Avl af blandingshunde og hunde uden stamtavle.

Af Anne Julie Frederiksen · 28. januar 2008, 23.17 · 109 svar
Jeg vil bare høre jeres mening om blandingshunde og hunde udenstamtavle.

Jeg personligt er klart for stamtavler, blandingshunde har jeg det lidt mere ambivalent med. Dette er fordi jeg klart mener at man skal vide hvad ens hund indeholder, især hvis man ønsker at avle på den. Stamtavler hjælper jo en med at gennemskue fx. hvilke sygdomme ens hund er disponeret for.

Min hund fx. skal aldrig bruges i avlen, dels fordi han ingen papire har, selvom han er en ren amerikansk cocker spaniel og dels fordi jeg mener at der er hunde der er mere egnet end ham. Kort sagt.

Jeg mener også at man skal tænke sig virkelig grundigt om inde man vælger at lade sin tæve få hvalpe. Man synes jo selv at en egen hund er den smukkeste og mest fantastiske i verden, men man skal jo også tænke på de ufødte hvalpe. Hoftedyspalsi (staveplade) fx. er jo en ganske udbredt hoftelidelse og den er avelig og den kan springe ind til flere led over. Så ved man om ens tæve er bære af denne sygdom og hvordan hendes hoftestatus er? Det er ret nemt at finde ud af hvordan tævens hofter er, det kræver bare et røngtenbillede eller to.

Og så er der jo det med blandingshundene, et er helbredet og tempementet , et andet er om man kan komme af med hvalpende når de når de 8 uger. Små hunde er generalt nemmere at komme af med end store. Folk vil jo ofte heller have en lille fiks hund end et stort skrummel. Diverse intenater bugner jo også af store blandingshunde, “sjovt nok” er de fleste store hanhunde på mellem 1 og 2 år.
Små blandingshunde er også langt dyrere end store.

Nå, men det var min mening. Jeg håber det giver bare en smule mening.

Hov foresten, jeg håber ikke at jeg træder nogen over tæerne med mit indlæg for det er bestemt ikke hensigten.

Venlig Hilsen Anne-Julie


Af Lillian Kyed · 29. januar 2008, 09.15
Hej Anne-Julie.
Jeg er ikke 100% enig med dig, men dog lidt hen ad vejen.Med hensyn til HD, er den eneste forskel, at du kan se, om forældredyrene er fotograferet i flere led tilbage. For en del år siden købte vi en newfoundlænder-han, og vi gennemgik hans stambog meget grundigt for HD. Vi købte hunden, og da han var 3 1/2 år blev han aflivet på grund af, en meget alvorlig HD, som gjorde ham helt invalideret! Så hjalp forældrenes fine tal ikke ret meget.
I dag har vi to d/s gårdhunde uden stambøger, den lille er kun 8 1/2 uge, men om vores voksne tæve siger dyrlægen, at den er så sund og rask, at det ikke er den, de skal tjene penge på.
Hilsen Lillian.

Af Poul Rasmussen · 29. januar 2008, 15.13
Hej med jer.

Den her


Af Lillian Kyed · 29. januar 2008, 15.30
Poul. Du læste vidst mit indlæg, som du ønskede det!! Det er IKKE en sammenligning mellem de to racer. Selv jeg, som ikke er opdrætter, kan se forskel.
Det var et svar, til det afsnit i indlægget omkring HD, bare for at fortælle, hvor meget (lidt) man kan vide sig sikker med en stambog.
Lillian

Af Poul Rasmussen · 29. januar 2008, 15.42
Hej Lillian.

Ok ok – men du skriver at det med en stor tung hund med stambog gik galt (og det er jo altid sørgeligt), medens en lille let uden stambog var ok.
Jeg er da ikke i tvivl om at sansynligheden for at det går galt, er størst med den store tunge, uanset stambog.

Hvis man ser på min race over de 25 år jeg har været med, ja så er HD-statussen forbedret meget efter at avlsrestriktionerne blev strammet op. De avlsdyr (3 stk.) vi har er idag er rene A-hofter, hvilket næsten var en umulighed da vi startede.

Poul


Af Lillian Kyed · 29. januar 2008, 16.07
Hej igen, Poul.
Jeg ved snart ikke hvad jeg skal skrive, men en ting er sikkert, vi to kan nemt blive enige om, at være uenige.
Det var stadig ikke en sammenligning, mellem hunde med eller uden stambog. Det er blot en konstatering af, at man kan være heldig/uheldig på begge områder.
hilsen Lillian

Af Poul Rasmussen · 29. januar 2008, 21.03
Hej Lillian

Det er jo en relativ lille detalje at blive uenige om, i forhold til det egentlige spørgsmål. Så lad os bare sige at jeg misforstod dig – beklager.
Jeg venter stadig på at nogen vil give mig en god begrundelse for at avle uden stambog/blande racerne.

Her på siden så jeg en annonce for et kuld hvalpe uden stambog til 4500,. Iflg. annonceteksten havde begge forældre stambog.
Så nu melder spørgsmålet sig - er det fordi een eller begge forældre ikke er avlsgodkendt eller måske ikke kan blive det. For det kan altså ikke være prisen til registrering, når man tager den pris for hvalpene.
Og så er det jeg spørger mig selv – HVAD ER DEN EGENTLIGE GRUND TIL AT AVLE HVALPE UDEN STAMBOG. GIV MIG ET BUD !!!!!

Poul


Af Poul Rasmussen · 29. januar 2008, 21.05
Hej gipote adm.

Skriver jeg noget jeg ikke må, siden teksten bliver overstreget ???

Hilsen Poul


Af Carsten Gehling · 29. januar 2008, 21.19
Hej Poul,

Ja vi har programmeret vores webserver til at agere tanke-politi…

Nej spøg til side. Vores forum har sådan nogle smarte (for det meste) funktioner, der gør, at man f.eks. kan skrive med fed skrift, hvis du sætter stjerner på hver side af teksten. På samme måde kan man skrive overstreget tekst hvis man sætter minustegn på hver side af teksten.

Men funktionen generer vist vores brugere mere end den gavner. Så vi er ved at smide den ud igen.

Med venlig hilsen

Carsten Gehling
Administrator, Gipote.dk

Blog: http://gehling.dk


Af Lonni Jølmark · 29. januar 2008, 21.25
Jeg vil da gerne komme med et svar, men hvorfor gør de det også inden for din egen race, har du tænkt over det?? Har du prøvet, at tale med andre opdrættere af din race om dette?
At der er nogle der lægger hvalpe til af de grunde du nævner, ja, dem er der mange af, desværre.
I det hele taget forstår jeg ikke, at du bliver ved med at spørge om det samme igen og igen. Det bliver jo nok de samme svar du får denne gang også.
Lonni

Af Slettet Bruger · 29. januar 2008, 21.49
Hej Poul.
I manges travle hverdag, er der måske hverken tid eller lyst til at gå til ringtræning og udstilling, så hvorfor betale for noget, man alligevel ikke kan bruge til noget.
For nogle af de små hunde kan forskellen være 10.000 kr.
En anden “ting”, du heller ikke må glemme, er at opdrættere laver
mange kuld, hvor “alm” hundeejere for det meste laver et.
Det alene begrænser jo også antallet af søskende.
Og så er det jo heller ikke forbudt at tænke, selv om man ikke har en stamtavle.
Et spørgsmål, har DKK nogen retningslinier for, hvor mange kuld man anbefaler en tæve må få, eller har man et desideret maksimum?
Hilsen Inge

Af Poul Rasmussen · 29. januar 2008, 22.25
Hej med jer.

Ja desværre er det jo ikke racebestemt, så selvfølgelig rammer det også min race.
Jeg har spurgt et par gange om det samme – ja – men er der egentlig kommet et svar.
Jo jo , een siger i denne travle hverdag osv. , jamen så har man vel heller ikke tid til hvalpe, for det kræver faktisk en del tid, hvis man skal gøre det ordentlig.
Jeg betragter mig både som opdrætter og som ‘alm. hundeejer’, vi har bare valgt at opdrætte med kennelmærke, men det bliver stadig kun til ca. et kuld om året, så den køber jeg ikke.
Og jo DKK har en etisk anbefaling, der siger max 4-5 kuld med en tæve, og sidste gang inden hun bliver 8 år.
Det kan man alt sammen læse på DKK’s hjemmeside, hvis man skulle være interesseret.
Iøvrigt så husker jeg en anden tråd hvor man netop syntes at hunde uden stambog var for dyre – såå.

Poul


Af Jonna Fisker · 30. januar 2008, 00.09
Hej med jer

Hvor er det tankevækkende, at der ikke er større bevidsthed omkring stambogsførte hunde. Hvis ikke der er nogen retningslinier, standarder, egenskaber osv. så vil der være flere hunde som vil ende i rendestenen / dyreinternater.

Dette fordi der vil komme hunde i de forkerte familier, fordi at man nu ikke har mulighed for at vælge om det skal være:

En kort/ langhåret hund, stor/lille hund, stort/lavt aktivitetsniveau, en meget gøende hund, jagthund, selskabshund osv.

Glæd jer over, at der er nogen mennesker som gør et godt stykke avlsarbejde, så der til evig tid er et valg, ud fra de forskellige behov som vi har i vores liv.

At det altid kan gøres bedre, er der ingen tvivl om, men jeg syntes at man er godt på vej.

Vi kan alle gøre en aktiv indsats, ved at gøre opmærksom på de problematiker som der forsat er, jeg kan sgu’ heller ikke forstå, at en hund til udstilling skal pudres, føntørres mv, det virker på mig som en rød klud, men udstilling er nødvendig, for at have en standard, men vi har ret til at påvirke udviklingen, så hunden ikke bliver en pyntegenstand, hvor fejl skjules, fordi man er virkelig god til at shine hunden op.

Mange hilsner

Jonna


Af Gitte Petersen · 30. januar 2008, 00.10
Hej

Da jeg i sommers skulle have hund nr. 2 var det meget vigtigt at det skulle være en LILLE hund og derfor blev det en med DKK stamtavle.
Det var den eneste måde, jeg kunne sikre mig at hundene faktisk (størrelsemæssigt)blev som jeg forventede.
Det betyder dog ikke jeg har noget imod blandninghunde/gadekryds den bedste hund jeg til dato har haft var et gadekryds.

Da jeg anskaffede mig den kunne jeg, af gode grunde ikke vide hvad den krævede af motion, aktivering, hvor stor den blev og hvilket sind den ville få.
Det var bare ikke så vigtigt da jeg ikke havde børn og var indstillet på at bruge den tid det krævede.
Idag er det anderledes jeg vil vide hvad jeg får, at den hund jeg anskaffer mig passer til min familie.
Jeg kunne ikke forestille mig noget værre end at blive nød til, at skille mig af med en hund fordi jeg ikke magter opgaven.
Omvendt kan jeg faktisk godt forstå at nogle vælger at afstå fra, at få stambog på deres hvalpe, selvom begge forældre har en.
Jeg vil gerne have hvalpe på mine tæve og derfor skal hun avlskåres hvilket er helt fint. Men at udstille er jo en helt videnskab, hunden skal lære at gå på en bestemt måde i en ubehaglig tynd snor! den skal kunne stå på et bord, den skal have en upraktisk lang pels, som skal ordnes på en bestemt måde o.s.v.
Jeg bliver helt træt ved tanken og synes det er totalt urelevant for om hunden ser ud som den skal og endvidere siger det jo ikke en dyt om hunden har et racetypisk temperament.
Så kort sagt synes jeg at avlskåringer burde være obligatoriske og hunden skulle her bedømmes på temperament og udseende ikke frisure og håndtering. Dem der så har lyst kan så konkurere videre i frisure og håndtering.

