Labrador hvalp

Af mette michelle beatty · 26. august 2009, 23.07 · 15 svar
Hejsa jeg går rundt med nogle tanker, da jeg fik en masse forskelligt at vide og tænkte jeg ville prøve at spørge jer alle til råds:)
Jeg er helt forelsket i labrador racen og har før selv har 2 labrador-vovser.

Mit spørgsmål er, har min kærlighed til disse smukke og vidunderlige hunde gjort mig blind? Kan en labrador, som fuldvoksen, leve i en stor 1 værelses lejlighed eller ville den aldrig kunne trives lykkeligt?

Det skal lige siges, at jeg allerede nu er begyndt at træne mig selv i at gå meget, uden hunden indtil videre:)
Men vi ville komme til at gå op til 2-3 timer om dagen, som fuldvoksen igen, plus hundeskoven og træning, både af mig selv men også på hvalpetræning, så længe han er lille.
Og det er på dage hvor jeg skal i skole, de dage jeg har fri ville vi nemt kunne træne, gå og alt det hyggelige som følger med op til 5-7 timer om dagen.
Jeg er aldrig væk mere end 3 timer når jeg er i skole og er max i skole 3 dage om ugen, sen eftermiddags tider.
Når han så er gammel nok, ville han også lære at kunne løbe ved min side imens jeg cykler, det er i hvert fald mine tanker.
Men han ville være ude en masse og få en masse mental og fysisk træning.

Men ville det være “ondt” at have en hund på den størrelse i en mindre lejlighed.

Ps skal lige siges at min kæreste har en labrador i samme slags lejlighed bare med et værelse mere, men da andre har fortalt mig at jeg er faktisk ond og led hvis jeg skaffer mig så stor en hund.
Håber i kan hjælpe, vil jo altid prøve at være den bedste for min vovse når jeg får ham og han skulle helst ikk komme til at mangle noget, derfor jeg spørger jer :)


Af . . · 27. august 2009, 09.45
Nej du er da ikke “ond” ;)
Når du ikke er hjemme, skal den jo ikke bruge mere plads, og når du er hjemme, ligger den jo alligevel nok på dine fødder.
Og det lyder da til, at du vil opholde dig meget uden for, så go for it, hvis det er det du brænder for.

Af Carina Asmussen · 27. august 2009, 09.52
Uha – Jeg synes det er lidt af en myte at sige at man ikke kan have store hunde på lidt plads. Forstået på den måde at hvis hunden får den rette opmærksomhed, motion/aktivitet i form af træning osv. vil der ingen problemer være i at have en stor hund på lidt plads.

Man snakker også ofte om man kan tillade sig at have hund i lejlighed, frem for hus, for så har hunden ingen have at boltre sig i til dagligt osv. Jeg tror at der er mindst ligeså mange lejligheds hunde der stortrives, som hunde der har adgang til have hver dag. Når man bor i lejlighed, er man jo nødt til at skulle ud at gå hver eneste dag, flere gange om dagen.

Vi bor selv i lejlighed, den er vel omkring de 68 kvm + kommende lukkede altan, og vi har to hunde, en Australsk hyrdehund, som er en mellemstor hund, og en Cairn Terrier, som er en lille race. Og de har det som en blomme i et æg. De forholder sig for det meste roligt, engang imellem kan de godt lege indenfor, men det er kun når vi giver dem lov. De lider ikke under at vi bor i lejlighed.

Så jeg synes ikke at det er ondt på nogen måde, så længe din “kommende” hund får hvad den har behov for… :o) Håber det var et ok svar?


Af mette michelle beatty · 27. august 2009, 10.19
Hejsa begge to :) mange tak for jeres dejlige svar, det var mig virkeligt ro i sjælen:)
Vil jo bare det bedste hehe og jeg blev sku lidt ked af det, da jeg fik at vide at jeg rent faktisk ville være ond, fordi det mener jeg jo ikke, så længe man vil gøre noget “ud af” sin hund og give den det træning, underholdning og sjov den har behov for og lyst til :)
Så mange tak, nu er jeg i hvert fald sikker på at jeg vælger min labrador som jeg er så forelsket i:)
Mange tak hehe :)

Af Carina Asmussen · 27. august 2009, 10.52
Så længe du giver det din hund fortjener, er det mig ligemeget hvordan ens bolig situation er. Hunden knytter sig til ejeren og bare den kan være hvor du er:-)

