allergivenlige hunderacer?

Af Debbie Christensen · 26. februar 2008, 21.13 · 20 svar
Min kæreste og jeg vil gerne havve hund, men da jeg har allergi er det begrænset hvor mange hunderacer der er at vælge imellem.
Vi kunne rigtig godt tænke os en lille hund, da vi bor i lejlighed og ikke har plads til en stor hund.
Udover at det gerne må være en lille hund, skal den heller ikke være langhåret som f.eks. en Coton de Tuléar, Havanais, Briard osv.
Vi har kigget lidt på en terrier, men synes den er lidt for stor.

Håber meget at der er nogen der kan hjælpe, da vi er meget opsatte på et få en hund.

Debbie


Af Diana Marianne Carrington · 27. februar 2008, 07.57
Lhasa apso, mig og min kæreste passer sådan en hund lige nu, den er ikke ret stor, og er langhåret, den fælder ikke og er allergi venlig.

Ellers er der jo en mexikansk hårløs hund.


Af Gitte og Uldtotterne · 27. februar 2008, 08.40
Det er smaddersvært at råde m.h.t. allergi-venlige hunde fordi det er individuelt hvad hver enkelt reagerer på. Man kan være allergisk overfor pelsen, hudskællene, el. f.eks. hundens spyt. Jeg ville opsøge Astma-Allergi Forbundet, de har i hvert fald nogle erfaringer på området.
Jeg har selv en Bichon Frisé og den er allergivenlig, det har jeg testet i forhold til et familiemedlem som har allergi overfor dyrehår. Hun har været sammen med vores hund mange gange og i mange timer ad gangen og reagerer ikke på den. Men det er jo ikke ensbetydende med, at det er det samme for alle andre.
Lhasa Apsoen vil jeg være varsom med at anbefale da den har en vis underuld, som kan fremkalde allergi. Men I skal huske, at selvom I ikke ønsker jer en langhåret hund, så kan de jo klippes – så skal I bare være indstillet på at ofre mange besøg hos hundefrisøren med jævne mellemrum.
Jeg mener at det var “Vi med Hund” som en gang havde et tema om emnet og der var en artikel om en pige med allergi, der havde en Shi Tzu som blev klippet helt ned, og så kunne hun godt tåle den – prøv at kontakte dem for at få et eksemplar af det blad.
Det er godt I søger råd og vejledning inden i kaster jer ud i køb af hund, for det er så forfærdeligt synd hvis folk får anskaffet sig en hund som de så skal af med efter 3-4 mdr.
For lige at vende tilbage til Lhasa Apsoen er der en helt anden ting I skal være opmærksomme på og det er dens alarminstinkt. Lhasaén er oprindelig avlet med henblik på at skulle agere alarmhund på templerne i Tibet, hvilket gør at den den dag i dag er meget lydfølsom og giver besked når der er noget som rører sig på dens territorium. Dette kunne godt være en ulempe når I bor i lejlighed, hvor der jo er en vis trafik på trappen.
Held og lykke med projektet – jeg håber der lykkes for jer.

Af Anna Grethe Mandsberg · 27. februar 2008, 09.20
Hej.
Jeg har to Lhasaer og en Tibetansk terrier.
Det er rigtig de stammer fra tibet men mine larmer ikke de er stille og rolige ,
Og som der før er sagt er der mange alergiger der kan tåle dem ligesom Shit zu .
Men det er vigtig at man undersøger sagen grundig inden man anskaffer sig en hund så man ikke står i den ulykkelige situation at man skal af med den igen.
Held og lykke med eftersøgningen.
Hilsen Anna

Af Debbie Christensen · 29. februar 2008, 10.17
Tak for indlægene :) ..

Vi vil meget gerne have en hund som ikke kræver mange timer ved hundefrisøren. Er det ikke muligt at finde en allergivenlig hunderace som ikke er så langhåret som de hunde I har nævnt? – når jeg kigger billeder af de hunderacer på nettet som i har nævnt er de alle meget langhåret og det er ikke sådan noget vi søger.