Hilsen Gitte


Af Slettet Bruger · 30. januar 2008, 07.42
Hej alle sammen.
Enige bliver vi jo alligevel aldrig.
Jeg accepterer FULDT UD jeres avlsarbejde, og er ikke et øjeblik i tvivl om, at I gør et kæmpearbejde.
MEN- jeg savner forståelse for, at andre ikke har samme interesse i udstillinger mm. og derfor køber en hund fra et “køkkenopdræt”, hvor man kan se både hundemor og hundefar og deres mennesker.
Jeres avlsarbejde bliver jo ikke ødelagt af vores hunde, jeres må jo ikke
parres udenfor DKK, så jeg forstår ikke, hvad det er, I er så bange for.
For øvrigt har jeg på hundeweb “fundet” tæver, der har fået 12 kuld hvalpe. Får opdrætteren så en reprimande eller bliver de ekskluderet?
I hvert fald ikke nogen god reklame for jeres alvsarbejde i DKK!
Forøvrigt tror jeg næppe, at to pudler uden stamtavle får ulveunger.
Hilsen Inge

Af Lillian Kyed · 30. januar 2008, 08.20
Hej Inge.
Det var rigtig godt skrevet! Det var rart, hvis der var en smule mere forståelse, for os, som ikke vælger det eneste “rigtige”, nemlig en stambogsført hund. Mine to gårdhunde er begge meget racetypiske, selvom de er uden stambog. Hos vores nye hund, har vi set begge forældre, samt mormor, som familien også ejer, så jeg føler mig helt sikker på at have fået en “rigtig” gårdhund!
Og mit valg er gjort ud fra, at jeg hverken skal avle eller udstille, så jeg føler ikke, jeg har noget at bruge stambogen til. Jeg ville til enhver tid gøre samme valg igen, hvis det blev aktuelt.
Men stadig har jeg stor beundring for opdrættere af stambogsførte hvalpe, for jeg er sikker på, at de fleste af dem gør et stort stykke arbejde for deres race®.
Hilsen Lillian.

Af Jeanette Larsen · 30. januar 2008, 11.03
Hej med jer

Min mening om “køb af hund”. Jeg mener det ervigtigst at se rigtig godt på forældrene og bedsteforældrens sind og på hver enkelt hvalps sind. En fornuftig opdrætter “kender” hver enkelt hvalp sind/væsen/væremåde og kan hjælpe med at beskrive sindet på hver enkelt hvalp, til de kommende hvalpeejer. Alle hvalpe er jo søde men vi skal “passe” til vores hund og dens sind og krav til livet…livlig, dominant, tilbageholden, osv.
Jeg opdrætter selv Labrador (DKK) og hundetræner og jeg oplever dagligt hvor stor forskel der er på selv stambogførte labrador, nogle er intet krævende, hvor imod andre er extrem aktive og har et stort behov for mental og fysisk udfordring hver dag. Så man er ikke sikret en bestemt “type” hund fordi man køber med stambog!
Det bliver dog nok endnu svære at spore sin ind på “sindet/typen” når der slet ingen stambog er på hvalpen…måske får man en hund der ligner en Labrador uden på, men som har sindet fra dens ukendte husky oldefar!
Jeg ville vælge en hvalp med stambog og ikke for meget “udavl” og sætte mig ind i hvilket væsen forfædrene til hvalpen har! Besøg evt. også bedsteforældrene!
Hilsen Jeanette


Af Slettet Bruger · 30. januar 2008, 11.15
Hej Jeanette.
Hvad betyder “udavl”?
Hilsen Inge

Af Jeanette Larsen · 30. januar 2008, 16.37
Hej Inger

Udavl er det modsatte af indavl. Indavl er at parre 2 hunde der er meget nært beslægtet, feks far og datter. Udavl er det modsatte altså at parre 2 hunde hvis forfædre slet ikke er i familie overhovet. Hvis man laver udavl vil man have svært ved at forudse resultetet. (lige som med hunde uden stambog ca.!)

Hilsen Jeanette


Af Poul Rasmussen · 31. januar 2008, 15.49
Hej igen.

Det ser ud til at debatten er gået i stå.
Jeg vil dog gerne knytte et par slutkommentarer.

Først til Irene:
Du skriver du savner forståelse for


Af Anne Julie Frederiksen · 31. januar 2008, 18.13
Hej igen!
Jeg vil lige komme med en kommentar mere ;)

Næste gang jeg skal have en hund, så bliver det en med stamtavle fra DKK. Ganske vist er Sigurt uden og han er faldet ret heldigt ud, men generalt er jeg ikke den store gambler. Jeg vil gerne være nogenlunde sikker på hvad det er for en hund jeg får og at den ikke er disponeret for sygdomme.


Af Lonni Jølmark · 31. januar 2008, 18.24
Til Poul
Alle de opdrættere jeg kender laver, det de kalder køkkenopdræt, hvor det hele foregår i huset hos familien. Der er hundene ikke i div stalde og udhuse, når de har hvalpe, næee, de er en naturlig del af familien. Jeg har set grelle eksempler på, at tæver ligger med kuld i div hundegårde, stalde osv. Der er de så fra parring til fødslen og hvalpene kommer til verden i kolde og intetsigende omgivelser. Bevares, de får da mad, og der bliver holdt ‘øje’ med dem, men kun ved fodringstid. Minimal menneskekontakt, det er jo kun avlsdyr. Det er i mine øjne dyremishandlig, så det basker. Dette er DKK opdrættere, som har mange hunde, fordi de skal tjene penge. Og det gør de netop ved at give hundene billigt foder osv. Ja, disse hunde får da en stambog med hele familien, meget fint, men jeg syntes ikke, at det er fint at være opdrætter på den måde.
Og igen, hvis man ikke skal bruge sin kommende hvalp til andet end hyggehund, så er det da godt, at man kan købe en hvalp uden stambog til en rimelig pris. Også her kender jeg flere opdrættere, der virkelig behandler deres hunde ordentligt. Det er jo i den sidste ende, den der køber hunden, der vælger, hvor de vil købe hunden.
Indavl, ja du kan jo her på siden, se Broholmere til salg uden stambog. Her er der nogle mennesker der har været medlem, meldt sig ud, for selv at starte deres eget avlsprogram. Disse hunde må på et tidspunkt komme så tæt i deres avl, at de parrer meget tæt. Her må det uværligt gå galt på et tidspunkt. Denne udenomsavl har desværre foregået de sidste 20 år. Se det er noget der ødelægger avlen af disse dejlige hunde!!
Jeg har som tidligere nævnt de blandingshunde jeg har haft, mange af dem, har været både fysisk og psykisk bedre hunde end nogle af de racehunde m stambog, jeg også har haft.
Nu syntes jeg at vi har ‘kogt nok suppe på det ben’, så igen, det er jo op til den enkelte køber.
Forsta god aften
Lonni

Af Lillian Kyed · 1. februar 2008, 09.41
Til Poul.
Nu synes jeg efterhånden denne diskussion er begyndt at kede mig en lille smule, men inden jeg stopper, vil jeg lige give dig svar på din kommentar til mig.
Jeg ved mine hunde er racetypiske, fordi jeg har i tidens løb haft
flere gårdhunde, og vi er en lille flok heroppe med gårdhunde, som er maget sammen på privatbacis med vores hunde, der er hunde både med og uden stambøger, og selv fra dem med stambøger skiller mine sig ikke ud.
Ja, jeg er så “enfoldig” at jeg stoler på min opdrætter, selv om HUN laver hvalpe uden papirer.
Desuden ville det være lovlig meget hokuspokus, hvis hendes hanhund skulle være far til hvalpenes mor, da hun er en 4 1/2 år gammel tæve, og hannen er knap 3 år.

Som sagt, jeg har respekt for seriøse DKK opdrættere, men som også Lonni skrev, er det op til køber hvad man køber, og jeg har købt det, jeg ville have og er glad for det, så er den ikke længere!
Lillian


Af Lonni Jølmark · 1. februar 2008, 10.51
Davs Lillian
Hvordan går det med hundebasserne?? Lille Emil er vel renlig nu?? Og har Emma stadig stor tålmodighed?? Det er bare så dejligt med en lille nu hvalp i huset, og jeg glæder mig til august, hvor jeg får en ‘lille’ ny:-). Her bliver det nok stadig Ida, der bestemmer, men man ved jo aldrig.
Jeg skal til Odense d 17/2, igen på udstilling, for at følge den sorte tæve, spændende, så her er min nedtælling begyndt:-).
Fortsat god dag
Vh Lonni

Af Lillian Kyed · 1. februar 2008, 11.38
Hej Lonni.
Glæd dig! Det her føles som at få tvillinger i sen alder (tror jeg). Ind imellem er det som at have hunde overalt. Emmas tålmodighed kender næsten ingen grænser, jeg kunne godt tænke mig, at hun engang imellem ville sige lidt fra, når så jeg vil redde hende, starter hun legen, og så er vi lige vidt! Men det er vildt sjovt.
Det med renligheden lader lidt tilbage at ønske, men det skal nok komme, han har fundet ideen i det. Men igår fik vi et set-back. på grund af vejret. Vi havde en sand storm og pjaskende regn hele dagen. Så der endte han et par gange på trappen udenfor, og også et par gange i gangen.
Han var ved dyrlægen og blive vaccineret her i ugen, ikke et piv, sagde han, for han blev stopfodret med godbidder imens. Og i øvrigt var han et pragteksemplar, sagde hun.
Hilsen Lillian.

Af Laila Nielsen · 1. februar 2008, 12.14
Ang. Lonnis svar til Poul:
Jeg syntes alle DKK-opdrættere bliver skåret over en kam, hvilket ikke er retfærdigt i mine øjne.
Der findes givetvis både gode og dårlige opdrættere både inden for DKK samt udenfor. Min umiddelbare tanke er, at det ville være lettjente penge at opdrætte uden DKK-stamtavle.
Jeg har selv 2 collier med stamtavle og de er fysisk og psykisk meget sunde.
Hilsen
Laila

Af Poul Rasmussen · 1. februar 2008, 13.23
Tak til Laila, det er da rart at vide at man ikke er mutters alene.

Men jeg stopper debatten på den her tråd , for den er da alligevel kørt helt af sporet, hvis man sætter lighedstegn mellem stambog og hvalpefabrik. ‘tak for kaffe’

Poul.


Af Lonni Jølmark · 1. februar 2008, 13.54
Davs Laila.
Du læser tilsyneladende heller ikke det jeg skriver ordentligt. Jeg kender flere gode DKK opdrættere også.
Til Poul
Man behøver nødvendigvis ikke at være en god opdrætter, fordi man har kennelmærke. Dette mærke er ingen garanti for gode og sunde hunde.
Fortsat god dag
Vh Lonni

Af Laila Nielsen · 1. februar 2008, 14.45
OK det kan jeg ikke se af dit indlæg, men var blot det jeg ville gøre opmærksom på.

