Udstilling for alle racer og på tværs af klubber!!

Af Gitte og Uldtotterne · 14. april 2010, 12.04 · 13 svar
Nu er der jo blandt hundefolket af og til lidt ”krig på kniven” om hvilken klub som er den ”rigtige” – og der holdes udstillinger hver for sig fordi klubberne ikke anerkender hinandens stambøger. Derfor blev jeg glædeligt overrasket over at se at Dansk Hvid Schæferhundeklub afholder en herlig udstilling d. 15. maj (se kalenderen her på Gipote), hvor alle racer er velkomne og kan deltage hvis de har stambog fra hhv. DKK, DRU, DRC, DHL, DDKC el. DDH! Selv hunde uden stambog er velkomne, og kan blive bedømt udenfor konkurrence!!

Det synes jeg er et godt initiativ og det lyder bare rigtig hyggeligt – så hyggeligt, at jeg går og overvejer lidt om jeg skulle deltage selv om udstillinger ikke lige er min kop te. Hvis jeg har forstået konceptet rigtigt har det lidt det samme præg som det velgørenhedsskue jeg en gang deltog i med Luffe (blandingshund), dog har dette mere præg af en ”rigtig” hundeudstilling, idet der konkurreres i klasser (baby, hvalp, unghund, åben klasse, åben klasse Europa osv.) som man kender fra de mere traditionelle udstillinger.

Jeg havde nogle spørgsmål til arrangementet og har fået en meget venlig tilbagemelding fra DHSK hvor de bl.a. oplyser at der også kommer deltagere fra Sverige til arrangementet og at jeg skal være velkommen med mine egne hunde. Sååå nu må vi se om hundene og jeg skal have den oplevelse med :-)

Potedask
Gitte og Uldtotterne


Af Ane Vallensved Schwartz · 14. april 2010, 14.58
Dsc01313
ja, Gitte og uldtotter det lyder godt…næsten for meget til at være sandt, mon det kan lade sig gøre? klubberne imellem er der desværre så meget kævl og strid…. har lige fået at vide i D.R,U. at man ikke må udstille i andre klubber mere.
mange potedask fra Familien Rødtop og Ane.

Af Gitte og Uldtotterne · 14. april 2010, 15.17
Hej Ane,
Jeg håber da ikke det er for godt til at være sandt – de afholdt det også sidste år stod der på deres hjemmeside (siden er ikke “oppe” lige for tiden pga. nyt layout), så det har da kunnet lade sig gøre før. Jeg husker i hvert fald det skue jeg var til med Luffe som en rigtig god oplevelse, så det håber jeg også dette arrangement vil blive. Det er nok mere uformelt end man er vant til ved andre udstillinger, så det tiltaler nok mere os “almindelige hundeejere” mere end det tiltaler opdrættere :-)
Mange hilsner
Gitte

Af Nadia . · 2. maj 2010, 10.55
Det synes jeg da lyder spændene, jeg er heller ikke så meget til udstillinger, hvilket jeg heller ikke tror Mille er :-) Hun er en blanding uden stamtavle, kan hunde uden stamtavle egentlig overhovedet deltage i konkurencer i udstillinger?

hilsen Nadia :)


Af Charlotte Andersen · 14. juni 2010, 16.41
Jeg sidder og bliver lidt forvirret over at nogen af jer skriver I ikke er til udstilling, men alligevel synes I det er spændende at man kan komme med sin hund uden stamtavle og få den bedømt! Hvorfor synes I så det er så spændende hvis I ikke gider udstilling? Omvendt hvis I gider udstilling, hvorfor så ikke købe en hund med stamtavle til at starte med?

Ja undskyld, men måske jeg har misforstået noget;o)

Charlotte


Af Frank Sørensen · 28. juni 2010, 05.06
Hej alle sammen
Jeg har selv udstillet i mere end 10 år, nogle år mere end andre. Jeg hører også til dem der syntes det er ærgeligt klubberne ikke vil samarbejde.