Gitte Noël Olesen:
Tak for rådet om “Vi med Hund”. Jeg prøver at kontakte dem for at se, om de kan hjælpe mig i min søgen efter en allergivenlig hund.

Ved godt jeg har mange krav til min hund, men det er også en hund man skal have i mange år, og derfor bliver vi nødt til at få en hund vi begge vil blive glade for. Den skal ikke være så stor, da vi jo bor i lejlighed, og så skal den ikke være så langhåret som de hunderacer der er nævnt.

Debbie


Af Gitte og Uldtotterne · 29. februar 2008, 10.37
Hej Debbie,
Fik lige en anden idé. Prøv at gå ind på denne hjemmeside: www.hundeleksikon.dk Her kan du ved at trykke på linien Allergi-venlige hunderacer få en liste frem over hunde som næste ikke fælder og så kan du tage dem én efter en og se om der er nogen du vil undersøge nærmere. Værd at prøve, men bemærk, at der ikke gives garantier for at de er 100% allergivenlige.
Mvh
Gitte

Af Helle Stenger · 9. oktober 2008, 14.39
Hej Debbie

De fleste racer der er allergi venlige, er netop allergivenlige fordi de ikke selv fælder deres døde pels(Ruhårede racer) eller fordi pelsen bliver ved med at vokse i stedet for at falde af(Langhårede racer) så at finde en race der er allergi venlig og ikke skal trimmes eller til frisøren er svært eller næsten umuligt.

Har dog hørt at man i USA arbejder meget i at krydse pudler med forskellige racer, og på den måde får en allergivenlig, ikke for langhåret hund. Men det er ikke garanteret hvordan hvalpen ender pels mæssigt.

Jeg vil anbefale dig at kigge efter langhårede racer og holde den kortklippet. Det kan du også evt. selv gøre hvis du får fat i en god trimmer. Så sparer du frisøren.

Håber du finder en hund.

Mvh Helle


Af Elisabeth Schrøder · 9. oktober 2008, 18.04
Lige et lille pip…

Man har allerede krydset labrador med puddel, mest med henblik på at lave en hund, der kan fungere som handicaphund for folk med allergi.
Hvor let tilgængelige de er som alm. familiehunde, ved jeg så ikke…


Af Maja Matisen · 15. marts 2010, 04.17
Det er ikke nødvendigt at krydse puddelen med en labrador for at få en allergivenlig hund, der kan bruges som servicehund. Racerene puddeler bruges jo netop som servicehunde og førerhunde, især for folk med allergi :)

Af natasja bakker · 30. maj 2010, 12.28
der er jo også løwchen den er langhåret men den kan klippes rigtig kort håret og det er sindsygt flot

Af Mia Sørensen · 3. oktober 2010, 15.39
der var også noget i “hund og hund imellem” (tror jeg det hedder), men altså det med poul thomsen om hunderacer med og uden hår osv. Men ellers kan det også hjælpe meget at holde sine hunderacer væk fra seng, sofa og soveværelse osv. afhængig af hvor slem allergien er. Inde på http://www.kennel-guiden.dk/ er der en liste over hunderacer hvor man kan se hvilke hunderacer der har hår og allergivenlige osv.

Af T Coinoffer · 3. november 2010, 08.21
Min bror er allergisk overfor alle slags dyr faktisk, men da vi fik en mops var der ingen problemer.
Den er korthåret men fælder en del til tider. Vi læste om racen mops på nettet inden vi købte den, hvor der stod den var allergivenlig. Og ganske rigtigt, han kan ihvertfald sagtens tåle den.

Af Lena Pihl · 16. november 2010, 11.32
En yorkshire terrier er blandt de meget allergivenlige hunderacer – nok fordi den ikke fælder.
Det er en glad og kærlig lille vovse og er man ikke til pelspleje kan man bare klippe den ned, hvilket rigtig mange vælger at gøre. Når den er klippet ned ligner den en lille hundehvalp.
Den elsker selskab, så arbejder man mange timer hver dag er det ikke lige en yorkie man skal vælge men ellers er den ikke særlig krævende. Den vil bare have lov at blive betragtet som et fuldgyldigt familiemedlem. Den elsker at gå til lidt træning for der er meget hund i en lille krop og den er meget intilligent hvorfor den også er meget lærenem.
En lille hund med en stor personlighed.