Jeg tror ikke at hverken køkkenopdræt eller kennelmærke er en garanti for at det er en god opdrætter.

Hilsen
Laila


Af Kim Jensen · 1. februar 2008, 14.50
Handler det ikke meget om sund fornuft ?

Altså når man skal købe hund, uanset om det er fra DKK kennel, andre kenneler eller uden stambog ? Jeg kender gode og dårlige oplevelser fra begge.

Tjek altid mavefornemmelsen når man er ude og se på hund. Er forholdende i orden, hvordan er forældrene til hunden. Lad ikke hjertet løbe af med dig fordi du vil “redde” hvalpe der har det skidt..

Den slags ting ?

Kim


Af Lonni Jølmark · 1. februar 2008, 14.52
Davs Lillian
Hvor er det bare dejligt at høre. Og dygtig hos dyrlægen, ja de guffer kan gøre underværker:-).

Ja den tålmodighed er meget stor, men Emma skal nok sige fra, hvis det bliver for meget.

Jamen jeg glæder mig så utrolig meget, folk her, er da også spændte på den sorte hvalp. Jeg ser jo opdrætteren i Odense, så der skal vi jo tale om de kommende hvalpe, hvis hun ikke er for nervøs:-). Hun er nemlig altid meget nervøs inden hun skal i ringen, og har altid været det. Sådan er der nogen, der har det, jeg havde det omvendt.
Spændende er det jo under alle omstændigheder:-).
Vh Lonni


Af izabella hernes · 1. februar 2008, 18.39
Jeg vil gerne starte med at takke for at der evig og altid er denne debat, for det er netop sådan nogle som mig der har brug for at høre for og imod.
Jeg har selv tænkt en MASSE over det at få hvalpe på min blandingstæve. Jeg har vægtet for og imod: ( i slutningen en endelig beslutning!)

FOR:
Jeg har en fantastisk tæve der er utrolig hengiven, kærlig, opmærksom og ekstremt lærenem.
Jeg har selv fået stor ros for min opdragelse af hende, og vil derfor, forhåbentlig, være god til at præge hvalpene.
Jeg har selv brændende lyst til at opleve min hund få hvalpe.
Har hjulpet med at passe hvalpe, og er vild med at følge med det arbejde! Det skal siges at jeg er ved at uddanne mig til landmand, så jeg mener det seriøst når jeg siger at jeg nyder at passe dyr!! Selv alt det trælse vil jeg tage som en god opgave, og føle at det beriger mig med det ansvar.
Har læst flere bøger om hunde med hvalpe og vil undersøge alt jeg kan, for at være så forberedt som muligt.
Vil, før jeg tager den endelige beslutning om hun skal have hvalpe, få hende tjekket både fysisk og mentalt. Bedre sansynlighed for at det bliver nogle gode hvalpe. Vil også kræve det af hanhunden.
Jeg vil IKKE gøre det for pengenes skyld, men udelukkende pga oplevelsen!

IMOD:
Hun er min første hund, har måske behov for lidt erfaring med et par hunde før jeg får hvalpe.
Som blandingshund er hun svær at gennemskue hendes mentalitet på.
Jeg har ikke den viden der skal til for at læse hvalpene og “parrer” dem med den rette køber.
Risikoen for at jeg finder købere der synes at blandingen er sød og unik!! Og måske ikke ved så meget om hunde, men mest om modefænomenet ( ja, her træder jeg måske nogen over tærerne).

Det har været mange lange seje måneder med at tænke frem og tilbage. Har været så langt som at have fundet flere dejlige hanhund-ville dog ALDRIG gøre noget før jeg var helt sikker.
Har fuldt talrige debatter på flere hundesider, og har følt jeg har stået med et ben i hver lejer. Men endelig er jeg blevet sikker.

Jeg skal ikke have hvalpe på min dejlige hund-snøft!!!

Der er simpelthen for mange usikkerheder, for mange tungt vejende grunde, til at jeg ikke skal have hvalpe.

Generelt vil jeg sige at jeg er blevet imod at avle på blandingshunde.

Jeg har også besluttet at min næste hund, som jeg skal have om et par år, skal være en stambogsført hund, der både ved meget om avlsarbejde, opdragelse og læsning af hundes temperementer, og evt har en opdrætteruddannelse.

Venlige hilsner fra
Izabella


Af Anne Julie Frederiksen · 3. februar 2008, 20.02
Det synes jeg lyder rigtig fornuftigt og velovervejet. Det er rigtig dejligt at der findes folk der overvejer tingene rigtig grundigt og ikke bare kaster sig ud i det og håber på det bedste.

Af amanda flindt · 23. februar 2008, 03.23
Hejsa.
Hvor er jeg dog glad for der endnu ikke er indført stamtavler på mennesker, det ville være en frygtelig tanke at skulle sidde og studere sin kærestes, for at tjekke om der nu var en i familien, der aldrig kunne komme op til tiden, eller var kræsen.
Jeg syntes egentlig det er pinligt at man på denne måde, sidder og sortere sunde og raske dyr væk, blot fordi de ikke er indehaver af en stambog.
Der er klart forskellige hundetyper, men lad os dele dem i hvad vi gør dem til, ikke deres gener, jeg tror næppe en hund er mere glad og velopdragen, blot fordi dens oldemor var det.
Poul, hvad giver dig ret til at tro, at du ud fra en stamtavle kan vurdere hundens psyke og lign, om den får HD eller ej, jeg kan fortælle dig, at lige så mange “uægte” hunde får hd, og det kan næppe være indavl.
Lad os få det snobber væk, chancen for indavl er lang større, jo færre hunde der er med fine stamtavler.
Nyd dyrene for den de er, ikke for deres papires skyld.
Vh
amanda

Af Claus Jul · 23. februar 2008, 08.26
Hej Amanda

Der er intet snobberi i en stamtavle snobberiet kommer når folk dømmer andre til at være snobbet !
Du har ret i der ikke er nogen garanti forbundet med stamtavle.Hvis en bestemt han eller tæve har påvist HD eller AA – ja så er det russisk roulette at lade den indgå i avl.
Med udgangspunkt i min egen hund har jeg fået den røntgenfotograferet på hofter og albuer den er fri for HD og AA – hunden er øjenlyst uden anmærkninger og den er gentestet fri for pra hvilket er en arvelig øjenlidelse
Jeg kan forsikre dig om den ikke ville være blevet aflivet hvis der var blevet påvist det ene ellert det andet jeg mener bare at have et ansvar for der ikke bliver brugt hunde i avlen med arvelige sygdomme.
At man ikke kan bruge generne til noget er jeg bestemt ikke enig med dig i,Hvis du tager udgangspunkt i de såkaldte “topopdrættere” det være sig brugshunde eller udstillingshunde – så er det ikke resultater der kommer ud af den blå luft.
Jeg oplyser meget sjældent uopfordret at der er stamtavle på min hund – det er som regel 2 min inde i samtalen at spørgsmålet kommer og det er oftest fra folk med hunde uden stamtavle der bringer det på bane.
Snobberiet lever så længe der er nogle der mener rønnebærene er sure – i stedet burde de glæde dig over der er nogle der tager ansvar for at undlade at bringe arvelige sygdomme videre i avlen – det er jo ikke sådan at hundene bliver aflivet – de tages ud af avlen – hvad er der galt med det ???
At du er glad for der ikke er indført stamtavle på mennesker – det er sikkert kun indtil du får en i familien der rammes af en sygdom der kan kureres via genteknologi – hvad med den medicinske side af sagen hvor mongoler og stærkt retarderede afholdes fra at få børn – men selvføægelig vi kan jo bare glæde os over de børn de får
Den sidste del af mit indlæg må du gerne opfatte som en provokation – det er lige hvad det er men at begynde at sammenligne dyr og mennesker er en stærk provokation på mig – hunde der ikke bliver betragtet og behandlet som en hund har det ikke godt !


Af Anna Grethe Mandsberg · 23. februar 2008, 09.54
Hej Claus.
Hvor er det rigtig det du skriver er fukdt ud ening.
Hilsen Anna

Af amanda flindt · 23. februar 2008, 13.47
Hej Claus.
Jeg vil starte med at fortælle dig, at rigtig mange hunde, der ikke kan avles på, faktisk bliver aflivet.
Så det er ikke korrekt at man blot lader dem gå som hyggehunde.
Mange opdrættere har jo et formål, og de har ganske enkelt ikke plads til at beholde de hunde, der ikke kan bruges i avl, ellers sælges grundet samme problem.
Det er forståeligt nok, det er forretning, men det leder mig tilbage til mit udgangspunkt.
Hvem vurdere om en hund er god nok, hvem af os mennesker har den viden og indsigt i hunden, som gør, at vi ved bedre.
En hund med HD avler man ikke på af to grunde, 1. Det kan være arveligt 2: den kan ikke bære et kuld hvalpe.
Gener er noget fint noget vi mennesker går meget op i, men hvis du ser dyrene i naturen, tror du så de tænker i gener??
Nej, og alligevel overlever racen, hvis vi mennesker ikke ødelægger deres omgivelser eller mad mulighed.
Jeg er ikke enig med dig i stamtavler, jeg mener stadigvæk der er prestige i at sige, ja, min hund har stamtavle, så den er ægte.
Hmm, jamen min ligner din eller en andens, men den har ikke stamtavle, er den så forkert mon? Skal den gen testes for at få et kuld hvalpe, eller til psykolog, for jeg har ikke en liste med fine navne på, men jeg har en sund og glad hund.
Jeg kan nævne jeg også har en hund med stamtavle, og ved du hvad, de siger begge to vov, og er ret ens.
Begge mine hunde er tjekket for hd osv, de er sunde og raske, men kun den ene må få hvalpe, hvis vi skal have stamtavler på alt, godt den ikke lever i naturen, tror ikke en hanhund ville godtage et nej, gener eller ej.
Jeg behandler mine hunde som hunde, og mennesker som mennesker, og egentlig vil jeg ikke lade mig provokere, blot konstatere at mennesket igen tror sig vigtigere og klogere end alle andre.
Sidst, jeg ved præcist hvad det indebære at have noget arveligt i familien, til trods for det og til trods for min søn arvede det, er jeg glad for han er her idag, det er han også, men han skulle efter stamtavlen jo så have været en abort.
Folk må købe som de ønsker og avle som de ønsker, blot skal man altid huske på, at en hund er levende, den kan føle og mærke, blive trist og glad, den er ikke kun nogle navne på et papir.
Vh
amanda.

Af Claus Jul · 23. februar 2008, 22.32
Hej Amanda

Det er alvorlige påstande du er fremme med !
Du bedes venligst dokumentere din påstand -vedr aflivninger !!!!!!!
Såfremt du kan dokumentere dette er jeg klar til at tage imod en anmeldelse !!!!!!!!!
Tænk dig nu om !!!!!!! Hvem skal vurdere i forholdet hund og menneske ! Skal min hund vurdere om vores astma ramte dreng skal til lægen – NEJ VEL !!!!!!