Jeg håber du finder dig en utrolig dejlig lab hvalp med tiden. Du må endelig lade os vide hvornår det skal være… :-)


Af marianne jakobsen · 27. august 2009, 11.11
Hej Mette.
Jeg vil også lige give mit dig min mening. Er du ikke længere tid væk end du siger der, og du får din hund, feks. op til nogle fridage så du lærer den langsomt at være alene er det efter min mening intet problem. Mange hunde som bor i hus, bliver bare lukket ud i haven, prøver stort set ikke andet. Får ingen nye impulser og lign. Se, DET er synd, nærmest dyrplageri. Og en hund sover som regel altid alligevel det meste af tiden, når den er alene, så jeg synes også helt sikkert, du skal få en lækker “basse” at komme hjem til. Det er guld værd, smiler. Pøj pøj med ham/hende

Af mette michelle beatty · 27. august 2009, 17.19
hehe jeg skal naturligvis nok give lyd når jeg har fundet min hvalp og lave et lille galleri så i kan se ham :)
Jeg ville nemligt også mene at det med “bare” at lukke vovsen ud i haven hver dag hele tiden er synd hvor min hund vil få så meget mere både for sindet og næsen :)

Af mette michelle beatty · 10. september 2009, 18.54
Så har jeg fundet min dejlig blandings hvalp. Han er nu lidt over 6 uger og jeg får ham først hjem den 2/10 da jeg står og skal flytte den 30/9 og hende som sælger dem er gået med til at beholde ham indtil jeg var flyttet:)
Han er en meget smuk blanding af golden retriever (moren) og en labrador med en lille smule formel 1 i sig (faren).
Begge forældre er ikke særligt store i forhold til hvor stor en labrador kan være, så det passer mig fint :)
Min lille vuf har ikke et navn endnu men det kommer nok hehe, men jeg glæder mig helt vildt sindssygt og tiden kan ikke gå hurtigt nok :P

Af marianne jakobsen · 18. september 2009, 13.11
Hej Mette.
Kan godt forstå du glæder dig. Fik selv hvalp i lørdags, så ham da han var 5 uger, så de 3 uger der gik, inden vi kunne hente ham, føles som 3 år. Han hedder Prinsen og er en blanding af border collie og tervueren. En rigtig lille bjørne unge, smiler. Han er næsten renlig allerede og kan sitte og lægge. Han er så dygtig og stolt når jeg roser ham til skyerne og så er han fræk som en “slagterhund” griner. Glæder mig til at høre om din dreng når du har fået ham.
Mange varme hundehilsner
Marianne

Af mette michelle beatty · 19. september 2009, 01.17
Dsc00135
prøver lige at sætte et billede ind af min mor med bette prinsen som hedder Jack :)

Af mette michelle beatty · 19. september 2009, 01.18
jubii det kunne jeg da godt finde ud af hehe, jamen det er så min mor med min nye lille babyboy :P Jeg kan slet ikke vente. Han var bare så rolig da jeg var oppe ved ham. Han lå bare på min brystkasse også fik man lige et lille slik på hagen :)))

Af Carina Asmussen · 19. september 2009, 10.01
Mette – Hvor ser han og bare lækker ud. Glæder mig til at se endnu flere billeder af lille Jack:o)
Hvornår er det du kan hente ham?
Ventetiden er så laang, det er helt vildt!

Af Lillian Kyed · 19. september 2009, 10.25
Hvor er han bare kær, glæd dig til du får ham hjem. Det er herligt (og travlt) med en hvalp i huset
Hilsen Lillian

Af mette michelle beatty · 19. september 2009, 14.19
jeg kan få ham hjem den 2/10, jeg skal flytte ud i min nye lejlighed den 30/9 og skal lige på plads før han kommer hjem og i kan tro jeg glæder mig, der er så meget man skal have styr på:)

Af marianne jakobsen · 20. september 2009, 17.21
Han er skøn Mette. Ligner min meget, en lille bjørne unge. Min er hvid på brystet ( border collie) Vil se om jeg også kan finde ud af at sende foto af den frække bandit, griner.

Af mette michelle beatty · 20. september 2009, 19.09
Det håber jeg for vil da også gerne se din lille nye baby :) hehe