Af Susanne Hansen · 24. november 2010, 23.19
Hejsa

Ang. Allergi, er der mange forskellige former for allergi, nogle folk kan tåle pudler og andre kan ikke.
Designer racen labradudlen, som er en blanding af labrador og pudel er der en del folk med allergi der kan tåle, men der er også folk der ikke kan..
De hårløse hunde har også skæl, og er man multiallergiger så kan man ikke tåle dem

MEN MEN MEN Alle folk med allergi kan tåle Coton de Tuléar, og Havanais racer, og det kan de fordi racerne IKKE HAR SKÆL, og det er skællen man har allergi overfor.


Af Gitte Olesen · 25. november 2010, 08.04
Det er ganske rigtigt at Coton’er og Bichon’er ikke har nogen former for hudskæl og at Bichon Frisé har heller ikke nogen former for fedtstof i pelsen, men når det er sagt har jeg været ude for at Multi allergiker ikke kan tåle en Bichon Frisé. Så derfor skal man inden anskaffelsen af en hund, når man er allergiker, altid besøge en hundeopdrætter og få lov at sidde med hunden (gerne i flere timer) og bede om at tot hår fra hunden, som man ligger på natbordet om natten, for at være helt sikker.

Af Rikke Breiner · 14. januar 2011, 12.23
Udfra de svar som jeg kan læse her, er det så rigtigt forstået at der er mindre risiko ved at købe en Coton end en puddel, med hensyn til allergi?. Jeg vil vildt gerne have en puddel, men arbejder som dagplejer og skal have et allergivenligt hjem, men drømmen om en puddel er meget stor, og mit argument er jo at den er allergivenlig og derfor godt kunne gå an i et allergivenlligt dagplejehjem, men er jeg helt forkert på den?.

Oh hvis jeg skulle vælge en coton hvordan er den så temperamentsmæssig i forhold til pudler og vil den kunne bruges til aqility? Jeg havde puddel som barn og derfor kender jeg jo lidt til den race, men kender ikke til coton på samme måde


Af Gitte Olesen · 14. januar 2011, 15.25
Hvorfor ikke vælge en Bichon Frisé da de er ligeså allergi venlige som Coton de Tulear og tilmed kan ’’ligne’’ en hvid puddel, da den også har krøllet pels. Bichon Friséen skal også klippes og nogle vælger at lade dem klippe i puddelklip (terrierklip). Det er Bichon Frisé der er på mit profilbillede.

Af Rikke Breiner · 14. januar 2011, 16.02
hvordan er Bichon Frisé i temperament og sind?

Af Gitte Olesen · 15. januar 2011, 09.38
Bichon Frieen er meget hengiven men er også livlig og vagtsom hund(den er i tidernes morgen fremavlet til at være alarmhund på de store slotte og være varmepuder til de fine damer).
Jeg vil råde dig til at besøge forskellige opdrætter af racen, så du kan se hunden som den er til daglig. De er flere af opdrætterne der også har dagplejebørn og racen er desuden meget brugt til agility. Vil du vide mere om Bichon Friséen så se på min hjemmeside www.kennel-torshoj.dk

Af rose andersen · 22. februar 2016, 14.24
Der findes nogle 95% allergivenlige hunde som hedder doodler. Der er mange valgmuligheder som fx: Goldendoodle, Labradoodle…….. De er ikke særlig langhårede og dem der ikke kan tåle dem er det som regel fordi de ikke kan tåle deres spyt.

Held og lykke med at finde den perfekte hund.


Af Aase Hansen · 23. februar 2016, 11.42
Spørgerens indlæg er 8 år gammelt. Så hun har nok fået en allergivenlig hund.