Af Anna Grethe Mandsberg · 23. februar 2008, 22.32
Hej Amanda.
Hvor ved du fra at mange opdrættere afliver deres hunde hvis ikke de kan bruges i avl.
Jeg er selv opdrætter jeg kunne ikke selv komme i tanke om at aflive en hund medmindre den var så syg at den ikke kunne leve med det.
Jeg kender mange opdrættere og ingen af dem afliver sine hunde.
En løsnig er at finde et godt hjem til hunden og den løsnig tror jeg at de fleste seriøse opdrættere bruger hvis det er nødvendig.
Så hvorfor al den nedrakning af seriøse opdrættere der skal være plsds til alle.
Hilsen Anna

Af amanda flindt · 24. februar 2008, 00.39
Hej Vlaus.
Nu er det vist kørt helt af sporet, hvad dælen har din dreng med hunden at gøre.
Jeg konstatere blot, at mennesker igen tror sig vigtigere end andre racer.
jeg mindes ikke at have skrevet noget som helst om, din hund skal vurdere dit liv, det afgør du bestemt selv.
Ang hunde der aflives, så er det da ikke nogen højt sikret hemmelighed, og jeg tror heller ikke jeg skrev alle!!!!
Hvorfor er det avlere føler sig stødt, når os med BLANDET racer ikke må føle os ramt på manchetterne.
Måske det er gener eller rangorden, jeg dropper ud af debatten her, jeg gider ikke først skulle stødes med dine udtalelser om mongoler osv, for derefter at skulle føle jeg sagde noget forkert.
Tag da debatten for det den er, istedetfor som i dit første indlæg, at indrage syge mennesker, og udtale dig om de burde have børn eller ej.
Jeg er rystet, men måske taler jeg med en højre magt, der står til doms for dette.
Sidste ord fra mig, i denne tråd.

Af Claus Jul · 24. februar 2008, 10.40
Hej Amanda

Du har “kastet” rundt med udokumenterede påstande og kalder folk der har hund med stamtavle for snobbede !
Jeg er ikke selv avler men kan ganske enkelt ikke lade være med at slå mig selv på panden når folk som dig braller ud med udokumenteret ævl og du forsøger at hæve hunden op på et niveau hvor den ikke hører hjemme – du bragte selv mennesker ind i debatten – det var netop her debatten hoppede af sporet – du begyndte at sammenligne dyr med mennesker – du skrev : Hvor er jeg dog glad for der endnu ikke er indført stamtavler på mennesker, det ville være en frygtelig tanke at skulle sidde og studere sin kærestes – citat slut
Jeg er glad for du reagerede på jeg bragte vores dreng ind i debatten – det var ene og alene for at skabe et billede du kunne forstå – hunden er nederst i hirakiet og der skal den forblive ellers har den det ikke godt !
Hvorfor er det lige at (nogle) folk med blandede racer har så travlt med at nedgøre folk der gør noget for at undlade at bruge hunde med sygdomme i avlen – hvis du ikke forstod “billedet” med at bringe syge mennesker ind i debatten er du snæversynet – du taler om mennesket sætter sig over en race – ja for helvede (undskyld) – skulle vi lade hønsene bestemme !!! Når man har en viden om der er mulighed for at viderebringe sygdomme i avlen skal den viden anvendes og ikke som du gør lade stå til for efterfølgende at måtte aflive en hund med arvelige sygdomme !
Jeg deltager gerne videre i debatten – men du bliver ganske enkelt nødt til at dokumentere dine påstande – den med “jeg har hørt” eller “jeg kender en der har hørt” det holder ikke !
Jeg er enig i HVIS det foregår – at “hvalpefabrikker” der afliver deres avlstæve når der ikke længere kan trækkes hvalpe på den er noget svineri
For god ordens skyld vil jeg lige tilføje at jeg respekterer vores hund 100 % og tager de hensyn og det ansvar den race behøver og så længe han har det godt og trives forbliver han i familien – hvis jeg på noget tidspunkt bliver i tvivl om han helbredmæssigt har det godt vil jeg lade det være op til dyrlægen at afgøre hvad der skal ske – det er der han har sin viden – hvad ville du gøre Amanda – du skrev :blot konstatere at mennesket igen tror sig vigtigere og klogere end alle andre.- citat slut
- du vil måske spørge naboens kat eller marsvin til råds – her har vi måske fat i de højere magter ?


Af Slettet Bruger · 24. februar 2008, 15.09
Hej allesammen.
Ja, men så er vi her igen.
Os med hunde uden stamtavler og jer med DKK bøgerne i orden.
Først en appel!
Det er ikke alle hundeejere der har retrivere, som åbenbart er pålagt diverse undersøgelser og prøver mm. samt udstillinger for at blive avlsgodkendte.
Små hunde skal “bare” udstilles, altså ingen røntgen ej heller mentaltest.
Så en hund er altså ikke nødvendigvis den samme, som den man har derhjemme.
I 1925 besluttede man, at hvide boxere var fejlfarver, og skulle aflives.
I dag over 80 år senere bliver der stadig født hvide boxere af DKK
avlere.
Hvad sker der med disse hvalpe????
Jeg ved det ikke, jeg er jo en af de frafaldne.
Fra at være DKK èr er jeg nu bare “mor” til en hund, som ligner utroligt meget en Yorkshire terrier, ja det gør hendes mor og far også, og dyrlægen siger, at hun er en fin hund og godt må få hvalpe. Så det får hun, selv om hun ingen papirer har.
Kan I ikke prøve at få DKK til at lave et debatforum “kun” for de “rigtige”
hundeejere!
Så ville vi slippe for at debattere det samme igen og igen.
Denne gang har jeg lovet mig selv, at det skal være sidste gang, så må vi se om det holder.
Kan vi ikke bare glædes over en fælles interesse, nemlig hundene!
Hilsen Inge

Af Kim Jensen · 24. februar 2008, 15.51
Hej Inge. Jeg hæfter mig ved det sidste du skriver “Kan vi ikke bare glædes over en fælles interesse, nemlig hundene!”

Godt skrevet ! Det er vel derfor vi allesammen er på denne side, fordi vores hjerter banker for vores hunde – med eller uden stamtavle.

God søndag til alle, og jeres hunde, både dem med og uden stambog :-)


Af Lillian Kyed · 25. februar 2008, 08.26
Hej Inge.
Hvor var det flot skrevet! Selvfølgelig er det vigtigst at glæde over vores skønne hunde.
Jeg har to af de “forkerte”, nemlig to gårdhunde uden stambøger, for mig er de lige så “ægte” som alle andre hunde, de har jo fire ben og hoved og hale. Det allervigtigste er, at vi holder af vores hunde for hvad de er, ikke for hvad andre mener der burde være.
Hilsen Lillian

Af Anna Grethe Mandsberg · 25. februar 2008, 09.18
Hej Hvis i så hvad jeg skrev der skal være plads til alle.
Men dem der har været hårdest herinde er altså dem med hunde uden parpier så skal vi så ikke bare lade være med al den kævlen om hvem der er bedst.
Jeg handler heller ikke hos en købmand jeg ikke kan li, gør det samme hvor du køber hund køb hos dem du har tillid til og behandler hundene godt også dem med stambog.
Jeg tror ikke gipote .dk
Var ment som en side man skulle kaste med mudder hele tiden enig bliver man nok aldrig.
Ha en god dag og gi hundene en kram fra mig også selvom de ikke har stambog :-)
Hilsen Anna

Af Poul Rasmussen · 25. februar 2008, 09.47
Lad os slå en ting fast med det samme – Det er selvfølgelig glæden ved det at have hund der er det vigtige.
Men denne debat viser blot hvor lidt I med blandingshunde egentlig ved om opdræt og hvad en stambog er garant for.
Nogen tro det er snobberi andre at det er for at tjene penge.
Mage til uvidenhed skal man da godt nok lede længe efter.
Men husk nu at holde rigtig meget af den hund i har nu, for i kan ikke genskabe den, for i aner ikke en sk.. om hvad den indeholder.
Hvilket godt argument er der for at lave en blandingshund ?
Er det bare den nemme genvej til at lave lidt ‘lommepenge’ – her er der ingen regler – ingen ekstra udgifter, men i sidste ende ved man jo så heller ikke hvad man står, men som Lillian skriver – den har da 4 ben 1 hovede og 1 hale, så en hund er det da.

Og til Inge:
Du kalder dig ‘frafalden’ tidligere DKK’er. Er du frafalden fordi du ikke gider følge reglerne for opdræt, eller måske ‘smidt ud’ fordi du ikke gjode det ?
Og så tror jeg ikke det er dig der bestemmer, hvem der må være med i denne debat.


Af Lonni Jølmark · 25. februar 2008, 11.26
Til Poul
Igen er du meget grov i dit skriveri her, det er bestemt ikke meningen med denne side. Jeg vil igen sige, at jeg ved godt, hvad min hund uden bog indeholder, da den er efter stambogsførte forældre.
Om folk vil avle på hunde uden bog er jo deres sag, ik?? Så lad vær med at ’ overfalde’ disse mennesker, det er bestemt ikke alle, der avler hunde for sjov og pengenes skyld. Husk det!!
Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, der ikke gider DKK’s regler i længden, lad du bare dem om det. De er jo fornuftige hundeejere alligevel, de fleste af dem.
Selv er jeg nødt til at følge de regler der nu er for min hunderace, og jeg kan da godt tage mig til hovedet ind imellem. Men det er for min races skyld, at disse regler skal overholdes. Længere er den ikke!!!
Så find lige en pæn og sober tone frem, for du får de samme svar, hver gang, du starten en ‘såkaldt’ debat.
Lonni

Af Lillian Kyed · 25. februar 2008, 11.30
Hej Poul
Du behøver ikke lave mine ord om, det kan jeg godt selv klare, hvis det er nødvendigt. Det er det ikke, for jeg mener det jeg skriver!! Jeg skrev ikke: så en hund er det da. Jeg skrev, at for mig er alle hunde ægte! Så kan man tale om de er racerene, det er en anden ting!
Og jo, Poul jeg ved udmærket godt, hvad en stambog er garant for. Jeg har tidligere haft hunde med rigtig flotte stambøger, da jeg før var ivrig udstiller. Den bedste stambog, havde jeg på min corgi, som døde for nogle måneder siden, rent bortset fra, at hunden hverken måtte avles på eller udstilles, fordi hun var langhåret.
Og til sidst er det jo heller ikke os alle, som har hunde uden stambøger, som laver “lommepenge uden udgifter” på deres hunde, bl.a. har jeg valgt, at lade min tæve sterilisere, netop fordi jeg ikke vil have hvalpe på hende!
En ting mere er, at jeg skam har stor respekt for seriøse opdrættere, især når de også behandler “os andre” ordentligt.
Lillian

Af Poul Rasmussen · 25. februar 2008, 11.49
Hej Lonni.
Denne gang mener jeg faktisk ikke at det var mig der startede.
Men når ‘os med stambøger’ direkte bliver bedt om at finde et andet sted at debatere, ja så reagerer jeg.
I øvrigt kan jeg ikke rigtigt forstå din holdning. Du af alle , med de strenge krav til Broholmeren, hvordan kan du acceptere at nogle mennesker bare hopper over. Synes du ikke det på sigt er ødelæggende for racen ???