Så længe det er den samme standard hundene bedømmes efter og dommerne har en uddannelse, så syntes jeg det burde være hunden der er i centrum, og ikke lige om det er den ene eller anden klub hvor hunden kommer fra.

I Dansk Hvid Schæferhundeklub har vi valgt at alle hunde med en stambog kan fremstilles til bedømmelse / kåring på vores udstillinger, mens hunde uden stambog også kan deltage og få en bedømmelse på lige fod med hunde med en anerkendt stambog.

I resten af året har vi planlagt følgende arrangementer, hvor alle er velkomne.

31. Juli holder vi børnenes og hundenes dag i Byparken ved Avedøre Station og Sadelmagerporten, 2650 Hvidovre. Her kan børn komme med deres hunde og høre lidt om racens historie, og alle børn og hunde får en bedømmelse samt gode råd og det at have hund samt pels- og tandpleje.

Det er gratis at deltage da det er en del af sommerferie aktiviteterne i Hvidovre, og det er fra kl. 11.30 – 15.30.

Det er en rigtig familiedag, hvor der også er loppemarked og mulighed for at forældre og hele familien kan købe lidt at spise og drikke, mens de glade børn stolt er i ringen med deres hund.

Børn i alderen 7 – 16 år kan deltage sammen med deres hund, i dette børne arrangement.

Den 31. Juli holder vi også udstilling for Hvide Schæfere i forbindelse med børnenes og hundenes dag, som afslutning på den dag i Byparken ved Avedøre Station, 2650 Hvidovre.

Den dag kan du også komme og prøve klubbens nye komplette agility bane, som vi netop har fået støtte til fra Hvidovre kommune at købe.

Den 11. september holder vi udstilling i Allerup Gamle Have, Klappen 1, 5220 Odense SØ hvor alle racer er velkomne.

Allerup Gamle Have er en skøn gammel have hvor der er god plads til hundene. Hvis vejret er til det kan du den dag også prøve klubbens nye agility bane der er opstillet.

Den 9 – 10 oktober, holder vi med støtte fra Dyrevelfærdspuljen, weekendtur hvor børn, voksne og hunde kan være med.

Weekenden holdes på Mørkholt Strand Camping, Hagenvej 105 B, 7080 Børkop.

Alle hunde samt deres ejere er velkommen på turen, hvor der også vil være forskellige workshop, ligesom der vil være masser af tid til hygge i den skønne natur ved Vejle Fjord.

Den 20. november har vi i foreningshuset på Avedøre Kasserne i Hvidovre en spændende temadag for alle med interesse for hunde.

Temadagen er åben for alle.

Her på gipote kalenderen kan du læse mere om de forskellige arrangementer, eller du kan maile til fcs@dhsk.dk, så sender vi dig gerne mere om klubbens arrangementer i efteråret.

Du kan også besøge vores hjemmeside www.dhsk.dk som nu er ved at blive opdateret, men her i sommertiden mangler der lige lidt tid, så send en mail eller ring til Frank Sørensen på 36495456 / 2547 2901 eller send en hilsen til Frank Sørensen, Dansk Hvid Schæferhundeklub, Gørtlerporten 42, 2650 hvidovre.

I ønskes alle en god sommer sammen hundene og resten af familien


Af Lone Nielsen · 29. juli 2010, 16.28
hvor står det henne at man ikke må udstille sin hund i andre klubber hvis man har henholdsvis en DRU eller DKK stambogsført hund???
Jeg er personligt medlem af begge klubber, fordi jeg syntes de begge har noget posetivt at komme med. Bladet fra DKK er super, men DRU har nogle udstillinger jeg gerne vil deltage i med familien. Jeg ved godt at rent avlsmæssigt anerkender ingen af klubberne de andre klubbers resultater, men et forbud har jeg dog aldrig hørt om.

Af Frank Sørensen · 29. juli 2010, 17.09
Hej Lone:
Det er efterhånden meget grumset hvad man må og hvad man ikke må, og desværre ændres reglerne også ofte til det værre, så det er svært hele tiden at følge med.

