Epay-allcc Mobilepay
Der er 175 annoncer og 108422 registrerede brugere

Min hund er angst

Help_64

Hej.

Jeg har to pekingesere derhjemme på henholdsvis 3 og 4 år. Begge hunde blev da den yngste var 3 måneder, overfaldet af en muskelhund. Efterfølgende har der været mange problemer med den yngste af hundene, det skal siges vi har taget imod mange former for gode råd fra bla. dyrelæger og adfærdsterapeuter. Det er sådan, at den yngste af hundene er en meget sød, stille og nem hund indendørs. Han er super let og have med at gøre, og hører faktisk altid efter, når der bliver sagt noget. Herimod når vi er ude og gå tur, er han en helt anden hund. Han er super bange for andre hunde, stikker halen mellem benene, dirrer, han gør enormt meget og prøver at stikke af fra situationen på alle måder. Dette har været et problem siden overfaldet, og dyrlæger mener, at det bunder i at han var en lille hvalp ved overfaldet, og det er grunden til de voldsomme reaktioner på andre hunde. Dog er det ikke et problem som er ophørt med alderen, på trods af mange søde hunde i kvarteret. Han er en dejlig hund, som skal have en chance, og vi har forsøgt mange ting og taget imod alle former for råd, men vi er nu løbet tør for ideer, og det synes svært at rette ham op for hans angst. Med tiden har det vist sig, at hundene ikke er hans eneste problem. Han er ikke glad for andre mennesker, end os derhjemme i huset. Han er ekstremet følsom overfor lyde, og har det generelt bedst indenfor når terrassedøren er lukket. Herudover har han en utrolig hang til bamser, han leger ikke med dem som den ældre hund gør, men render og sutter på dem og leder efter og kunne die på vores ældre hanhund. Vi mangler blot nogle andre råd til håndtering af ham, nogle har anbefalet en aflivning, men vi vil super gerne give ham en chance for at kunne få et fint liv så længe det er et værdigt hundeliv for ham. Herudover har han det jo rigtig fint, når blot han går inden for husets 4 vægge.

Håber der er et par gode råd.

Venlig hilsen Sisse


Warning_64

Hej Sisse!
Tak for dit spørgsmål! Jeg kan godt forstå du er bekymret for din lille hund, det lyder som om den har fået en rigtig grim oplevelse da den var hvalp. Men jeg tror det er svært for mig at give råd du ikke har hørt før da du jo allerede har spurgt både flere adfærdskonsulenter og dyrlæger.

Med den voldsomme angst din hund udviser er mit grundlæggende råd at du skal få en adfærdskonsulent hjem på besøg, der kan se adfærden og kan sætte et terapiprogram op der netop passer på din hund. Med det du fortæller mig ville et terapiprogram jeg lavede med stor sandsynlighed indeholde aspekter af det der kaldes BAT træning. Det står for Behaviour Adjustment Training og er udviklet af Grisha Stewart. Du kan læse mere om det her: http://functionalrewards.com/. BAT bygger på at belønne din hund for rolig adfærd, dvs. at hun kan se roligt på andre hunde i stedet for at være bange, med hvad hunden har allermest brug for, nemlig afstand til andre hunde. I starten skal du jo naturligvis være så langt fra den anden hund at han netop kan se roligt på dem i stedet for at blive bange.

Desuden ville jeg med stor sandsynlighed anbefale at jeres hund får beroligende naturmidler et stykke tid mens træningen står på. Her tænker jeg specielt på midlet AnixiCalm (http://www.dyrenesbutik.dk/kosttilskud/angst-og-utryghed/anxicalm-tabl-30-stk) der vil hjælpe med til at opbygge stressdæmpende hormoner i din hunds krop. Dette ville jeg supplere med at sætte et aktiveringsprogram i gang for din hund hvor han skal arbejde for sin mad gennem søge- og problemløsnings øvelser. Dette har også en afstressende virkning på hunde.

Endelig ville jeg måske sætte dig i gang med at klikkertræne din hund, blot med små og simple øvelser. Min erfaring er at klikkertræning ofte kan hjælpe stressede/nervøse/bange dyr til at få en større selvtillid i det hele taget, gennem de success oplevelser træningen giver. Plus at det også har en afstressende virkning.

Du beder om gode råd til at håndtere ham i hverdagen. For det første må I ikke ynke når han er bange, det vil belønne adfærden. I skal så vidt muligt undgå at sætte ham i situationer hvor han bliver så vild at skræk så I er nødt til at tage ham op, hvilket også vil være at belønne adfærden. Derfor synes jeg I skal gå tur hvor I ved der ikke løber hunde frit rundt, og desuden holde jer på afstand af andre hunde. Beløn alle de gange I oplever at han faktisk kan se roligt på en anden hund fra en vis afstand: beløn det med at sige ’dygtig’, og vende om og gå væk fra den anden hund. På den måde lærer I jeres hund at han får afstand til andre hunde ved at kigge roligt på dem. Gå desuden i gang med at give ham AnxiCalm, og gå i gang med at foderaktivere ham. Og overvej at gå i gang med at klikkertræne ham plus at få en adfærdskonsulent hjem på besøg, meget gerne en der er uddannet BAT terapeut (det er jeg ikke selv, men har været på kursus i teknikken, hvorfor jeg kender til den).

Håber det hjælper jer lidt på vej, jeg er jo lidt bange for at I har hørt alle disse råd før.

:-)Ayoe
DogBehaving Hundetræning og Adfærdsterapi
www.dogbehaving.dk

 Tilbage til brevkassen