Hej Lillian.
Jeg er ked af at jeg brugte noget af din sætning, men den lå lige for.
Det jeg skrev, var ikke myntet på dig personligt, men en generel betragtning.
Iøvrigt har jeg på fornemmelsen, at vores opfattelse af avl, ikke er så forskellig, men jeg siger det bare lidt mere markant.

Kan i ha’ en god dag.


Af 0 6 · 25. februar 2008, 12.04
Dette indlæg er slettet efter brugerens eget ønske.

Mvh Gipote.dk


Af Lonni Jølmark · 25. februar 2008, 12.10
Jeg har netop her på siden, skrevet, at dem der avler Broholmere udenom ødelægger det store arbejde. Det skrev jeg af den grund, at jeg her på Gipote havde set Broholmere til salg uden stambog. Pudsigt nok blev denne annonce så fjernet. Jeg skrev også, at vi aldrig kan komme det til livs, men passe godt på vores racer.
At folk så ellers vil lave et kuld på deres hunde med og uden stambog, ja, det må de jo om, ikke?? Igen kan vi se på priserne, det dem der mange gange er det afgørende for, at mange mennesker kan få sig en hund. Som jeg også skrev, faldt jeg jo selv ned af pinden, da Broholmeren var steget med 4000 kr. Men jeg forstår godt denne stigning. Dels betaler vi for mentaltest, et depositum for hd/aa fotografering, og så skal hundes avlsbedømmes.
Desuden får opdrætteren mere for sit store arbejde, og igen, hanhundeejeren får også mere.
Igen vil jeg sige, at uanset stambog, så er det jo op til folk selv. Jeg fik jo også min lille hundepige noget billigere, fordi hun ikke kunne stambogføres pga farven.
Lonni

Af Poul Rasmussen · 25. februar 2008, 12.51
Hej Lonni.

Jeg har set dine tidligere indlæg, og det er ok, men jeg synes det er ærgeligt, at hver gang der tales om stambog eller ej, så drejes debatten hen imod, snobberi og penge.
I stedet burde man tale lidt mere om at passe på de racer man har, og ikke mixe dem til ukendelighed.


Af Slettet Bruger · 25. februar 2008, 15.40
Hej alle sammen.
Tusind tak for alle jeres søde ord.
Hvor er det dejligt, at vi kan blive enige om en “ting”, nemlig at alle vores hunde er super dejlige.
Hilsen Inge

Af Hanne Johansen · 26. februar 2008, 00.00
Til Paul Rasmussen.Du har et frygteligt sprog,og dine sure opstød havde nær jaget mig væk første gang jeg var inde på denne side.

Til alle penge , snopperi , mopning og ondt i røven er det eneste jeg gang på gang læser og hører på snart alle debat sider.

Jeg avler blandings hunde,MEN INGEN STAMBOGS OPDR


Af Claus Jul · 26. februar 2008, 07.16
Til Hanne Johansen

Det er ikke sådan at folk med stambog blander sig i der bliver opdrættet blandingshunde – det er heller ikke det debatten i mine øjne kører på
Jeg har stamtavle på min hund og kan se en række fordele i det – men gør det mig til en snob ?
Jeg har i et tidligere indlæg skrevet det i langt de fleste tilfælde er folk med hunde uden stamtavle der bringer emnet på banen -det er de erfaringer jeg har – hvorfor er det så vigtigt at få det at vide ? Er det så man med største selvretfærdighed kan sige : Der kan I selv se det er en snob eller er det blot for at få sig selv bekræftet i det var en god ide at forlade DKK ?
Det er ikke dig og dine hunde der langes ud efter – eller for den sags skyld andre der har en fornuftig holdning til avlsarbejde – det er folk der ukritisk avler på alt der har en puls og syntes det kunne være sjovt at lave det eller det miks !
Til sidst vil jeg spørge dig hvad du mener der specifikt er galt med en stambog ?
Du skriver du gør et stort stykke arbejde for/med dine hunde
hvad er det der gør det ikke skal være stambogsførte hunde du arbejder med ?


Af Kjeld Jensen · 26. februar 2008, 07.49
Til Hanne
Nu kan jeg ikke rigtigt se hvem der
har sure opstød det var da noget
af en smøre der kom ud der det jeg
kan forstå på poul er at man også
skal værne om de rene hunde med
stambog hvad jeg vil give ham ret i.
Men så vidt jeg kan læse er der ingen
der har givet en god grund til at frem-
avle blandingshunde ? og kan du se
om der har været nogle sygdomme i
de hunde du avler på som kan gå i
gennem ? og jeg vil da sige ligesom
poul hvorfor skal dette forum ikke
også være for DKK folk og lad os så
holde tonen der hvor den høre hjemme
jeg har selv en hund med stambog og
er medlem i DBSK samt DKK.

Af Lillian Kyed · 26. februar 2008, 08.39
Hej Hanne.
Jeg har lige været inde og kigge på din hjemmeside. Det var en oplevelse, og jeg ville ønske at alle hunde havde det som dine, stambog eller ej!
Hilsen Lillian.

Af Hanne Johansen · 26. februar 2008, 12.52
Til Claus Jul. Nej selvfølgelig er man ikke en snob,fordi man avler med stambøger,men mange af de indlæg jeg læser,ikke bare her,er rimelig snobbet at hører på.Det kan godt være jeg er nærtagende,men det er hårde ord der bruges,og altid KUN om dem der ikke avler med stambog.

Til Kjeld Jensen. Ja det var en ordenlig smøre :0) Men jeg er en blød og omsorgsfiuld person,og jeg bliver sgu´ked af når man angriber alle over en kam.

Til Lillian 1000 tak skal du have,det varmer mit hjerte.

Og grunden til mine hunde ikke har stambøger,er at de er købt med hjertet,og så har jeg set dem forelsket mig i dem.Og købt dem :0)
Jeg elsker blandinger,da de tit har et særligt præg.

Men selvfølgelig skal man da også værne om de racerene hunde.Absolut.

MEN DER ER ALTS


Af Hanne Johansen · 26. februar 2008, 12.57
Vil lige tilføje : De mennesker der langes ud efter ,som du siger Claus Jul.De kommer jo slet ikke på sådanne sider,fordi de netop er ligeglade :0)

Af Poul Rasmussen · 26. februar 2008, 13.31
Til Hanne Johansen.
Efter den tirade, er det vist ikke sprogbrug vi skal diskutere.
Og min overbevisning er stadig, at når man blander to forskellige racer, så aner man ikke hvad der kommer ud af det, hverken mentalt eller eksteriørmæssigt.
Og hvorfor bringer du igen hundehandel og staldopdræt ind i debatten – det er jo ikke det denne debat drejer sig om.
Men som Kjeld Jensen så rigtigt poienterer, så savner jeg stadig en god begrundelse for at lave blandingshunde ??

Af Kjeld Jensen · 26. februar 2008, 13.53
Hej Hanne
Jeg mener ikke at alle bliver skrået over en kam men det er jo
nok som vi læser det , og der er uheldigvis useriøse opdrætter
på begge sider men dette emne er jo altid svært for når alt
kommer til alt så er det fordi vi alle holder så utrolig meget
af hunden og du er jo selv inde på noget DE ER K

Af Mette-Sofie Bork Gehling · 26. februar 2008, 13.53
Hej Hanne,

Har også været inde på din hjemmeside. Hvor er det dog nogle skønne og smukke hunde og katte du har – de sprudler af sundhed og velvære.

Venlig hilsen
Sofie Gehling


Af Hanne Johansen · 26. februar 2008, 18.27
Til Paul Rasmussen.Ja jeg savner en god begrundelse fra dig.Hvorfor er du så bange for at se ud over din egen næsetip.Selvom jeg sad overfor dig og forklarede dig hvordan jeg har det med blandings hunde,ville du stadig ikke forstå det.For du vil ikke.Men kort og godt,handker det for mig om det unikke og personlige hos hunden.Jeg køber en hund hvis jeg føler kemi,og kærlighed.
Og ja jeg kan godt lide at have dejlige små uldklumper i hjemmet,og give dem gode nye familier.

Kjeld Jensen. Jeg tror egenlig vi to er enige om en del ting.Og jeg forstår sandelig godt at du værner om din race.
Berner Sennen er en pragtfuld hund. Og tak :0)

Sofie Møenshaug Gehling.1000 tak,det er rart når nogen kan se hvor meget dyr betyder for mig :0)


Af Lonni Jølmark · 26. februar 2008, 19.54
Davs Hanne
Jeg har da også kigget på din hjemmeside, hvor er den flot. Dejlige hunde og katte i har. Jeg værner også om min race, Broholmeren, men min D/S hundepige uden bog, ja, hun skal da have de planlagte hvalpe her til sommer.
Uanset hvad, så er det dyrene det handler om, og gør vi alle det bedste for dem, ja, så kan det jo ikke gå helt galt:-). Vi kan ikke og bliver det aldrig, være helt enige her, men igen, ja, så er det jo op til den enkelte, hvad de vil bruge deres hunde til, her tænker jeg på avl.
Jeg kender de herligste blandinger, sunde og raske hunde, men også til nogle, der aldrig skulle være lavet pga for mange arvelige sygdomme.
Vh Lonni

Af Hanne Johansen · 26. februar 2008, 22.52
Hej Lonni .Tak til dig også :0)

Jamen ,jeg synes bestemt også,at man skal værne om racerne.Det har jeg hele tiden sagt.:0)

Men stadig,så er der mere ved at se en speciel hund hvis udseende og lige man aldrig har set før.(min mening)

Det med hunde der ikke skulle have været avlet frem pga. arvelige sygdomme,sker faktisk,tiere ,hos racerene hunde.
Hvis det er sandt,hvad jeg har læst i et blad ,citat fra DKK.

Men feks. jeg selv,de blandinger jeg har,der har jeg læst og snakket med opdrættere der havde dem(racerene).Og sat mig ind i hvad jeg skal være opmærksom på.
Og når jeg har hvalpe bliver de så samtidig,tjekket ekstra grundigt ,for de ting.Eks Papillon = risiko for løse knæskaller.Chihuahua = øjenproblemer,luftvejene o.s.v.
Hvis alle gjorde det,stambog eller ej,så ville vi slet ikke have disse diskutioner.

For 14 dage siden,ville jeg købe en Papillon på 12 uger med Stambog.
5000,- skal hun have for den med stambog og ormekur.
Så spørger jeg om den ikke er sundhedstjekket og vaccineret,og evt. chippet.Nej det var den ikke,for hun havde på forhånd ,kommet til at bruge pengene,hun endnu ikke havde fået for hvalpene.
Så nu var der ikke råd til at tjekke og vaccinere dem???
Jeg var godt nok forarget.
At sælge en 12 ugers hvalp,uden tjek+vaccine.Lige gyldigt om det er med eller uden bog,så er det for dårligt.

Dette var ikke pyntet på nogen,men min egen nylige oplevelse.