Eksempelvis skriver nogle klubber “kun stamboger anerkendt af bestyrelsen kan deltage i udstillinger”, men man skriver ikke hvilke stambøger det er man anerkender!.

Hvis man er medlem af DRU må man i henhold til vedtægterne i DRU KUN udstille i DRU, på sidste generalforsamling blev følgende vedtaget

Ҥ 4 Medlemmer:
Nyt stk 9
Som medlem i DRU forpligtiger man sig til kun at være medlem / udstiller hos en af DRU godkendt Kynologisk forening.
Det betyder at det med øjeblikkelig virkning, iflg. vedtægterne, IKKE mere er DRU´s medlemmer tilladt at udstille i DDH-DHL-DDKC-DRC
I Tyskland godkendes kun VDH og DRC, alle andre godkendes IKKE.
Overtrædelse at ovennævnte kan betyde øjeblikkelig udelukkelse af DRU og dens Special Klubber
Venlig hilsen
bestyrelsen i DRU

Hvis man har en hund med en DRU stambog er det muligt at deltage i andre klubbers udstillinger, men ikke hvis du samtidig er medlem af DRU.

I DKK kan kun hunde med en DKK / FCI stambog udstille, mens hunde med en DKK / FCI stambog er velkmommen til at udstille i øvrige klubber.

I DHL må hunde med stamtavler fra DRC, DDH, DKK og DRU, men hundene må ikke bruges i avl og certifikater fra andre klubber end DHL anerkendes ikke.

I DHSK og DDKC kan alle hunde med en stambog ( dog undtaget CKC ) både deltage i udstillinger og bruges i avl, så længe gældende avlsregler overholdes.

Det kan undre lidt hvorfor man godt vil have hunde med en fremmed stambog med til udstilling, og præmiere disse hunde, men samtidig ikke vil bruge hundene i avl!.

Men måske skyldes det at der er klubber der ser mere på at tjene penge på udstillinger, end et godt bredt avlsmateriale, eller er der nogen der kan komme med en anden god begrundelse?

Du, og alle andre her på gipote, må have en fortsat god sommer og jeg håber mange af os ses til arrangementer over hele landet, hvor hunden er i centrum, og hvor man ikke ser på om stambogen er fra den ene klub eller den anden.

Mange sommer hilsner
Frank


Af Charlotte Andersen · 29. juli 2010, 20.54
Lone det er såmænd bare at læse reglerne når man er medlem af en klub, hvilket jeg synes er ret vigtigt man gør!

Der står følgende i DKK’s regler:
§ 11
Medlemskab
Stk. 1. Som medlem kan optages enhver, der fremsætter begæring herom. Medlemmer, der ikke
er myndige, har ikke stemmeret og er ikke valgbare.
Stk. 2. Udelukket fra optagelse er bl.a. personer, der
a. er medlem af en af DKK ikke anerkendt kynologisk forening
b. med videresalg for øje opkøber hunde
c. opdrætter og/eller sælger hunde, der ikke er stambogsført i DKK eller anden af FCI anerkendt
organisation
d. formidler køb og salg af hunde på måder, der strider mod DKK’s formål og interesser
e. modarbejder DKK’s eller en af denne anerkendt specialklubs interesser.
Stk. 3. Afgørelse vedrørende medlemsoptagelse træffes af DKK’s bestyrelse. Viser det sig efter
medlemsoptagelsen, at betingelserne i stk. 2 ikke var opfyldt på optagelsestidspunktet, kan
bestyrelsen annullere medlemskabet.
Stk. 4. DKK’s love er bindende for medlemmerne.

Jeg fatter ikke hvorfor man ikke bare bestemmer sig for en klub og så er medlem der!

Der er nogen der snyder ved vi, men de er i alt fald kloge nok til ikke at udbasunere det på et forum, hvor folk kan læse det og anmelde personen. Ja der er faktisk DKK folk herinde også.

