og fornuftigt arbejde i at hjælpe de hunde.
Som jeg skriver, man kan godt hjælpe uden at aftage en hund. Pengene går til at reducere antallet af uønskede hunde og sikre bedre forhold / nye hjem for dem der nu engang er. Man kan godt ønske blandingshundene det godt og ønske at hjælpe uden selv at ville have én.

Som jeg skrev tidligere, så støtter jeg allerede et dansk internat. De vægter hundens ophold utroligt højt, og pga. resurce mangel og økonomi, bliver videreformidlingen sat på 2. pladsen. Synd og skam, da det at få hunden videre i et nyt hjem vel næsten er den største hjælp man kan give. Det håber jeg min støtte er med til at rette op på, og derfor så jeg gerne lidt flere støttede dem.
Selvfølgelig skal man muge ud hos sig selv først. Det er også derfor jeg støtter et dansk internat. Men man får ikke bare lige en hund fra græske gadehunde. Det er faktisk en omstændig og seriøs proces. Det er ikke hunde derfra der fylder op i de danske internater.


Af amanda flindt · 27. marts 2008, 17.59
Vi er helt enige, man kan sagtens støtte uden at tage en hund hjem og min frygt er nok de havner på internater, som mange andre hunde af ukendt herkomst.
Her af min frygt, for der sidder så rigeligt i forvejen.
Men at støtte synes jeg er en knald god ide, som mange flere kunne være med til, selv et lille beløb, en hjælpende hånd osv, gør underværker.
Dog er jeg virkelig harm over de danske internater ikke kan håndtere henvendelse fra en køber til en hund…
Ja undskyld, DYBT CHOCK
Vh
amanda.

Af Gitte og Uldtotterne · 27. marts 2008, 18.12
Ville lige fortælle om et rigtig sjovt støttearrangement jeg deltog i sidste forår til fordel for en af grækerhunde-foreningerne.
De afholdt et lille træf under titlen “Skøn som du er”. Det var en slags uformel hundeudstilling, hvor alle hunde var velkomne: grækere (selvfølgelig), racerene hunde og blandingshunde. Vi havde en herlig dag i supergodt vejr, vores hunde blev bedømt af en uddannet eksteriørdommer, en dyrlæge, en repræsentant fra foreningen, en adfærdsspecialist og en kendt person. Vi betalte et lille deltagergebyr og fik alle en bedømmelse af vores hund med udtalelser fra de forskellige dommmere og vi fik taget et billede af en professionel fotograf. Der var selvfølgelig meget ventetid, men vejret var rigtig godt så folk slog sig ned på tæpper og klapstole, pølsevognen solgte vist rigtig godt og der var også nogle enkelte boder (der kunne sagtens have været flere efter min smag). Alt overskud gik til foreningen. Det var en sjov og dejlig måde at støtte foreningen på.
Mvh
Gitte

Af Julia Scheel Bach · 27. marts 2008, 18.35
Jeg synes det er dejligt at folk udviser interesse i at hjælpe de græske hunde.
Har selv meldt mig som plejemor.
Men jeg synes, det virker som om der er mangel på at tage hånd om vores egne “aflagte” hunde.

Det er ikke sjældent, faktisk ofte at finde danske hunde (specielt på dba) folk ikke længere ønsker, fra 4mdr-2 års alderen.

Nogle skriver sågar også, at de skal af med hunden hurtigt eller den vil blive aflivet.
Hmm, hvorfor!
Kender folk ikke til internater, eller er det billigere og hurtigere at sørge for aflivning.

Sidste vinter sørgede jeg for en viderformidling af en dejlig lille uldtot, nogle ville have aflivet.
Tog imod den, uden at vide andet om den end deres ord og fast besluttet på, at fandt jeg ikke et andet hjem til den, ville jeg selv beholde den.

Det skulle vise sig, at det ikke skulle være et problem, at komme af med den lille klump.
Problemet, viste sig at blive hundens tidligere ejere, desværre.

Har tænkt meget på at starte et hundeinternat for danske hunde.

Deler dine tanker Amanda :)

Mvh
Julia


Af Carsten Gehling · 27. marts 2008, 19.13
Hej Amanda,

Nej jeg så det heller ikke som et angreb – men din præcise observation fortjente en forklaring.

Det jeg mente med de danske internater var, at de har selv en hjemmeside, hvorpå deres hunde bliver præsenteret. Og de har ikke tid til både at administrere præsentationerne på deres egen side + annoncer på Gipote og så samtidig tage imod henvendelser vedr. hundene.

Vi har også talt om hvorvidt vi kunne lave noget “automatik” omkring deres annoncer, men det er ikke lige til i forhold til deres hjemmeside.

Med venlig hilsen
Carsten Gehling, Gipote.dk

Blog: http://gehling.dk


Af amanda flindt · 27. marts 2008, 19.34
Hej Carsten, puha så er jeg mere rolig, og tak for dit svar:)
Nej jeg ved godt ting kræver mere end som så, så jeg er sikker på i gør hvad i kan..

Julia, lige præcis mine tanker, jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv, flot indlæg.

Jeg vil gerne støtte og bidrage, men jeg vil ikke trække dem herop, før vores internater og DBA ikke er fyldt med danske hunde, som bortgives/aflives osv hvis man ikke straks henter dem.

Man kan også formode der er en del græske imellem, har da mødt ret mange, og de har bestemt ikke et behov for at flytte endnu engang.
Jeg tænker her mest på hundene, derfor mine tanker, man kan godt gøre noget, der i virkeligheden ender en smule skidt, så derfor, støt med penge osv, det er kanon, men at trække dem herop, hmm jeg synes det er skidt..
amanda.