Af Poul Rasmussen · 26. februar 2008, 23.50
Til Hanne Johansen.
Jeg tror det er anden gang du forsøger at sige, at jeg ikke kan se ud over min egen næsetip. Men det er jo netop det jeg gør. At avle blandingshunde er da netop det mest kortsynede, man kan komme ud for. Når dine avlsdyr er væk, ja så kan du ikke genskabe noget som helst af det du syntes var så godt. Ved at vedligeholde og passe på de racer man har, kan man også på LANG SIGT genskabe de typer man holder af.

Det er da helt sikkert en nydelig hjemmeside du har, og det ser også ud til at forholdene er fine for dine dyr, MEN det er jo slet ikke det den her debat drejer sig om.
Så vidt jeg husker (og så må du korigere mig) skriver du på din side at 2 af dine hunde er renracede – hvorfor i alverden skal de så blandes med noget andet ???
Du siger enda at man bestemt skal værne om racerne, men hvis ikke opdrætterne gør det , hvem gør så ??
Hvis vi alle gjode som dig, ja så forsvandt racerne.
Og det er faktisk lige her ‘det sner’ – Du synes det er godt at der er nogle der vil, men gør noget andet selv !!!!

Det er jo en sørgelig historie med den lille hvalp du ville købe, men har jo heller ikke noget med denne debat at gøre, for selvfølgelig er ikke alle opdrættere lig gode (desværre).

Der er dog EEN enkelt ting vi kan blive enige om (tror jeg), og det er at der findes et par enkelte racer, der er så ekstreme, at de ikke burde have været fremavlet.


Af Anna Grethe Mandsberg · 27. februar 2008, 09.24
Hej Poul.
Jeg har opgivet denne debat der er alså nogen der ikke fatter en skid men kun kan finde ud af at retfærdiggøre sig selv og rakke andre ned.
Mon vedkomende er smidt ud af DKK?

Af Lillian Kyed · 27. februar 2008, 09.44
Anna Grethe.
Hvad er det dog for en bemærkning, at komme med!
Jeg har to hunde uden stambøger, og jeg synes også at mange blandinger er fine.
Jeg ser meget op til dem, som er seriøse opdrættere, og jeg er helt sikker på, de gør et stort stykke arbejde, men jeg mener, det bør være op til folk selv, hvilken hund de vælger.
Selvom vi ikke har hund med stambog, behøver vi altså ikke at være dumme, og ikke i stand til at fatte noget. Vi elsker bare de hunde, vi har valgt!
I øvrigt har jeg selv været medlem af DKK siden 76, og er det stadig, da jeg syntes de gør et godt arbejde for hundene.
Lillian

Af Kjeld Jensen · 27. februar 2008, 10.06
Hej Anna Grethe
Det er stærke ord du kommer med fordi man ikke lige er
enig( Der skal der til siges jeg er enig i hvad Poul siger)
er det jo ikke fordi man er en S… men man er bare af en
anden opfattelse hvis alle var enige var det jo heller ikke
særligt rart vi har vores syn på det og så er der andre der
har et andet syn men derfor behøver vi jo ikke og smide
håndklædet i ringen og kalde hinanden for det ene og
det andet.
Til opdrætter af bl. hunde jeg mener ikke jeg har fået
svar på om der er en god grund til at fremavle bl. hunde?
vh Kjeld

Af Paul Dahl · 27. februar 2008, 10.44
Hej
jeg har været ude af debatten i et stykke tid, men kan konstatere, at det er det samme der bliver kørt rundt i, og jeg må sgu tage hatten af for min navnefælle, Poul Rasmussen, for at du bliver ved med at prøve at få dine synspunkter frem, som jeg jo er 100% enig med dig i, og jeg har stadig ike hørt et eneste GODT argument for at lave blandingshunde, for hvad er det man vil med dem. Hvis du har en avlstæve der er “sød” (lidt fladt argument for at føre hendes gener videre), hvordan søren skal man lave en magen til, hvis man vil føre hendes gener (hvor de så end måtte komme fra) videre ??

Så er jeg også, stadig træt af, at køkkeopdræt bliver modstillet med kennelmærke. Køkkenopdræt er et udtryk man bruger for at sige at hundene går inde hos familien, og at hvalpene bliver født og vokser op inde hos familien og ikke i en stald, og hvad der ellers bliver lagt kennelmærkeopdrættere til last. Du behøver iøvrigt ikek kennelmærke, hvis du vil have dine hunde stambogført, så er der bare krav til antallet af kuld pr år.
jeg kunen godt savne at en fra DKK ville deltage i denen debat, så vi kunen få manet nogle fordomme i jorden.

men som jeg læse de sidste indlæg, så er den eneste begrundelse for at “avle” på blandingshunde, at man elsker sin hund !! Ikke særlig vægtigt vel, det gør vi jo alle sammen.


Af Anna Grethe Mandsberg · 27. februar 2008, 11.21
Hej Lilian.
Det er nu heller ikke dig jeg hentyder til men jeg synes der er en her som hele tiden fremhæver sin seriøse opdræt af blandings hunde hele tiden og direkte rakker folk ned .
Jeg har aldrig sagt det var forkert at have en blandings hund de kan være meget søde men hvorfor bliver folk ved med at diskutere dette em ne man må da gå ud fra at folk prøver at tilfører hundene det bedste
Og hvis du kigger længere oppe har jeg skrevet at der skal være plads til alle.
Jeg synes at det er synd for denne hjemmeside at der ikke kan diskuteres seriøs snak istedet for denne evendelige diskusion.
Om hvem der er bedst til at avle hunde Enhver hundeejer behandler sine hunde med respekt også seriøse opdrættere . Jeg er også opdrætter .Desværre kalder man det et kennelnavn for når folk høre kennel tror man straks at hundene går i en stald i bur men for at få stamtavler og hvis du opdrætter mere end tre kuld skal du have et kennelnavn.
Mine hunde går ikke i en stald de kommer både med på campingferier og følger os allevegne.
Så herfra gi jeres hunde en kram hver dag.

Af Anna Grethe Mandsberg · 27. februar 2008, 11.31
Se claus indlæg det lyder fornuftig.

Af Poul Rasmussen · 27. februar 2008, 11.39
Hej Anna Grethe.

Det er lidt trist at læse, at du ligefrem undskylder at du har kennelnavn.
Jeg er da stolt af mit kennelnavn, og du skulle også være stolt af dit.
Hvis du tager dit opdræt seriøst, og give dine hunde et ordentligt hundeliv, så har du absolut intet at undskylde – tværtimod.
Uvidenhed er svært at gøre noget ved!


Af Anna Grethe Mandsberg · 27. februar 2008, 11.46
Hej Poul.
Jeg er nu også glad for mit kennelnavn .
Men det er ærgeligt at det på nogen virker negativt.
Jeg er desuden meget enige i dine holdninger.
Hilsen Anna

Af Paul Dahl · 27. februar 2008, 11.55
Til Poul og Anna Grethe.
Hvad er det i opdraetter og har i en hjemmeside

det er en skam, at jeres synspunkter og gode argumenter bliver sølet til i


Af Mette-Sofie Bork Gehling · 27. februar 2008, 11.55
Hej Alle,

Skal vi ikke sige at dette debat emne er ved at være noget udtømt.. Tak for jeres deltagelse i det!

Venlig hilsen
Sofie Gehling, moderator for Gipote.dk


Af Anna Grethe Mandsberg · 27. februar 2008, 12.15
Til Paul
Jeg opdrætter Tibetansk Terrier.
Ja jeg har en hjemmeside men ved ikke om jeg tør skrive det her.
men du får den alligevel
www.tibetanna.dk

Af Poul Rasmussen · 27. februar 2008, 13.31
Til Paul
Jeg/vi opdrætter Golden Retriever med en hjemmeside
high-style.dk

Af Paul Dahl · 27. februar 2008, 13.56
Gode sider….jeg kender ikke saa meget til T. t errier, havde dog en kollega paa et tidspunkt der fik en hvalp, og den var rigtig laekker…

Jeg har selv labrador, saa jeg kende jo li dt til goldens, og det glader mig at se, at man faktisk godt kan faa en golden til at staa selv, men er det noget med at de ikek er saa gode til at loefte halerne …
og dejligt at se at de ogsaa faar lov til at arbejde


Af trætt trætt · 27. februar 2008, 21.44
Jeg vil meget gerne have hvalpe på min blandning.
Sandsynligthvis bliver det med mormors renrasede labrador i sverige.
Fordi vi begge to vil ha hvalpe fra begge hunde.

då jeg valgt min blandning mödte jeg hendes foreldre, meget dejlige, sunde hunde, så jeg vil gerne have hun ligner dem.

alle de racer der findes nu har jo en gang vaeret gadekryds. nogen har jo fundet de to hunder den syntes bare var hel vildt dejlig, sunde og smukke hunde. og der efter har en ny race födts.

lidt som når du välger käreste, du går vel ikke og röntger hendes höfter för du tar hende med hjem?eller spörger til hvor sund hendes farmor var? hvad med at adoptere barn?der kan du ikke få nogen stambog.

Den race hysteri der er findes her på siden er for mig bare en form af racism med glädje for indavl… total hitler politik.

Jeg bliver ved med at holde af alle hunde.


Af Mette-Sofie Bork Gehling · 28. februar 2008, 08.13
Til Liit

Så holder vi!
Lad være med at samligne mennesker og hunde og lad være med at drage racisme og Hitler ind i en debat som faktisk er afsluttet!

Godmorgen!

Venlig hilsen
Sofie Gehling, moderator for Gipote.dk


Af Paul Dahl · 28. februar 2008, 08.14
Til Liit…
Dit indlæg er nok noget af det dummeste der endnu har været her på tråden…ja undskyld nu får jeg nok en reprimande igen…men du bruger selv Hitler politik…jeg gider ikke engang modargumentere dine “argumenter”, da de er helt ude i hampen….dit eneste argument er at du holder af alle hunde !!
Men jeg beundrer nu de evner anti-stamtavle folket har med at kunne se på hundene om de er sunde, fantatisk…godt ikke alle kan det, for så havde dyrelægerne jo ingen grund til at fotografere længere !!!

Skriver du ikke tidligere at din mormors lab ikke kan taale andre hunde eller smaa hunde…jeg kan godt forstaa du gerne vil avle videre paa den…det er ogsaa nogle gode egenskaber at bringe videre…
Hallo…


Af 0 6 · 28. februar 2008, 09.45
Dette indlæg er slettet efter brugerens eget ønske.

Mvh Gipote.dk


Af Carsten Gehling · 28. februar 2008, 09.57
Hej Lisbeth,

Vi er i fuld gang! :-)

I første omgang kommer der lidt forbedringer her til forumet:

- mulighed for et fast billede i brugerprofilen, så vi kan se hvem du er :-)

- mulighed for at sætte et billede ind i teksten, når du skriver et indlæg, f.eks. “Se lige hvad min hvalp nu har gjort…” og så et billede af den nu meget knuste vase fra det 3. Ming-dynasti

Vi programmerer på livet løs og glæder os til snart at præsentere det nye forum.

MVH
Carsten Gehling, Gipote.dk

Blog: http://gehling.dk


Af 0 6 · 28. februar 2008, 10.18
Dette indlæg er slettet efter brugerens eget ønske.