Charlotte


Af Lone Nielsen · 30. juli 2010, 10.54
Okay.. Havde jeg ikke set, og troede faktisk ikke man kunne gjorde sådan i et frit land som danmark… Så må jeg jo overveje hvad jeg vil.. Men det virker da fuldstændigt tåbeligt.
Nu har vi endnu ikke været på udstilling, så hvilket forbund har de mest familievenlige arrangementer?? Det betyder nemlig rigtig meget for mig, da vores hunde er familiehunde, og alle gerne vil deltage i evt. udstillinger. Jeg overvejede faktisk verdensudstillingen i Herning, men er glad for at vi ikke tilmeldte vores hunde, det var ALT for voldsomt for os.

Af Charlotte Andersen · 30. juli 2010, 11.21
At udstille er en livsstil for nogen af os Lone og det kommer an på hvor meget man går op i det.
Hvad arrangementer angår så er der nok af dem. I DKK har vi vores specialklub også og der er altid en specialklub for ens race under DKK man kan melde sig i, hvor man også får et blad med hvad ting der foregår. Så er der ringtræning hvor man samtidig med man lærer hunden at begå sig i en ring også får et stort netværk af hundevenner selv. Der er feks. skuer under ens kreds hvor der er mere tid til at snakke og tingene ikke er så stresset som på en udstilling.

Jeg må lige komme med en lille “surt opstød” dog, jeg er lidt på dupperne når folk skriver “vi vil ikke udstille vores hunde fordi vores er familiehunde”! Jamen jeg kan da informere alle om at vores hunde altså også er familiehunde og du kan tro der er ikke en eneste af vores hunde der ikke elsker den opmærksomhed de får på en udstilling og elsker at komme med! Tænk på at det jo hele dagen – eller en hel weekend, kun drejer sig om dem og hvem ville ikke nyde det? Jeg vil sågar vove at påstå at mange af os med hunde går mere op i disse end resten af familien mange gange og der er i alt fald her i huset røget en del fødselsdagsfester, familiemiddage og højtider på bekostning af at være sammen med mine hunde;o)

Angående verdensudstillingen så var jeg på denne og jeg synes slet ikke det var for stort, men så igen det kommer nok også an på hvor meget man udstiller og er vandt til det og om man elsker det her game.

Nu ved jeg ikke hvilken race du har Lone, men hvis du vil fortælle mig det kan jeg sagtens fortælle dig hvilken specialklub du hører til i DKK og så kan du jo kigge på deres hjemmeside hvilke ting de har der måske kan få dig til at bestemme hvor du vil “høre” til, men jeg synes bestemt du skulle kun være i en klub, det andet kan du bare få problemer med hen af vejen og det er lidt træls hvis man gerne vil evt. være opdrætter.

Charlotte


Af Stine g. · 30. juli 2010, 11.23
Jeg har kun været på 3 udstillinger og de var alle under DKK.
Ja Verdensudstillingen var STORT, RIGTIG STORT!!! Vi udstillede kun vores hund, hentede et håndklæde, som vi havde vundet og så hjem igen. Vores gratis fotografering gav vi til en anden staby-ejer, for Ticko var træt og orkede ikke mere.
Men så stort er alle udstillingerne heldigvis ikke. 14.-15. august er der udstilling i Vejen, hvor vi tager afsted uden at udstille. Bare for at hygge os med de andre staby-ejere :)
Jeg vil foreslå at du tager på udstilling ved både DKK og DRU, og ser hvad du bedst kan li’ :)

Af Lone Nielsen · 30. juli 2010, 15.06
Når jeg siger familiehunde er det fordi mine børn går lige så meget op i det som jeg. De vil gerne vise hundene frem, min største går til agility med sin hund.

Af Charlotte Andersen · 30. juli 2010, 16.50
Jamen Lone så er DKK da perfekt for jer for dine børn kan gå henholdsvis barn og hund som der er i specialklubberne og dels juniorhandling alt efter hvor gammel de er.

Vi har faktisk rimelig mange børn der kommer med på vores specialklubudstillinger og klubberne gør meget for at de føres frem da de jo er fremtiden mener de.

Du har stadig ikke skrevet hvilken race du har?

Charlotte