Mvh Gipote.dk


Af Hanne Johansen · 28. februar 2008, 14.52
Jeg kan hører jeg bliver “jagtet” igen :0)

Jeg vil hermed slutte med denne bemærkning.

Jeg elsker hunde,store små tykke tynde.

Jeg avler unikke hvalpe,da det er blandinger,ja jeg ved jeg ikke kan “lave” dem igen. :0)

Ja man kan altså godt være vild med racehunde m. bog,selvom ,man selv ikke har nogen.

Anne Grethe og 2 x Paul.Jeg er hadet af jer,og så misforstår i hvad jeg mener.

Jeg og en til er de eneste der ,avler uden bog herinde.

Tænk hvor meget i havde kedet jer ,hvis vi ikke havde været med i debatten.

KAN I HAVE DET RIGTIG GODT,OG KRAMME JERES HUNDE. FARVEL OG TAK. :0)


Af Anna Grethe Mandsberg · 28. februar 2008, 15.05
Hej Hanne.
Jeg vil lige sige jeg hader ikke dig overhovedet som før skrevet har jeg selv haft en rigtig sød blandingsrace engang.
Jeg bliver bare trist og stødt over al den ævlen frem og tilbage om dårlige opdrættere når der findes mange gode jeg har faktisk ikke kritiseret blandingshunde min interesse er racerene hunde og du har en anden mening og interesse og her skal være plads til at forsvare sig.
Og ellers synes jeg også at vi skulle stoppe denne debat og glæde os over alle de små vuffer vi er heldige hver især at være indehaver af.
Ha en god dag

Af Paul Dahl · 28. februar 2008, 15.24
altså jeg hader heller ikke nogen herinde, jeg kender dig jo ikke, og så stort er indtrykket nu heller ikke !!
Men jeg er bare træt af, at al argumentation fra blandingsfolket ender med at jeg elsker jo min hund, det må for pokker være udgangspunktet for overhovedet at være i dette forum.

Men det lader til, at det er umuligt at få en seriøs diskussion om noget der bare er lidt bid i.
Jeg har mere eller mindre forsøgt at få et godt argument for at “opdrætte” blandingshunde, og det har jeg altså ikke fået endnu, beklager….
jeg forstår godt folk køber en blandingshund, dels pga prisen, og ønske om blot at have en hun at klappe på, fuld forståelse. Men det “undskylder” ikke “opdrættere” af blandingshunde, det skulle nærmere få stambogsfolket til at overveje priserne.
Vi gav selv 6000 kr for vores labrador for 3 år siden, og det er billigt kan jeg forstå, sammenlignet med andre racer, så det må være udbud og efterspørgsel der sætter prisen. Det er vel ike dyre at have mopshvalpe ene labhvalpe, eller.. !!!!

Men omvendt vil jeg sige, at hvis man som hvalpekøber ikke vil ofre det, det koster (fx. 6000 kr for en “ægte” lab), skulle man måske afholde sig fra at have hund.
Det er måske ikke en menneskeret at have hund !!!

Og Hanne, hvis du og en til, er de eneste der avler uden bog, så har I to i hvert faldt fået råbt så meget op, at debatten er forsvundet i ligegyldige argumenter, der ikke rykker noget.

Måske burde der også være lidt mere kontrol med hvem der måtte avle/opdrætte hunde…det er jo heller ikkke en menneskeret vel…

Og til sidst (for nu !!), giver det stadig ikke for mig mening at “opdrætte” blandinger. (noget andet er et uheld, hvor jeg ikke mene hvalpene skal aflives!!).

Og det giver altså heller ikke mening at kalde en race en “blandingsrace” !!! (undskyld Anne Grethe, som jeg jo ellers er enig med i så meget :O)


Af Anna Grethe Mandsberg · 28. februar 2008, 15.30
Hej poul
Jeg så det godt jeg mener heller ikke en blandingsrace.
Jeg tænkte det samme da jeg så det men havde trykket på knappen.
Bare vi er enige. ;-)

Af Paul Dahl · 29. februar 2008, 08.19
Hej Anna Grethe og andre…
man kan jo rette i sit indlæg, og det har jeg benyttet mig af nogle gange efterhånden :O)…hvis det man har skrevet er blevet for groft for nogles ører !!

Af amanda flindt · 29. februar 2008, 14.15
Skal man komme med et argument for at købe en blanding må det være:
Et stk hvalp nylig hjemkøbt, fik papire med osv.
Alt var helt iorden, men, nu her 5 dage senere, så bliver hvalpen syg, det kan ske, så til dyrlæge det gik.
Her opdager man at hunden faktisk ikke er chippet, selvom det står på hans stamtavle, så gad vide hvilken hund jeg nu har købt, og gad vide hvis stamtavle jeg er i besiddelse af??
Se jeg ville have ønsket jeg havde købt en blanding, så havde jeg da vist hvilke racer der var i min hund.
Jeg vil ikke skære alle avlere over en kam, for der findes mange gode, men der er brådnekar over alt, også i denne verden.
Så lad være med at efterlyse gode grunde til blandinger, der kan ledes efter lige så mange gode grunde til ikke at købe ægte hunde.
Alle hunde er perfekte, jeg kan godt forstå man kæmper for sin race, men indse at mange af os, har prøvet denne slags og derfor går ind for blandingshunde.
Jeg acceptere avlere, prøv at acceptere os.

Og ja Paul, to i træk, jeg er nok født uheldig, men du kender historien om min anden hund, som jeg stadigvæk bøvler med.
Så denne gang ville vi sikre os på alle måder, det gjorde vi og endte sådan her.
Surt, når man nu ville prøve en vuf med tavle på.
Jeg elsker dog min lille ny, og han skal ved gud ikke tilbage.

Amanda, med en vist nok ægte westie.


Af 0 6 · 29. februar 2008, 16.54
Dette indlæg er slettet efter brugerens eget ønske.

Mvh Gipote.dk


Af Anna Grethe Mandsberg · 29. februar 2008, 17.34
Hej Amanda.

En jeg kender som opdrætter samme race som jeg gør var udsat for at
Chippen som hunden blev chipset med ikke duede da de chekkede den
efter den var chippet.
Så de måtte have en ny chip og så derfor også have sendt stambogen ind med det nye nr så den kunne komme på stambogen.
De kan jo så åbenbart også være defekte.
Men det er vigtig at du får det nye nr på stambogen så det passer sammen .
Hvis du ikke har gjort det.
Jeg forstår det ikke vi kan ikke i DKK få udleveret stamtavlerne inden
hunden er tatoveret eller chippet bøgerne bliver sendt til den person som skal gøre det inden de er 8 uger.
Så der er nok sket en fejl ;-)
Ha en god dag
Hilsen Anna


Af Anna Grethe Mandsberg · 29. februar 2008, 17.37
Hej Paul.
Tak for tippet ja jeg kan da godt se der står ret indlæg.
Det må jeg gøre hvis det sker igen.
Hilsen Anna

Af amanda flindt · 29. februar 2008, 19.03
Hejsa Lisbeth.
Jamen han ligner skam en fin lille westie, og uanset der nu er noget galt med hans stambog, så ændre det intet ved min kærlighed til ham, han er noget så skøn, og holder liv i huset, så selv den gamle tæve er gået i sofaen og nægter at komme ned.
Men de kan sagtens lege , og en helle plads for hende, det skal hun have.
Anna ja jeg forstår det heller ikke, men kan ikke få fat på opdrætteren, men det kan da måske som du siger være en fejl..
Men som jeg skrev uanset hvad bliver han her nu, han kan ikke gøre for det.
Dog ville jeg jo godt have prøvet en vuf med tavle, da jeg har en Lhasa Apso uden.
Du ved udstillinger og den slags.
Men pyt, han er et familiemedlem, og han bor her. :)
Og som du sagde Lisbeth, ja så ligner han en westie, uanset hvad, og han er rå skøøønnn.
Mange hilsner
amanda.

Af 0 6 · 1. marts 2008, 00.16
Dette indlæg er slettet efter brugerens eget ønske.

Mvh Gipote.dk


Af amanda flindt · 1. marts 2008, 08.58
Hej Lisbeth.
Han er idag præcis 3 mdr, så der er gang i ham og alt skal afprøves nu.
Han sover så fint hele natten i sin kurv ved siden af min seng, han vil ikke op i sengen endnu, men mon ikke min Lhasa Apso nok kan hjælpe ham med det. :)
Om dagen, ja der er der godt nok race på, i alle hans vågne timer skal der bare leges, hygges gå tur, gøes(man er vel stor) og så skal der drilles.
Mors pc, er dog den mest irreterende opfindelse mener han, for så opdager hun slet ikke de narrestreger man laver, og øv, nul responds.
Det råber han så bod på, ved at komme og bide mig i tåen..
Han har jo haft maveproblemer siden vi fik ham, så han har været lidt sløv, men jeg skal da love for dyrlægen fik kureret dette, så nu kan vi måske fjerne de presseninger der ligger overalt i huset igen.
Det var jo umuligt at renlighedstræne ham, da det rendte ud af den stakkels hund, men mærkeligt nok, så var humøret hos ham bare godt, selvom han da bestemt ikke havde det godt.
Og ja Han er en Westie, med alt hva det indebærer, af både ulykker han laver og glæder han giver, vi kan slet ikke lade være med at elske ham.
Vi er også kommet frem til, at vi selvfølgelig vil finde ud af hvad der er foregået med den stambog, men det gør ham ikke anderledes om han har den eller ej, han er vores. :)
Vores Lhasa har jo heller ikke stambog, men det ændre ikke vores kærlighed til hende.
Så en hund i hver arm, og hygge er hjemme her.
Mange hilsner
amanda.

Af Tanja Andersen · 4. marts 2008, 12.56
Hunde uden papirer kan være gode hunde. Nogle “hyggehunde” har haft en lige så god og seriøs opvækst som de fineste racehunde.

Men…..

Jeg er selv pt. på jagt efter en hund til familien. Jeg skimmer lige nu landet for en ung han mops MED DKK STAMBOG. Kender i én, så sig endelig til.

Jeg kunne aldrig drømme om, at købe en blandingshund, langt mindre lade den få / lave hvalpe.

Man hører jævnligt om blandingshunde, der lever livet som kastebolde mellem forskellige ejere. Mange gange skyldes det, at man bare har villet have en billig hund, der lige kunne hentes i nabobyen samme dag man fik idéen. Der er ikke brugt fem minutter på at tænke hverdagen med hvalp / hund igennem, inden man står med den lille søde klump.

Når hverdagen melder sig, med pytter på gulvet og unghunde nykker, så er det nemt at lade hunden gå videre til de næste. Man kan jo næsten få pengene hjem igen, herregud de femhundrede kroner.

De næste der henter hvalpen / hunden har tænkt lige så lidt over livet med en hund som de første, så få måneder efter står hunden til salg i avisen igen.

Nu er hunden så rundt på gulvet og usikker på hvem og hvor den hører til, at den nu er en problemhund med unghunde nykker og ingen træning / aktivering. Den ender til aflivning hos dyrlægen, to år gammel, eller endnu værre, sælges én gang til.

En sørgelig skæbne, som ingen levende dyr har fortjent. Sådan går det tit.
Hvis man jævnligt skimmer aviser og nettet for hunde, vil man ofte se den samme hund til salg flere gange inden for et år eller to. Jeg var selv ved at lade hjertet løbe af med mig engang. Men da hunden skulle overdrages på en parkeringsplads, uden ydeligere oplysninger om hunden trak jeg næsen til mig igen. Jeg var helt ødelagt af at tænke på den lille hund. Jeg har set den to gange siden i guloggratis, desværre.

Selvfølgelig findes der dejlige blandingshunde, og nogle er heldige at komme fra en god opvækst til et godt hjem, og blive der resten af livet.
Men det er måske én ud af ti. De resterende kan man læse om i aviserne og på nettet.

En anden lidt overset faktor ved blandingshunde er hundenes psyke.
Mange avler på små populære racer, for at kunne sælge en " næsten ren " chihuahua til billigere penge. Ingen spekulerer over de konflikter det kan give i hundens hovede at være af blandet race. Glad for at jage fra far, men meget nervøs anlagt fra mor…….. Glad for børn, men samtidig meget vagtsom / temperamentsfuld osv osv………..

Igen en " tosset " hund til 500,- Kr, købt hos naboen i et anfald af " vi skal da have hund " , dur ikke, videre …………

Hvis man skal betale 10.000,- Kr for en hund, vejes og vurderes af sælger og iøvrigt vente 5 mdr. på hvalpen, så er man altså anderledes seriøs med at ville have hund. Og ikke mindst har man et sted at søge hjælp, når vidunderet skal finde sin plads i familien

Hvis nu alle tog sig godt af deres blandings hunde, og skulle uheldet være ude, og jeg mener blandingshvalpe bør være uheld,også sikrede sig hvalpene fik et godt hjem, kunne man komme problemet med billige hunde der lever et sørgeligt liv til livs.

Tag jer godt af de blandings hunde der er her, de har ikke selv bedt om det.
Men lad for fa…. da være med at avle ( på ) dem.


Af Paul Dahl · 4. marts 2008, 14.25
Hej Tanja…
Godt indlæg…

Af amanda flindt · 4. marts 2008, 16.16
Jeg har kun en ting at sige, sikken en gang pladder.
amanda.

Af Poul Rasmussen · 4. marts 2008, 16.43
Hej med jer.

Jeg kan se at debatten fortsætter.

Og jeg tilslutter mig: Hej Tanja – super indlæg.

Til Amanda
Du bliver da nød til at uddybe, hvad du mener er noget pladder.


Af Mette-Sofie Bork Gehling · 4. marts 2008, 16.50
Hej Alle,

Dette emne er efterhånden, som før nævnt, gennemgnasket.
STOP NU! Eller vi må bede jer om at finde et andet sted.

Venlig hilsen
Sofie Gehling, moderator for Gipote.dk


Af Anna Grethe Mandsberg · 4. marts 2008, 17.28
Hej Tanja.
Rigtig godt indlæg som folk måske kan forstå.
Men har lidt på fornemmeren at dette forum mest er for hundeejere der ikke er af samme mening.
Hver gang det går lidt for tæt på bliver vi bedt om at tie.
Hilsen Anna

Af Mette-Sofie Bork Gehling · 4. marts 2008, 18.25
Hej Anna Grethe,

Nej i må gerne gå tæt på. Men nu har vi – inden for meget kort tid – haft to separate debatter, hvor emnet “med/uden stamtavle” har været bragt op. Og begge gange er det endt med mudderkastning, personangreb og generelt en tone, som ikke fører andet med sig end sure mennesker på begge sider af “hegnet”.

Vi tager ikke stilling til, hvad der er rigtigt eller forkert. Men vi forbeholder os retten til at styre, hvordan debatten udarter sig. For vi vil have, at alle skal kunne være herinde og få en god oplevelse.

Med venlig hilse
Sofie Gehling, moderator Gipote.dk


Af Anna Grethe Mandsberg · 4. marts 2008, 19.09
Hej Sofie.
Det er ok men enig bliver man jo aldrig
Jeg synes også det ville være rart med en ordentlig debat men jeg synes generel at seriøse opdrættere har fået tæsk herinde og det er gerne dem på den anden side af hegnet der starter og da jeg selv er opdrætter og synes jeg går op i det med hundene med liv og sjæl så bliver jeg altså ked af det når folk har det med at gennerelisere os der prøver at gøre et seriøst stykke arbejde og holder meget af vores hunde.
Som sagt skal der jo være plads til alle men det er rigtig denne debat er ved at være udebateret. Hilsen Anna

Af Tanja Andersen · 5. marts 2008, 08.25
Hej igen

Man har bestemt lov til at være uenige, også med mig.

Jeg synes at det er et smadder vigtigt emne, i disse tider, hvor der er så meget fokus på det at have hund, både i fjernsynet og i de skrevne medier.

Især når man samtidig ser hvordan de populære racer vælter ind i landet fra østeuropa, opdrættes helt ukritisk herhjemme og blandes på kryds og tværs. Folk vil bare have en bestemt race, ikke et sundt og raskt
eksemplar af racen. De lukker øjnene for gener, sundhed og det manglende avlsarbejde der ligger bag den lille søde hvalp, der koster det halve af en hvalp med stambog.

Kig i avisen, på nettet og på landets dyreinternater. Det vælter frem med blandinger og populære racer, avlet helt ukritisk.

Vi mangler ikke blandingshunde her i landet. Hvis man ønsker at give en blandingshund et godt liv, så står der flere hundrede rundt omkring og venter. Der er absolut ingen grund til at avle dem.

Vi er vel voksne mennesker herinde. Så jeg synes, at det ville være ærgreligt, at få dette emne lukket pga en ubehagelig tone.

Der er fokus på livet med hund som aldrig før. Lad os da benytte dette skred i holdninger og opmærksomhed til, som ægte hundeelskere, at sikre de hunde der er her, blandinger eller ej, et godt liv og sikre de hunde der fødes en god, sund og rask start med omtanke for racen og dens kommende virke som familiehund.

Usunde hunde fra østeuropa kan kun stoppes ved ikke at købe dem.
Ligeledes kan man kun undgå de søgelige skæbner blandingshundene
møder oftere end racehunde ved hverken at avle eller købe hvalpene.
Man kan ikke vide hvad man får, og en hund købt til billige penge på en pludselig indskydelse frister skæbnen helt anderledes end en hund der er ventet på, sparret op til og forberedt til gennem flere måneder.

Sunde og raske hunde får man kun ved at insistere på en raceren hund,med stambog. De er dyrere, og der avles ikke helt så mange.
Fint med mig, så er der et godt hjem til dem alle, og er det ikke det vi ønsker for hver enkelt hund derude.


Af Paul Dahl · 6. marts 2008, 10.22
Hej Tanja…
Dejligt indlæg, med fokus på nogle vigtige punkter, og du har ret i at det er ærgerligt at debatten bliver lukket pga usober tone.

Men i forlængelse af hvad der tidligere er sket, tror jeg næsten bare du kan bladre tilbage i tidligere debatter og læse de reaktioner du får på dit indlæg. Det er lidt som at træde vande, men jeg synes du har i mange fornuftige ting.
For mig den væsentligste, at der ikke er nogen grund til overhovedet at “opdrætte” blandingshunde.
Jeg har i en anden forbindelse, lidt provokerende skrevet, at det måske ikke er en menneskeret at have hund, og slet ikke en menneskeret at kunne avle….det sidste er faktisk min faste overbevisning, det skulle ikke være tilladt for folk bare at avle løs, uanset iøvrigt om det er med stambog eller ej, blanding eller ej.
Men det er nok, desværre, lidt håbløst at få håndhævet.


Af Tanja Andersen · 6. marts 2008, 10.54
Hej Paul

Du har ret. Man er ikke pr. automatik egnet til at have hund, og man har ikke viden om det at avle, blot fordi man har både tæve og hanhund, blanding eller ej.

Jeg pusler lidt med tanken om at starte opdræt af mops.
Jeg er meget bevidst om, at jeg ingen viden har. Så det jeg kan gøre er, at sætte mig ind i den race jeg gerne vil arbejde med, og starte ud med at købe en hvalp / hund med dkk stamtavle, eller få hunden flyttet til dkk, og så tage den derfra.

Jeg starter med en god hanhund, som jeg leder efter med lys og lygte lige nu. Når jeg så har en hverdag med ham, og endnu mere viden og personlig erfaring med racen, så tager jeg endelig stilling til, om jeg vil avle. Om ikke andet så skulle jeg da gerne have en sund og rask hund, hvilket må være det primære, opdrætter eller ej.

I forbindelse med blandingshunde, så har jeg en ret sej veninde.
Hun har en gammel dame til nabo, med to små blandingshunde.
Den gamle dame kan ikke helt overskue, at holde hundene fra hinanden i løbetiden, så hun har " ups " hvalpe min. en gang om året. Det blev min veninde så træt af, at hun gik over og snakkede med den gamle dame. Hun fik lavet en aftale om, at min veninde fik de sidste to hvalpe gratis, mod at hun betalte for neutraliseringen af de gamle / voksne hunde.

Så nu har min veninde to blandingshvalpe, der får et godt hjem, og hun har sikret, at den gamle dames hunde ikke længere " pumper" blandinghvalpe ud i et allerede fyldt marked. Hvalpene bliver også
neutraliseret inden længe, så heller ikke der kommer der hvalpe.

Det synes jeg da er godt gået. Både af hensyn til den gamle dame, og ikke mindst hundene, og de hvalpe der kunne været kommet fra de fire.


Af Paul Dahl · 6. marts 2008, 11.08
Hej Tanja…
det lyder som en fin løsning, og som jeg også har skrevet et andet sted (der er vist mange steder efterhånden herinde der blive “diskuteret” blanding/ikke-blanding, stamtavle/ikke-stamtavle) så skal blandingshvalpe jo ikke aflives, men de skal heller ikke bevidst “opdrættes”…

jeg har også selv lyst til at begynde opdræt. Jeg har labrador og dem er der rigtig mange opdrættere af, så hvis jeg vil det på lang sigt så er det fordi jeg tror jeg kan bibringe avlen i DK noget, og ikke bare fx. avle videre på de linjer der er i DK p.t. Men jeg ved slet ikke nok til at gå i gang med det endnu…ting tager tid :O)

En grund til fx. at avle mops kunne jo være at få flere opdrættere på banen og dermed få prisen ned i fornuftigt leje og derme slippe for folk der avler uden stambog….jeg ved ikke hvad en mops koster, hvor mange opdrættere der er osv…


Af Adgangs bruger · 25. april 2012, 20.55
hej til alle herinde jeg vil personlig aldrig mere købe hund af ren rase og med stamtavle. Min grå schæfer led af hofter gigt efter 1.5 år, han var med fint stamtavle.Den 2 schæfer jeg have led af for tidlig død også med stamtavle. De fleste sygdom og i kan bar snakke med jeres dyrlæge beres af ren rase hunde de siger sig selv indavl der siger statistikkerne faktisk også! Jeg vil godt at der er mange penge i ren rase hunde og mange der ikke er enig men jeg er ihvertfald bliv kloger med tiden. Nu er jeg heldig ejer af blandingshund tæve 75% engelsk stafford bull terrier/ 25% mastiff.

Aleks